# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
LEMMY’den müzik dünyasına dair yorumlar
24.02.2011

“O kadar sıkıcılar ki.”

Atlantic City Weekly, MOTÖRHEAD’den Lemmy’yle bir röportaj yapmış. Röportajdan bazı alıntılar şöyle:

Metalin erkeksiliğiyle punk rock’ın hızını birleştirmeleri üzerine:

“Öyle yapmak bana son derece doğal geldi. HAWKWIND’de yaptıklarımızdan farklıydı. Ortaya çok daha iyi bir şey çıktı ve biz de bunca yıl o şekilde kaldık.”

MOTÖRHEAD müziğinin yıllardır değişmemesine dair:

“MOTÖRHEAD’in belli bir tarzı var. Ama albümler arasında farklılıklar olduğu da açık. Her şarkının kendine ait bir karakteri var ve her şarkıda neyimiz var neyimiz yok, her şeyi ortaya koyuyoruz. Verebildiğimiz kadar enerji vermeye çalışıyoruz.”

Şu an rock dünyasının içinde bulunduğu evcil ve politik doğrucu durum konusunda:

“Bu dönemin bu kadar tatsız olması beni mahvediyor. Sahne arkasına gidiyorum ve 20 şişe su ve bir paket fıstık görüyorum. Böyle bir saçmalık olabilir mi? Günümüzde her şeyin böyle sağlığa endeksli oluşu çok kötü bir şey. Anlayamıyorum.”

Günümüzün rock ve pop yıldızları:

“John Mayer’in olayı nedir? Biri bana bu adamı açıklasın. Aynı şey Justin Beiber için de geçerli. Hepsi de çok sıkıcı insanlar. Yaptıkları şey konusunda çok ciddiler. Bu kadar sıkıcı insanlarla ilgilenmem mümkün değil. Bu sıkıcılıktaki adamların şov dünyasının en meşhurları olması utanç verici.”

Hip-hop:

“Hip-hop müzik olmadığına göre, hiçbir ilgim olamaz. Başka birinin yarattığı müziğin üzerine hızlıca konuşmanın en ufak bir yaratıcı tarafı yok. John Bonham’ın yazdığı davulların üstüne bir şeyler zırvalıyorlar. Ben buna müzik demem. Rapçilerin kendi sound’larını yaratabileceklerini, en azından temel şeyleri yapabileceklerini düşünürsünüz ama onu bile yapamıyorlar. Üzücü.”

Albüm çıkarmaya devam edip etmeyecekleri konusu:

“Müzik yapmak bizim için hâlâ iyi vakit geçirmek demek. Biz eğlendikçe ve insanlar da gelmeye devam ettikçe, durmamız için bir sebep yok.”

  Yorum alanı

“LEMMY’den müzik dünyasına dair yorumlar” yazısına 10 yorum var

  1. Nakruf says:

    Bir metalcide Justin Bieber’dan dem vurmasın kardeşim

    Barış

    @Nakruf, adamın dediği de o zaten. Bu kadar saçma kişilerin bu kadar konuşulmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirmiş.

  2. Exorsexist says:

    lemmy var dediler geldik. dünyanın en mükemmel adamı.

  3. Burak Canik says:

    harbi adam

  4. Deon says:

    O değil ne döver görse Mareşal, çocuk falan dinlemez, amansız, apansız..

  5. _BlaCkeneD_ says:

    Lemmy reyis bi konuştu mu akan sular durur aga. Saygıdan önünümüz iliklenir ayağa kalkılır. O ne diyosa doğrudur. Nokta.

  6. b says:

    bu adam şuursuz.

  7. hf says:

    adamım ya. suratındaki et benleriyle bile döver alayını.

  8. serat says:

    John Mayer fena değildir aslında ama ona niye sallamışki :)

  9. b says:

    işte serat, dedim ya adam düşünmeden sallıyor. john mayer blues rock müziğin yeni yetişmiş en iyi sanatçılarından birisi. adam beste yapıyor, iyi şarkı söylüyor ve enstrümanlarını da virtüöz derecesinde çalıyor. ama gel gelelim haksız bir şekilde eleştiriliyor. tek günahı popüler medyada yer alması mı? mayer’e gelene kadar bir sürü adam sayabilirsin ama bu gerçekten de şuursuz bir davranış olmuş.
    sadece bu değil. her şeyin sağlığa endeksli olması konusundaki görüşleri de çok akıllıca değil. yani sahne arkasında fındık, fıstık su yerine kendisi elbette viskiyi ve kadınları tercih eder ama gün gelecek bu adam belki ani bir ölümü yaşayacak bu hızlı yaşam sonrasında. ne olacağını bilemezsin. kendisi herhalde hasta yatağında düşkün olduğu zamanda albüm çıkaracağını zannediyor. zaten bu durumu anlamadığını söylemiş. neyse, yaş kemale ermiş artık. hayat gerçekleri bir gün onu titretip kendisine getirecektir.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.