# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
PAIN OF SALVATION, 9 Ocak 2011 – Jolly Joker Balans
| 17.01.2011

Toplu tecavüz.

Az sonra okuyacaklarınız bir konser yazısı değil, toplu tecavüz vakası kritiğidir.

Dün gece eve döndüğümde kafamda bu cümleyi kurdum, PAIN OF SALVATION konser kritiği için mükemmel bir başlık olacağına karar verdim. Zaten birisi ne zaman PAIN OF SALVATION dese salyalarım akmaya, gözüm seğirmeye, kulaklarım herhangi bir PAIN OF SALVATION rifi yakalamak üzere hareketlenmeye başlıyor. Sonunda canlı izleme şansını yakaladım, bundan sonra hiçbir şey benim için eskisi gibi değil. Çünkü 09.01.2011 tarihinde izlediğim bu konser, hayatımda gördüğüm en eğlenceli, en mükemmel konserimdi.

Jolly Joker Balans bu sefer sabırları fazlasıyla zorladı. Saatlerce kapının açılmasını bekledik, kapı açıldı derken koyun gibi başka bir bölüme tıkıldık (sırada en önlerde olan bazı izleyiciler arkalara düştü bu yüzden) o bölümdeyken grubun soundcheck’ini izledik, büyük biraderler izin verince konser alanına yardırdık ve yine 1.5 saat bekledik. Beklediğimize de değdi. Ses sisteminin tırtlığı bile beni rahatsız edemedi.

Setlist önceden biliniyordu, herhalde ortalama bir PAIN OF SALVATION hayranının görünce mutluluktan delireceği parçaları ard arda sıralamışlar. Bunlardan az sonra bahsedeceğim. Gelin şimdi size azıcık grubun performansından bahsedeyim.

İlk PAIN OF SALVATION konserim olduğundan dolayı grubun neler yapacağını izlediğim DVD ve video kayıtlardan biliyordum. Fakat iyice Prince of Persia triplerine girdiklerini bilmiyordum. 2,5 saat boyunca atladılar, zıpladılar, tepindiler, headbang bile yaptılar. Seyirciyle iletişimleri mükemmeldi. Konserin en samimi anı, Johan Hallgren’in kendi bölümündeki bir hayranına pena bulabilmek için sahnenin arkasına koşturup, az kalsın şarkının başını kaçırdığı andı. Hz. Daniel Gildenlöw (p.o.s.) seyircilere eğilip, bir anlamda kendisine tapınmamız için ön ayak oldu. (dokundum lan, vallahi! hahah) Parçalar kusursuza yakın çalındı, yer yer doğaçlama eklemeler yapıldı.

Yeni basçıları Per Schelander de şahane bi kişilikmiş, konser sırasında atıştık arada, sağolsun penasını da verdi. Bazı parçalarda fretless çaldı. Leo Margarit dünyanın en tüylü davulcusu olarak Johan Langell’i aratmadı. Sesi de güzelmiş. Beklenilen ve ısrarla sahneye çağırılan Fredrik Hermansson ise bir türlü gelmedi. O kadar çağırdık oysa ki. Daniel ve Johan’dan bahsetmeme gerek yok herhalde. Sahneye uzak olan izleyeciler için şunu belirteyim, hepsi sahneye yalın ayak çıktı.

“Road Salt”tan No Way, Of Dust (yarı canlı/kayıttan) Linoleum, Road Salt ve ilk kez TELL ME YOU DON’T KNOW çalındı! Daniel bu şarkıyı ilk kez canlı çalacaklarını söyledi, o yüzden biraz prova tadında olacağını belirtti.

Ama büyük bir eksiklik vardı bana kalırsa: SISTERS! Geliyorum No Way’e. Özellikle değiniyorum bu şarkıya, çünkü kabul edin değerli seyirciler, hepiniz sıçtınız, haha!! Şarkının uzun versiyonu çalındı, o yüzden seyircilerin büyük bir kısmı sözlerde kitlendi. ”There is no way that you can fuck her like i can!” kısmında Per Shcelander’la bayağı eğlendik. Linoleum’un başında Daniel’ın yaptığı/yaptırdığı zıpırlıklar hayatım boyunca unutamayacağım nitelikteydi.

