# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
SLIPKNOT vokalisti, albüm indirme çılgınlığının sebebini açıkladı
11.01.2011

“Suçlu, albümü indiren değil.”

SLIPKNOT/STONE SOUR vokalisti Corey Taylor, Kerrang! dergisiyle yaptığı bir röportajda yasadışı müzik indirmenin bu denli yaygınlaşmasının ve müzik endüstrisini sarsmasının sebebini açıklamış.

Çoğu kişinin aksine olaya tam tersi bir açıdan bakıyorum” diyen Taylor, şöyle devam etmiş: “Piyasadaki pek çok insan, müzik endüstrisinin içinde bulunduğu kaostan, internetten albüm indirilmesini sorumlu tutuyor, ama bence yapılan müziklerin çoğu bu kadar boktan olmasaydı, insanlar da müziği bedava elde etmeye bu kadar meraklı olmazlardı. Cidden, kim zar zor kazandığı parayı, yüzde 98′i çöp olan bir albüme yatırmak ister ki? Ben istemem. Yeni çıkan albümleri almaya halen devam ediyorum elbet, ancak biri bana yeni çıkan albümlerden favorimin hangisi olduğunu sorduğunda, on sorudan dokuzunda verecek bir cevabım olmuyor. Müzik artık çöpten farksız.

  Yorum alanı

“SLIPKNOT vokalisti, albüm indirme çılgınlığının sebebini açıkladı” yazısına 38 yorum var

  1. patogonomik says:

    en sevdiğim vokalistlerden olmanla birlikte,katılamicim sana coreyciğim

  2. Mephisto says:

    sirke bal ilişkisi bu işler artık
    geçtik iyi kötü iş muhabbetini

  3. ismail vilehand says:

    kısmen haklı olabilir. zamanında internetim yokken Pantera’nın yada Morbid Angel’ın bir albümü sorgusuz sualsiz alırdım ama şimdi birkaç istisna hariç bir albümü netten çekip dinlemeden orjinalini almam.

  4. Ugur says:

    Kısmen haklı evet.Ha çöp albümler çıkmasa bile ben yine indirirdim o ayrı :D

  5. sceptiquas says:

    mal herif..

    Ugur

    @sceptiquas, bi yerine mi battı bu cümleler hayrola?

    sceptiquas

    @Ugur, buyur?

  6. Burak Canik says:

    doğru demiş abi adam ne kadar kendisinden ve grubundan hoşlanmasam/dinlemesemde

  7. heat says:

    %98′i çöp olan albümler kimlere aitmiş acaba ? 2010′da bir yığın taş gibi albüm çıktı keza 2 sene önce de 3 sene önce de, çıkmaya da devam edicek. Müzik artık çöpten farksız diyen adamdan ne hayır gelir… asıl çöp müziği slipknot yapıyor derim bende.

  8. _BlaCkeneD_ says:

    skipknot mı öyyyk. ama adam doğru demiş.(adam haklı beyler) bunun yanında download çılgınlığının sebebi bence günümüz müziğinin ”çöp” olmasından ziyade albümlerin lüzumsuz yere çok pahalıya satılmasıdır. bilmiyorum başka ülkelerde de böyle mi ama ülkemiz için durum böyle.

    Blakkheim

    @_BlaCkeneD_, Çok da fark kalmıyor türk lirasına çevirdiğinde. Göreceli olarak kimi albümler ucuz, kimileri pahalı.

    Şöyle de bir şey var; çok satılan(veya satılacağı düşünülen) albümlerin fiyatı düşebiliyor ülkemizde ve bu iyi bir durum.
    The Final Frontier 20 liraya çıktı misal. Bide her ülkede her aradığın grubun cd sini bulmak imkansız olduğu için netten alışveriş yapılınca iyice g.te giriyor çoğu zaman. Dağıtım işi filan da sorunların bir parçası kanımca.

