# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
ORPHANED LAND’den Arap dinleyicilerine jest
18.02.2011

Ne güzel insanlarsınız.

ORPHANED LAND vokalisti Kobi Farhi şu mesajı yayınladı:

“Yıllar boyunca bana Araplar’dan nefret etmem gerektiği öğretildi. Benden ve halkımdan ne kadar nefret ettikleri anlatıldı. İsrailliler ile Araplar’ın, Yahudiler ile Müslümanların birlikte yaşayamayacaklarına kesinlikle emindim. Ancak sonradan bir şey oldu, müzik bana bir öğretmenin, bilgenin, hahamın veya şeyhin asla öğretemeyeceği şeyler öğretmeye başladı. Bu benim grubumun, ORPHANED LAND’in müziğiydi.

Bir Barcelona taraftarının Real Madrid’i asla desteklemeyeceğini biliyorum. O zaman Arap bir insan, nasıl olurdu da benim İsrailli grubumu destekleyebilirdi? Cevap basit: Müziğin insanları birleştirme gücü! Müziğin duvarları yıkma gücü vardır. En azılı düşmanlar bile aynı şarkıyı sevip, bir an bile olsa ortak bir duyguda buluşabilirler. Tek bir şarkı bile, hepimizin bir olduğunu bize gösterebilir, aynı umutları ve korkuları yaşayan insanlar olduğumuz gerçeğini bize yansıtan diyalogların kapısını açabilir.

Biz, Arap hayranlarımızı dünyanın en cesur metal dinleyicileri olarak görüyoruz. Gerçek anlamda “underground” sizlersiniz. Orta Doğu’da metal dinlemenin ne kadar zor olduğunu biliyoruz. Bilmenizi isteriz ki Orta Doğu metalinin önde gelen gruplarından biri olarak, sizin sesiniz olmak için de elimizden geleni yapıyoruz. Ve bunu yıllardır bizi ayıran politikaya başvurmadan yapıyoruz. İsrailli olmamıza rağmen ne kadar çok Arap sevenimiz olduğunu bildiğimden, müziğin bu güce sahip olduğunu biliyorum.

Kafamıza soktukları tüm o savaş safsatalarının yalan olduğunu biliyorum. Biliyorum çünkü bunun doğru olmadığını göstermiş durumdayız, hem de politikacı olarak değil, sadece bir heavy metal grubu olarak. Politika, bizi ancak tepemizdeki liderler gibi yapar, kaybetmeye ve hata yapmaya mahkûm liderlerimiz gibi. Ama siz ve biz, yani “küçük insanlar”, biz başarılı olduk. Aramızda ortak bir dil oluşturduk!

Müziğimiz ülkelerinizde satılamıyor. Oralara gelip konser vermemiz de yasak. Ama bu bile aramızdaki müzik ve arkadaşlık bağını yıkamaz. Ben, hayranlarımızı bir mucize olarak görüyorum. Siz bize olabildiğince güçlü devam etme gücünü veriyorsunuz.

Bu sebepten, son albümümüzü ülkelerinize sokmak adına bir şey yapmak istedik ve albümü hepinize bedava vermeye karar verdik. Henüz dinlemediyseniz, umarız hoşunuza gider.

Ülkelerimizin bayrakları farklı işaretlere ve renklere sahip olabilir, ama hepimizin kalbinde aynı bayrak dalgalanıyor: umudun, arkadaşlığın, kardeşliğin bayrağı. Bunu sakın unutmayın. “Disciples of the Sacred Oath” (Kutsal yeminin müritleri) olarak bu hepimizin görevi.

Sevgi, barış, selam ve şalom,

Kobi,

Orphaned Land.”

Eğer bir Arap ülkesinde yaşıyorsanız, albümü şu adresten indirebilirsiniz.

Not: Bu yazı Pasifagresif tarafından çevrilmiş olup, kullanmak isteyenler kaynak gösterirlerse memnun oluruz. Göstermezseniz de size kalmış tabii; en fazla arkanızdan konuşuruz, “Vay adiler yazıyı aynen kopyalamışlar” falan deriz.

  Yorum alanı

“ORPHANED LAND’den Arap dinleyicilerine jest” yazısına 22 yorum var

  1. Berker İlhan says:

    Vay be diyorum sadece ! :)

  2. sacrifist says:

    Delikanlı adamlar. Helal olsun!

  3. Ugur says:

    Kelimelerin kifayetsiz kaldığı anlardan birini yaşıyorum.