Daniel Gildenlöw’ün sesi gerçekten mükemmel olabilir, harika sözler ve sololar yazıyor evet, falan filan… Pekiii, Daniel’ın tam bir oyuncu olduğunu biliyor muydunuz? Eh… Tahmin ediyorduk, çok amaçlı İsviçre çakısı gibi bi insan o. (“Daniel insansa ben neyim ulan!” klasiğini burada kullanmak istedim) Kingdom of Loss’ta yaptığı mimikler ve hareketler karşısında spastik oldum. Parçayı teatral bi esere dönüştürdü resmen.

The Beatles ve Dio coverlarında Daniel davul çaldı. Come Together’ı Johan söyledi. Hallelujah son 2-3 konserde çalınmıyordu, ısrarlarım sonucu çalındığını düşünmüyor değilim. Çünkü Daniel davuldan kıçını kaldırıp Fredrik’in yanına gittiğinde Hallelujah diye bağırdım. O da Johan’e dönüp Hallelujah dedi. Hepimizi olduğumuz yere çömeltti, delilercesine istediğim bu cover’ı diz kapaklarımdaki sorun yüzünden işkenceye dönüştürdü. Sağolsun.

The Perfect Element çalınması çok büyük bir süprizdi. People Passing By’ın başındaki bas solosunu Daniel gitarıyla çıkartıyormuş. Konserde sonra imza olayı için söz aldık. Görevlilerin yönlendirilmesiyle bi süre salak salak dolaştırıldık. Sonra grubun vestiyer bölümüne geleceği söylendi. Yaklaşık yarım saat bekledik. Sonra görevliler grubun gelmeyeceğini söyledi. Biz grubun yorgunluktan gelemediğini düşünerek mekandan ayrıldık. Bugün öğrendim ki bu olay tamamiyle görevlilerin bok yemesiymiş. Ama ardından da grubun ekibinden birilerinin böyle istediği söylendi; bilemiyorum.

Ve evet Daniel, SPICE GIRLS \m/

Ege Tekmen (jokernthiefmother)

  Yorum alanı

“PAIN OF SALVATION, 9 Ocak 2011 – Jolly Joker Balans” yazısına 65 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    heleloy!

  2. allah allaaaaaah. kesin parasız kaldım

  3. Ufuk says:

    noel baba da bizi görecek mi?

  4. Sonunda canlı izleyebilecem.Daha önce o kadar geldiler ama hep ters vakit,hep İstanbul’du.Şeytanın bacağını kıralım artıkın.

  5. Berker İlhan says:

    Sonunda PoS ve Ankara ulaaaaaaan !

  6. Gençay Aytekin says:

    balans’ta olmasa keşke.

  7. Burak Gür says:

    ne özlendi be. zamanı gelmişti.

  8. Ömer Kuş says:

    İşte bu sefer ters köşe yapamadılar, ordayım!

  9. caksu says:

    Aradaki zamanda Pos kritikleri gelse güzel olur aslında. Normalde bu lafın insanı değilim ama bunları dinlerken biryerden destek çıkılsın, yol gösterilsin istiyor insan. Orgazmik çığlıklar, müthiş düzenlemeler vs den öte derli toplu bir yazı ve yorumlarla albümlerin üzerinden geçmek güzel olurdu. İçimden geldi, demiş bulunayım.

    Ahmet Saraçoğlu

    @caksu, çoktan yazıldı, tatil bitsin, dönünce döşeniriz.

  10. Berker İlhan says:

    ankara iptal..

    Enver Yilmaz

    @Berker İlhan, istanbul?

    hen

    @Enver Yilmaz, gidicen mi lan sen konsere :D

    Enver Yilmaz

    @hen, gideriz:D

    Enver Yılmaz

    @Enver Yilmaz, balans’ta olacakmış o halde gitmem.

  11. Berker İlhan says:

    İstanbul nieva problema , UNIROCK RULLZ \M/

  12. baldur says:

    http://www.biletix.com/event.htm?id=MLPAI

    biletler satışa çıktı 45 lira.

  13. Berker İlhan says:

    Ankara tekrar geldi ! Unirock devraldı !

