# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
İnternetin en büyük metal portalı yenilendi
15.04.2011

Metılarkayvz.

İnternet ve metal kelimeleri yan yana geldiğinde akla ilk gelen site olan metal-archives, uzun bir aradan sonra yeni bir görünüme kavuştu.

Şu sıralarda v2.metal-archives.com adresinden ulaşılan yeni versiyona, kısa bir süre sonra normal adresinden ulaşılabilecekmiş.

Not: Bu yıl, BETWEEN THE BURIED AND ME’nin metal-archives’a eklenmeyişinin 9. yılı… Unutma, unutturma.

  Yorum alanı

“İnternetin en büyük metal portalı yenilendi” yazısına 54 yorum var

  1. Exorsexist says:

    ben alışamadım + beğenmedim. ayrıca neredeyse haftası oldu?..

    Ahmet Saraçoğlu

    @Exorsexist, bi haber yığılması oldu son 2 gündür, birtakım sebeplerden giremedik, bugün baya bi haber girilecek.

  2. havitetty says:

    Ben de çok beğenmedim ama alışınca sıkıntı yaratmaz herhalde, pek karmaşık değil.

    BTBAM de önceden vardı sanırım MA’da, sonradan çıkarttılar utanmadan.

    Ahmet Saraçoğlu

    @havitetty, zalımlar… :(

    ali ihsan balı

    @havitetty, soulfly da yok

    send

    @havitetty, hayır yoktu. metal etkileşimsiz kategori dedektörleri var sanırım. soulflyı da saymadıklarına göre biraz katı ama hoş da. true metal forever :p

    havitetty

    @send, evet vardi. hatta alttaki postlarda kaniti bile var.

  3. furky says:

    Zaten oldukça yavaştı v2 ye geçileceğine altyapısı biraz daha adam edilseydi keşke. Ayrıca yeni halini beğenen çıkarmı merak ediyorum.

  4. dombili says:

    böyle cok kullanılan sitelerde genelde değişimin başında “bu ne yea” tadında tepkiler verilir tekrar alısınca ise eski hali oldukça hantal gelir diye düşünüyorum.

    bana başta biraz garip geldi, ne güzel herhangi bir grup ile ilgili her şeyi tek bir sayfada görebiliyorduk şimdi sekmeler filan var ama ne bileyim similar artist olayı da fena olmamıs gibi (aynı şeyi yıllardır last.fmde kullanıyor olsak da)

    “bands by country” olayı hem güzelleşmiş hem kötüleşmiş gibi geldi.bu sayfada da bütün grupları tek sayfada rahat rahat görüyorduk eskiden, şimdi sayfa sayfa görüyoruz ama grupların yanında hangi ilden oldukları yazıyor.

    lan sanki bi oyunun patch notlarını anlatıyorum, su adama buff geldi şunu nerflediler gibi allah allah.

    Ahmet Saraçoğlu

    @dombili, ilk cümleye katılıyorum.

  5. Kabraxis says:

    Başlığı görünce Pasifagresif’ten bahsediyorsunuz sandım,

    \m/

    Ahmet Saraçoğlu

    @Kabraxis, o da olacak. yavaş yavaş tüm dünyayı ele geçireceğiz.

    send

    @Ahmet Saraçoğlu, neden olmasın. bunun için top albums listesinin düzelmesi gerek ama. fake olduğu aşırı sırıtıyo.

    Ahmet Saraçoğlu

    @send, fake derken? oylamalar o şekilde, bizim en ufak bir müdahalemiz yok hiçbir nota.

    send

    @Ahmet Saraçoğlu, yüksek puanlı albümlerin aşırı yüksek oy sayısına sahip olması fake geldi. seri oylama gibi bi durumdur belki de???