  4. zenith says:

    çok kral adamlar çok.müziğini de severiz.herkes yapmaz bunu adamlarda 0 ego var.tevazu böyle bi şey olsa gerek…

  5. özgür says:

    araparaparaparaparaparaparapara neyse helal adamlara :)

    burak canik

    @özgür, abi altıma sıçtım bakış açısına gel ya :D yalnız harbi helal lan yıl oldu 2011 böyle insanlar var gerçekten.

  6. Sambalici says:

    helal be, harbiden takdir ettim adamları.

  7. Mustafa Sakallı says:

    Kralsınız lan , böyle adamın müziği kötü olurmuymuş anasını satayım.

  8. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Bu adamların daşaklarına gurban olsunlar. Helal olsun en alayına gideninden…

  9. özgür says:

    Orphaned Land’ı duyan System Of A Down resmi sitesinde Türklerden özür diledi!İşte haberin devamı:

    Yıllardır güzelim şarkılar yapıp türkleri köpeklerle aynı kefeye koyan (köpek de can bu arada onla aynı kefeye koyulmak şahsen benim için gurur verici) sistım,orphaned land gurubunun (gurup evet) yaptığı arap açılımından sonra imana gelerek “Tüm türk aleminden çok özür diliyoruz,belki zamanında atalarınız bizi biraz skertmiş olabilir ama biz yine de müziğimizi yeter ki dinleyin abilerimis çok özür” diyerek Türkleri ne kadar sevdiklerini dile getirdiler.
    Bununla da yetinmeyen grup üyeleri yeni çıkartacakları albüm için System Of a Down-Turkey Up ismini uygun gördüklerini ayriyetten de Thaipperdoan isimli yeni bir single çıkartacaklarını ve parçanın uzakdoğu dövüş sanatlarından gelen (doğan-gelen) bir güç anlamına geldiğini de belirttiler.

    Sokak köpeğinden yanıt geldi:Havhav! (sktir ordan!(evet köpek joey de maio’yu duymuş galiba))

    Kişisel not:Ermeni soykırımının yapılıp yapılmadığını kimseyle tartışmak istemiyorum.Ben de birşey bilmiyorum,ne okursam okuyayım da bilemeyeceğimi düşünüyorum.Önemli olan Türk olmam değil insan olmam bence.Ne mutlu türküm diyene yerine ne mutlu insanım dediğimiz bir ülkede yani dünyada yaşasaydık ancak o zaman yaşayabilirdik sanırım bir orman gibi kardeşçesine. (Bak ileride grubu kurunca direk bunları yazıcam o zaman bana da orpınıd lend gibi bakçaksınız tamam?) :D

    özgür

    @özgür, terazine tıkladım hocam.

  10. Deniz K. says:

    iyi guzelde… bu orphaned land savas vasitasiyla daha ne kadar ekmek yiyecek acaba…..

    Berca B.

    @Deniz K., o değil de, insanlar her yapılan şeyin altında bir ekmek çabası aramayı ne zaman bırakacak acaba? Adam oraya konsere gidemiyor, albümü satılmıyor, bir de üzerine yeni albümünü bedavaya veriyor, yine de ekmek çabası deniyor. Olmadı.

  11. swedish says:

    Helal be cidden gözlerim yaşardı

  12. efoja says:

    Yalniz adamlarin sayfasindaki Iran bayragi kimsenin dikkatini cekti mi? :))

    t_oskay

    @efoja, dostum nerede o bayrak göremedim?

    efoja

    @t_oskay, http://www.metalarmyinternational.com/ soldan 4. bayrak Iran bayragi. Iyi tamam, cok guzel bariscil bir mesaj veriyorlar ama, hangi ulkeler arap, hangi ulkeler arap degil bi ansiklopedi karistirsalar daha iyi olurmus bence. Boyle komik olmus biraz; cok super barisciliz ama kiminle pek bilmiyoruz hani..

    Onu disinda grup en cok sevdigim gruplardan biri zaten, o konuda bir yorum yapmiyorum, album de sahane, bedava olarak yayinlanmasi da cok kral olmus..

    t_oskay

    @efoja, sağol.

  13. Guinan says:

    şukunu verdim

  14. Serjkhan says:

    alex de souza’nın olası bjk galibiyeti neticesinde dağıtılacak toplam 1m $’lık primi altyapı oyuncularına verilmesi mevzusundan da büyük ya bu.

    orphaned land, çoğiyisiniz.

  15. Barış says:

    “Bu ülkede köpeğine Arap ismini takanlar oldu” diyen “delikanlı başbakan”a delikanlılık nedir göstermiş oldular bence. Tabii o başbakan bunu nerede görecek, o da var.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.