    _BlaCkeneD_

    @Blakkheim, ne final frontier 20 lira mı? bayadır gidip orjinal albüm almayınca fiyatlardan bi haberim. ben iki iki buçuk sene önce ilk çıktığı zamanlar death magnetic’i 50 küsür liraya mı ne almıştım. ya 2 yılda albüm fiyatları baya düştü ya da ben ağır kazık yemişim :)))

    Blakkheim

    @_BlaCkeneD_, opeth damnation-blackwater park-deliverance, death-symbolic filan bunları da 16 liraya görsen kalp krizi geçircen demek :)

    _BlaCkeneD_

    @Blakkheim, hadi onlar eski albüm oldukları için anlarım da sen oraya final frontier 20 lira yazınca ve benimde death magnetic’i 50 küsür liraya aldığım aklıma gelince kendimi enayi gibi hissettim. looney toones çizgi filmlerinde kazık yiyen kahramanların kafası eşşek kafasına döner alnında ”sucker” yazar ya aynen öyle oldum yeminlen… :)

  9. Aeonian_Lich says:

    Şu kalitesizliğine rağmen fahiş oranlardaki internet fiyatını düşürseler 10 lira, ya da düşürmeseler de özel bir sistem kurulsa. myspace gibi yerlerden beğendiğimiz özellikle yeni albümlerin legal indirme siteleri olsa. buralardan indirdiğimiz albüm başına 1 er lira net faturamıza eklense. Bu şekilde ayda 10 albüm indirsek ve 1′er lira bir biçimde bu gruplara ulaştırılsa, 1000 albüm satıp 20.000 lira para sektöre gideceğine, 100.000 albüm satılıp 100.000 lira gitse daha güzel olurdu. Hayal dünyası işte, naaparsın.

  10. dombili says:

    zaten yıllardır ne güzel film yapılıyor ne güzel dizi yapılıyor, hatta windows filan da cok kötü işletim sistemi o yüzden herkes korsana yöneliyor :(

    sceptiquas

    @dombili, +1 :p

  11. Sambalici says:

    söylediği şeyde gerçek payı var ama direkt sebep bu değil elbette. çok fazla boyutu var bu işlerin, “aha şu yüzden” diyemez kimse. gene de bu bakış açısı “mp3 müziği öldürüyor!”dan daha sağlıklı tabi, takdir etmedim değil.

  12. t_oskay says:

    Bu herifin sesini çok beğenirim, hiç öyle “öyyk bu hardcorecu” triplerine girmem. Kendisinin Stonesour grubunun bir albümünü dinledim tamamen, Audio Secrecy’i, iyi şarkılar var ama bence rahatlıkla “yarısından çoğunu çöpe at” denebilecek bir albüm (zaten şarkı sayısı çok fazla, tamemen gereksiz bir hareket). İnsanların zevklerinin değişebileceğinin farkındayım, belki başkaları benden farklı düşünüyorlardır burada, ama bu tarz lafları etmeden bir düşünmeliydi, kendisinin projeleri hep kusursuz muydu diye? Slipknot’u bir yana koyuyorum, sevmeyeni olsa da seveni çok, belki sevenleri tarafından her şarkısının güzel olduğu bir gruptur, ama Stonesour için böyle bir şey iddia edilebileceğini düşünmüyorum.

    Sonuç olarak…

    Bu lafları söyleyecek adam olmadığını düşünüyorum. Buradaki asıl amacı artizlikmiş gibi geldi bana.

    masteroforion

    @t_oskay, Valla Slipknot çok dinlemem koy götüne de, Stone Sour’un son iki albümü ezer bana göre, hadi kusursuz olmasa da (kusursuz ne var ki zaten?) taş gibi modern rock albümleri.