    Ahmet Saraçoğlu

    @send, at the gates – slaughter of the soul gibi bazı önemli albümlerinkilerde sorun yok, site 2 senedir var, her gün oylanıyorlar düzenli şekilde, o yüzden arttı oyları.

    ama bazı albümlerde (özellikle bazı black metal albümleri) sebebini bilmediğim şekilde bazı günler aşırı bi oylama oluyo. mesela son dark funeral albümü ve marduk – panzer…’de anormal oylanma oldu. belki yabancı bi yere linki veriliyodur millet saldırıyodur falan, tam bilmiyorum. ama sitedeki hiçbir albüm notu ve oylanma saıyısına karışmadık.

    karışma imkanı var database’de, istersek kafamıza göre değiştirebiliriz, ama yapmadık, yapmayız.

    send

    @Ahmet Saraçoğlu, anladım, aslında benim kastettiğim şey aynı kişinin istediği kadar oy kullanabilmesiydi. neyse çözüm bulunur heralde zmaanla.

    Ahmet Saraçoğlu

    @send, ip değiştirdikten sonra yeniden oy vermenin önüne geçilebiliyo mu bilmiyorum. :)

    Aeonian_Lich

    @Ahmet Saraçoğlu, IOM (International One Mafia) karşısında da bu kararlılığını gösterebilseydin de nice başyapıtlar 1′lere boğulmasaydı Ahmet beyyy!

    send

    @Aeonian_Lich, one of the best of the honesty quotes & sayings :)

    malavuranga

    @Aeonian_Lich, +1

    aslında bu 1 verenler var ya, onların belli felsefeleri var. takdir ediyorum adamları. bizim gibi tutarsız değiller abi. adamlar anlatmak istediklerini tek bir hareketle minimalist bi şekilde anlatıyolar. soran var mı adamlara “kardeşim neden veriyosun 1″ diye.

    malavuranga

    @send, albüm puanlarına takılmamak lazım ya. hatta “çok da sgimdeydi” demek lazım ama en azından belli bir kalite kontrolünü de gösteriyor bence. mesela x albüme 20 ya da 30 adet dengesiz(çoğunlukla 1 oluyo bu, ya da haketmeyen albüme 10 gibi)puan verilse bile bu, okuyucu toplululuğundan beklenmedik bir hareket olmayacaktır. değerlendirme süzgecinin içine her zaman sağlıksız bilgiler de girer. ama büyük çoğunluğun ezici puan yüzdesi, puanlamada belirleyici faktör olacaktır.(bu yorumla da fahri istatistik doktorası üniformamı giyiyorum beyler :)

    send

    @malavuranga, haketmeyen albüm değeri subjektiftir, sana göre 1lik albüm bana göre 10luk olabilir. o üniforma da pijamadan farklı bi misyonda durmuyodur eminim :)

    Aeonian_Lich

    @send, bence müzik tarihinde 1′i hakeden albüm sayısı, Japonya’daki 8 şiddetinde tsunamisiz bir depremde ölecek kişi sayısından fazla değildir. Ya da az biraz fazladır olsa olsa.

    Aeonian_Lich

    Ben bu 1 ve 10 vermeleri neye benzetiyorum biliyor musunuz? (GERÇEKTEN 1 veya 10′un hakedildiğinin düşünülüp verilmesi hariç). Şimdi birileri 1 veriyor, sonra normalde 8′lik diye düşünen biri de o 1 verdi diye yükselsin diye 10 veriyor. Şey gibi, tarih dersine 8 alacak kadar çalışmışsınız, ama biliyosunuz ki herkes kopya çekip 10 alcak. Siz de çekiyorsunuz. Bilmem anlatabildim mi. :)

    malavuranga

    @Aeonian_Lich, mahsun kırmızıgül gibi anlatmana gerek yok be abi. herkes biliyo zaten öyle olduğunu. akıllı adamsın, gerek yok böyle şeylere :) senin yaptığının benzerini arkadaş yaptı geçen gün. bu mal kahvaltı yapıyoruz(öğleden sonra 3′te, tabii onlar yapıyo ben 8′De kalkmıştım o gün), neyse “ya bu fiftififti nerden geliyo ya onu düşündüm, buldum ya” dedi. “ingilizcedeki 50-50 den geliyo lan, yarı yarıya işte, siz biliyomuydunuz bunu” dedi. tabii bu lafından sonra orda bi southpark sessizliği kaçınılmaz oldu. bak o da akıllı adamdır. ama böyle şeyler olmasın, lütfen. :D

    Aeonian_Lich

    @malavuranga, Nereden eminsin ki herkesin bildiğinden? (Ayrıca bu bir yorumdu, hani şaşmaz bir bilgi değil. Farklı değerlendirenler de vardır eminim). :)

    Aeonian_Lich

    @malavuranga, bi de asıl vurduladığım “yükselsin diye 10 verilmesi” değil aslında. Onu zaten bilir tabii herkes. Biraz daha açılımlı düşünmüş ve onu ifade etmeye çalışmıştım. :)

    Aeonian_Lich

    @malavuranga, “Kendini savunma mode on”. Dediklerimden alt metin olarak şunun çıkarılmasını beklemiştim aslında. 1 verenlerin “ayıplarını” kapatırcasına, ya da “bi tarafından tutalım da düzeltelim” gibi çabaları da yanlış buluyorum ben. 10′luk değilse, sebep ne olursa olsun 10 verilmemeli benim fikrime göre. Ya o 1 verenlerin düzelmesini bekleyeceğiz, ya da kaderimize razı olacağız. :D

    malavuranga

    @Aeonian_Lich, abi var ya bu puan sorunsalının .mına koyım ya . şu ödül ve puan mevzularını hiç skime takmıyorum abi. bana oscar ödülü verseler “siz kimsiniz lan, akademi misiniz ne skimsiniz, millete ona buna ödül veriyosunuz” derdim. harbi diyorum bak. o kadar skimde diil yani düşün. :D

    (alttaki yorumlarına cevap vermeye izin vermiyo, o kadar kutu kutu içine girmiş ki. bu arada tarih sınavı benzetmeni de beğenmiştim. yorumlarına katılmadığım ya da küçümsemek anlamında söylemedim. biliyosun benim olayım gırgır, şamata. eğlenmeye geliyorum buraya.)

    malavuranga

    @send, sağlam giydirdin ahaha

  6. Avcı says:

    Soulfly’ın olmaması BTBAM’den daha büyük kayıp benim için.Max Cavalera’ya yapılan ayıp bize yapılmıştır.

  7. desqpio says:

    hoş olmuş, hoş. firefox search plugin nanesi ile kullandığım için siteyi (evet.) yeni halinden haberdar değildim (hala eski siteye yönlendiriyor da o). ama iyi yani.

  8. Lefthandpath says:

    sade olmuş ben baya sevdim. ama site logosu daha iyi monte edilebilirmiş.

  9. karayansima says:

    Beğenmedim.
    İlk önce “Country” bölümüne girince tüm ülke grupları tek sayfada görülürdü. Şimdi sayfa sayfa ayırmışlar.
    Yine gruplar kısmında grubun tüm tanıtımlarını ve içeriklerini tek sayfada görürdün, alanları ufaltmışlar. Görüntüde font ve renkler değişmiş öyle gözalıcı bir değişiklik yok.
    Buna karşın albümleri sınıflandırmayı düşünmeleri çok hoş olmuş. Böylece stüdyo albüm, demo, konser kayıtlarını ayrı ayrı görüyoruz. Tek sevdiğim özellikte bu oldu.
    Between the Buried and Me bende yıllar önce var diye hatırlıyorum. 2007-2008 yılları arasında vardı.
    http://replay.waybackmachine.org/20070202022801/http://metal-archives.com/ (hatta http://www.archive.org/ adresinden buldumda 13.02.2007)
    Ben yıllardır The Climb grubunu ekletmeye çalıyorum. 2 denemede de başarısız oldum. Konseptini anlayamadım adamların.

  10. burada sitedeki mod’ların kafasına göre hareket etmelerinden ve grup seçimindeki keyfiyetlerinden bahsedilmiş biraz.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Encyclopaedia_Metallum

  11. harro says:

    Database’lerine diyecek yok, alanında internette başvurulacak ilk kaynak konumundalar. Ancak, gerek şu grup seçimindeki keyfilikleri, gerekse pek çok kaliteli albümü saçma gerekçelerle itin götüne sokmaları gerçekten canımı sıkıyor. En az Yıldırım Demirören kadar kibirliler.

  12. Darkerndarker says:

    Sırf albümlerin yanındaki saçma sapan %’lere sahip review’lar yüzünden siteye ısınamıyorum.Ne kadar bakmak-takmak istemesemde rahatsız ediyor.Opsiyonel olarak kapatılsa ya keşke.