    Ya bi de, adamın böyle bişey söyleyebilmesi için Bethoveen falan mı olması gerekiyor ki? Hayır ben de şu ana kadar müzik endüstrisine zerre katkı yapmadım ama oturduğum yerden ahkam kesebiliyorum bu konuda gayet (keza buradaki çoğu kişi için geçerli bu durum), bizim hakkımız varsa onun kat kat vardır bence. Muazzam albüm yapmak/yapmamak bi ölçüt değil bence.

    t_oskay

    @masteroforion, Burada konuşmakla, bir müzik dergisine verilen röportajda söylemek aynı şey değildir, diye düşünüyorum. Zaten bizim yaptığımız yorumları çok büyük bir kitlenin önemseyeceği zaten söylenemez, ama öyle böyle bir şekilde ünlü olmuş biri konuşurken daha ölçülü kelimeler kullanmalı, “…Müzik artık çöpten farksız.” ne demek, bu kadar kesin kelimnelerle konuşmamalı! “Kaliteli şeyler artık fazla bulunmuyor” diyebilirdi mesela. Sırf kendi yorumudur diyip geçemiyorum bu durumda.

    mython

    şu “kaliteli” tabirinin de cılkı çıktı. herkes kendi dinlediği şeye kaliteli diyo.

    Burak Canik

    @masteroforion, +1 ahkam kesmek konusunda bu sitede devrim yapıldığına göre corey de konuşabilir tabi bazı konularda :D

  13. Bende Saklı Kalsın says:

    Adam haklı beyler

  14. b says:

    bu adam sadece olayın küçük bir tarafını küçük gözlerle görüyor. ve bence göremiyor.:)

    “bence yapılan müziklerin çoğu bu kadar boktan olmasaydı, insanlar da müziği bedava elde etmeye bu kadar meraklı olmazlardı.”

    -bugün boktan diye tabir edilen müzikler de dahil kaliteli müziklerde dahil hemen hemen çoğu kişi müziği bedava elde etmeye meraklıdır. boktan ki insanlar müziği bedava elde etmeye meraklı savı saçma. peki jazz mp3 dinleyeni ne yapacaksın? folk mp3 dinleyeni ne yapacaksın? klasik müzik bile mp3′den dinleniyor corey taylor. jazz, folk, klasik müzikleri boktan mı? bunun sebepleri çok farklı. bir de müzik dünyasından geliyor.

    “Cidden, kim zar zor kazandığı parayı, yüzde 98′i çöp olan bir albüme yatırmak ister ki? Ben istemem.”

    -hepimiz bir şekilde para kazanıyoruz. dinleyen %98′i çöp olan bir albümü dinleyebilir dinlemeye de bilir. bu kendi seçimidir. ha ayrıca ona çöp gelen bana gelmez. kime göre neye göre karar veriyor?

    “Yeni çıkan albümleri almaya halen devam ediyorum elbet, ancak biri bana yeni çıkan albümlerden favorimin hangisi olduğunu sorduğunda, on sorudan dokuzunda verecek bir cevabım olmuyor. Müzik artık çöpten farksız.“”

    -hangi albümleri satın alıyor merak ediyorum. bir kişi gerçekten çöp bir albümü satın alıyorsa elbette ona çöp diyecektir buna kimse karşı çıkmaz. ama müzik dünyasında günde o kadar iyi albümler çıkıyor ki bunu müzisyen olarak bilmesi gerekir. bilmiyorsa gitsin kendisini aşağıya atsın. kendi müzikal çerçevesinde beğenmeyebilir ama bunu genele alması çok saçma. belki jazz’da folk müzikte hatta hatta world music’te o kadar iyi albümler çıkıyor ki o bunu belki anlayamaz. e sonuçta da böyle gereksiz salak yorumlar ortaya çıkıyor. içkiliyken mi röportaj verdi bu adam nedir.:) kardeşim senin favori olarak vereceğin albümler olmayabilir oysa bizim onlarca var. nerede yaşıyorsun sen, mars’ta mı?

    masteroforion

    Abi adam kendince görüşünü açıklamış ya, bu kadar inciğine cinciğine girmeye gerek yok. Saçma geliyosa he de geç nolcak. Kaldı ki senin söylediklerinin de antitezi Corey’nin dedikleri için geçerli. Zaten cevap verirken bu kadar düşündüğünden bile emin değilim adamın, irdelenesi bi durum değil yani bence.