    Metal storm var,fazla underground’a inmediğim sürece grup bilgileri için bir numaralı tercihim.

  13. Sitedeki RULES kısmına bi bakabilirsiniz.

    We accept the following non-metal bands in certain cases (these exceptions can be ambiguous and debatable – scroll down for details):

    Side-projects of metal band members (ex: Pain, Wongraven, Die Verbannten Kinder Eva’s)
    Note that side-projects will only be eligible if they have at least one release on a label with worldwide distribution (to avoid a flood of bedroom/MySpace bands).
    Bands that are no longer metal, but are/were still generally recognized as metal bands at some point (ex: Ulver, Katatonia, Def Leppard)
    Grindcore if it’s close enough to death metal (ex: Carcass, Napalm Death)
    Punk/hardcore/crust if it’s close enough to crossover/thrash metal (ex: The Exploited (on several albums), Amebix)
    We do NOT accept the following (this is our decision, please don’t argue this):
    Mallcore, also known as “nu-metal” by some (ex: Papa Roach, Limp Bizkit, Drowning Pool, Slipknot)
    Metalcore, unless it’s clearly more metal than core (e.g Shadows Fall, The Red Chord, Killswitch Engage are OK: Avenged Sevenfold, Atreyu, Bullet For My Valentine are NOT). If you are uncertain, best avoid metalcore bands altogether.
    Glam rock (ex: Poison, Whitesnake, KISS)
    Classic rock (ex: Led Zeppelin, Uriah Heep)
    Progressive rock (ex: Yes, King Crimson, The Flower Kings, Spock’s Beard)
    Hard rock (ex: Guns ‘N Roses, AC/DC, Alice Cooper)
    Hardcore (ex: Earth Crisis, Converge)
    Grindcore (and all its variants; noise, crust, etc) with little to zero metal influence (ex: Anal Cunt, Libido Airbag)
    Punk (ex: The Misfits, The Ramones, The Sex Pistols)
    Gothic rock (ex: Bauhaus, Sisters of Mercy, Fields of Nephilim)
    Industrial (ex: Nine Inch Nails, Rammstein, KMFDM, N17)
    Cover/tribute/gimmick bands (ex: The Iron Maidens, Catch the Rainbow), unless they start as such and eventually write their own music

    malavuranga

    @Ahmet Saraçoğlu, yalnız, nu-metal’e geçit vermeyip chuck shuldiner’e selamı çakmışlar, helal olsun. ama bu kadar da müziği aşırı derecede kategorize etmeleri çok saçma abi ya. müzik lan sonuçta az rahat ol aq. oldu olacak, gruplara ne tarz müzik yapacaklarını söylemeyi de karar versinler. film arşivindeki filmleri kategorize etmeye benziyo bu durum biraz da. bu fim bilim-kurgu, bu film action, bu bilmemne, bu eşşeğin ziki falan da filan gider bu böyle. bence rahatsız abi adamlar. bak, mesela bu adamların bilgisayarına flashbellekle bişey yükle, anında bi klasör ismi felan koyarlar, isimleri felan düzeltirler abi. merhaba merhaba demek lazım. bu adamlarla doğru düzgün de içemezsin, adam rahat değil ki aq. verecen eline zeka küpünü uğraşsın pezevenk. :)

    burak canik

    @malavuranga, pasifagresifin en iyi yorumu değilde nedir bilemedim helal

    malavuranga

    @burak canik, eyvallah kardeşim.

  14. Ertuna Yavuz says:

    ona keyfilik demeyelim de muhafazakarlık diyelim. bir de bu muhafazakarlık konusundaki eleştiri çok tuhaf çünkü o muhafazakarlığa rağmen ve hatta o muhafazakarlık sayesinde alanında başvurulacak ilk kaynak konumundalar. yıllardır aynı muhafazakarlığını korudu ama veritabanı sürekli genişledi… çok rahatsız olan muhtemelen uğramazdı, dirhem dirhem kıyıda köşede kalmış grupların çıkardığı tek demolardan en büyük grupların şarkı sözlerini virgülüne noktasına kadar kılı kırk yaran bir titizlikle değiştirip düzeltmekle uğraşmazdı kullanıcılar, sitenin elit yöneticileri yıllar geçip fikirlerini değiştirmemelerine rağmen. tek bir tıklamayla ıvır zıvırdan papaz sevgisiyle temizlenmiş bir kütüphaneye giriyoruz. her yerde uçuşan rakamları, yavaş açılması, çöküp durması yanılgı uyandırıyor olabilir ama başlı başına bir akademidir aslında. bir metal sitesi işte deyip geçmemek lazım, hatta bir site bile dememek lazım. ahenktir, akademidir, bilimdir, kilisedir.