  15. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Adam Türk Pop Müziği’nden bahsediyor beyler. Haklı. Topu topu yedi nota var, albüm başı kaç iyi şarkı yapılabilir?

  16. 1996-1997 falandı, 56K modemle Kazaa’ya girip Carcass – Embodiment’ı indirmiştim. Hayatımda download ettiğim ilk şarkıdır. Gece başlatmıştım, sabah uyanınca baktım yarısı bitmiş, deli gibi sevinmiştim okuldan dönünce bitmiş olur, dinlerim oha lan ne güzel diye. Boyutu 4 MB’tı.

    like fire

    @Ahmet Saraçoğlu, ya bi de embodiment’ın ciddi anlamda hastasıyım. eğer 4 mb’lık bi şarkıya 1 günde ulaşıyor olsaydım muhtemelen şimdi sevdiğimden kat kat daha fazla severdim. bi de karşıma çıkan şey embodiment olunca gözümde daha bi değerlenirdi. biz bazı şeylerin kıymetini bilmiyoruz. şimdilerde 5 dk’da albüm indiriliyor. e tabii öyleyken kimse gidip de orijinal albüme kolay kolay para vermez. eskiden olsa indireceğime gider alırım derdim heralde. gerçi şimdi de bayağı bi orijinal albüm/dvd almaya çalışıyorum. :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @like fire, aynen öyle olmuştu. “OOOOHAAAAAAA!” diye bağırasım gelmişti o 0.30′daki verse rifi başlayınca.

    like fire

    @Ahmet Saraçoğlu, hadi türkiye’deki herkes aynı anda Embodiment açıp dinlesin. bakalım kaç şiddetinde deprem oluyor.

    _BlaCkeneD_

    @Ahmet Saraçoğlu, ahmet senin gene iyi ilk indirdiğim şarkı embodiment. ben ilk indirdiğim şarkıyı yazsam burda heralde bi ton küfür yerim. :)

    Ugur

    @Ahmet Saraçoğlu, henüz adsl yokken akmar’dan cd alırdım üç ayda bir.haftalarca sıkılmadan dinlerdim aldığım albümleri.bazı şeyler eskiden daha değerliydi sahiden.
    http://i56.tinypic.com/2luxe0w.jpg

    Albümlere hemen ulaşmak güzel.Hemen tüketmek kötü.Hem de baya kötü bir alışkanlık kabul etmek lazım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ugur, dayım 1984′te İstanbul’u kazanmış, oturduğu yerde bi tane kasetçi varmış, ordan Rush’ın, Yes’in, King Crimson’ın kasetlerini getirtirmiş. Her seferinde ya 1 ya 2 kaset gelirmiş. onları alır belki 4-5 ay sadece o kasedi dinlermiş başka yeni bir şey olmadığı için. ve tabii ki her şeyiyle özümsermiş albümleri.

    şimdi garip geliyodur tabi ama insanın dinlediği müziğe verdiği değer çok daha fazlaymış o zamanlar.

  17. Mephisto says:

    @Ahmet Saraçoğlu, 96-97′de tek şarkı indirmek için ödediğin internet parasıyla carcass’ı türkiye’ye getirirdin :)
    odtü’den mi indirdin naptın 96-97 gerçekten taş devri :D

    Ahmet Saraçoğlu

    @Mephisto, yok yav 97′de internet gayet kullanılıyodu. sadece yavaştı. 1981 doğumlu bi insan olarak, “E-mail adresi mi? Ne işime yarayacak ki?” lafını etmiş bi insanım. :)

  18. @ScRaMMeR@ says:

    olm corey haklı ben gidip bok gibi albüme para vermem slipknot’ yaptığı çoğu şarkı güzel oldugundan dolayı alıyorum 10 sarkılarından 8i bilemedin 7′si süper oluyor :) ama gidipte children of bodom dimmu brgr yada creadle of filth almam….

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.