    Aeonian_Lich

    @Ertuna Yavuz, Son kelimene istinaden, baya bencil, kitaba uyan değil kitabıma uyduran hayırsız bi hıristiyan gibiyim MA konusunda. :D Ama harbiden tek demo çıkarmış ilk grubumun bile detayları var. Helal olsun, Mustaine gibi 45′den sonra dinime sarılacağımdır. :D

  15. Mustafa Sakallı says:

    Metal Storm da deri değiştirdi ve berbat bir hal aldı.

  16. malavuranga says:

    arka planı sipsiyah olan sitelere ısınamıyorum hiç. kesinlikle çok değerli bi site ama düşünüyorum da ben bu siteye girmem ya. öyle bilgi delisi de değilim(tabii ki meraklıyım canım, da sizin kadar değilim), türk yazarların yorumlarının da müzik kültürü açısından aşağı kalır yok açıkçası. belki benim gibi düşünenler de vardır diye yazıyorum. bakın Nihat Doğan ne demiş bu konuda:

    “benim ülkemin yazarları bi başka yazıyor be abi”

    “burası pasifagresif beyyleer, burda yalan yok, okumayan gider metal arşiv’e”

  17. heat says:

    koskoca metalstorm’da şekil değiştirdi ona hiç başlık açılmadı burda ama

    hiç de sevmem zaten metal arşivsi yıllardır bi kere bile bakmadım

    Aeonian_Lich

    @heat, metalstorm, matalarchives’ın yanında pek “koskocaman” kalmaz bence. Ama daha fonksiyonel bir site, amaçlarım doğrultusunda. Çok ilgilenmediğim, ama bi şans vereyim dediğim grupların yeni albümleri hakkında hemen bilgi alabiliyorum. Daha çok uğradığım, faydalandığım bir site olmasına rağmen metal archives’ın yanında baya ufak kalır bence biçok yönden. :)

    heat

    @Aeonian_Lich, YAV YEMİŞİM BÜYÜKLÜĞÜNÜ METALSTORM KRALDIR, HERŞEY ELİNİN ALTINDA

    CAPS LOCK İYİYMİŞ HA, DENEYİM DEDİM HEHE

  18. en güzel yeniliklerden biri müzisyenlere de sayfa yapmış olmaları. albümlere girip line up’a basınca çalan adamların kendi linkleri çıkıyo.

    http://www.metal-archives.com/artists/Steve_DiGiorgio/808

    gibi.

    bir de bir grubu aratınca, yazdığınız kelimedeki grubun listede en üstte çıkması iyi. Mesela önceden Death yazınca çıkan listede D harfine gitmek gerekiyodu Death sayfası için, şimdi Death yazınca alfabetik listenin üstünde Death ilk olarak çıkıyo.

    Avcı

    @Ahmet Saraçoğlu, bir yenilik daha var.profiline baktığınız gruba tarz olarak yakın grupları gösterebiliyorlar.onun için “similar artists” diye bir bölüm açmışlar.tabi çok büyük gruplar dışında o bölüm boş oluyor genellikle.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Avcı, o da iyiymiş evet.

    burak canik

    @Ahmet Saraçoğlu, adam 687,976 grupta çalmış yahu yuh oha mk diyesi geliyor insanın

  19. Avcı says:

    Born Of Osiris’i de siteden atarak ne kadar troll bir oluşum olduklarını tekrardan gösterdiler.

    Killswitch Engage-As I Lay Dying-Mutiny Within-Skinlab ve aklıma şu an gelmeyen bir sürü grup hala sitedeyken Born Of Osiris’in olmaması…

    İnanılmaz…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.