  14. Blakkheim says:

    Saklıkent değil de 312 Arena olsaymış keşke :/

  15. ozgur says:

    zaten gitme gibi bi ihtimalim yok da, sanki pahali biletler. normal mi oluyo simdi pain of salvation icin bu ?

  16. caksu says:

    Setliste bak lan. İsteyen bakmasın tabi sürpriz olsun da..

    http://www.setlist.fm/setlist/pain-of-salvation/2011/pavilion-nicosia-cyprus-7bd2eec8.html

    Burak Gür

    @caksu, çok fazla dio var bence. gerçi maşallahı var setlistin ama bir dio olsa, iki tane daha pos şarkısı olsa diye düşündüm ben.

  17. Ömer Kuş says:

    Biletimizi aldık akşama ordayız. Sonunda PoS’u görebileceğim, o kadar geldiler ama bugüne kısmetmiş.

  18. Berker İlhan says:

    Ankara konseri mükemmeldi ayrıca konserden sonra fotoğraf çektirebilmek pahabiçilemezdi :D

    Ubeydullah İndiroğlu

    @Berker İlhan, adam haklı beyler. Tüm CDlerim imzalı. Adamlar şukelaydılar.

  19. pek lezizdi. öyle böyle değildi.

    Ubeydullah İndiroğlu

    @Ahmet Saraçoğlu, üç şarkı fark yemişiz. Kınıyorum. İstanbul’a ayrıcalıklar kalksın. Başkente haksızlıklar bitsin. Tamam, Melih başgan, biz eziğiz ama olmaz ki bu kadan… :(

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ubeydullah İndiroğlu, tam 2,5 saat çaldılar. Topluca yere oturttular falan, bi de sahnenin dibinde olunca.

    http://yfrog.com/h0zgtbdj

    Ubeydullah İndiroğlu

    @Ahmet Saraçoğlu, bizde iki saat sürdüydü. Vallaha kıskanıyorum. Hallelujah zaten uzun. All The Fools Sailed Away’ı tam çaldılarsa, o da yedi dakika, Tell Me You Don’t Know üç dakika, arada emprovizasyon falan da yapıp yarım saat fark atmışlardır bize… :(

    İmza olayına girdiler mi peki?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ubeydullah İndiroğlu, evet, dediğin gibi çaldılar, sonra farklı bi holy diver yorumu, en sonda da nightmist. 22.10′da başladı, 00.40′ta çıktık.

    imza olayına da girdiler, ben işe gelmek zorunda olduğumdan ayrıldım.

    Ömer Kuş

    @Ahmet Saraçoğlu, imza olayı yalan oldu. Biz bekledik biraz sonra güvenlik geldi “imza olayı olmicak yavaştan dağılsanız hani hı?” dediler, gittik biz de.

    Burak Gür

    @Ömer Kuş, survival of the fittest felsefesine gönül vermiş bir grup olarak saat 2 civarlarında imzalarımızı aldık fotoğraflarımızı çekindik.

    ege/jokernthiefmother

    @Ubeydullah İndiroğlu, imza olayı için beklettiler, sonra da odalarından çıkamadılar. müthiş bi performanstı hani. delirdiler kıyasıya. o yüzden imza işi iptal oldu. ankara gol attı.

    Ubeydullah İndiroğlu

    @ege/jokernthiefmother, çok pislik olcak, küfretmeyin, teselli oldu bu. :D 1-1 durum. İyi orta gol getirir. :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ubeydullah İndiroğlu, Daniel “Ankara seyircisi iyiydi” dediğinde “Fak Anharaaa!” diye bağıran elemanın da kulakları çınlasın madem.

    Ubeydullah İndiroğlu

    @Ahmet Saraçoğlu, Anhara da neymiş yaw. ANGARA o. “Fak Anharaaa!” derse böyle olur işte. :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @ege/jokernthiefmother, sözlükten:

    balans’ın çok büyük bir ayıba imza attığı konserdir. meet & greet organizasyonu için irtibat kurduğum pos menajerinden az önce şöyle bir mesaj aldım:

    “hi, i’ve heard that the security told the people that the band don’t want to come out signing after the show. is that true? we went down to thehall and no one was there, the security threw everyone out…z!” (diyor ki: selam, güvenlik görevlilerinin konser sonrasında imza dağıtılmayacağını söylediği doğru mu? aşağıya indik ve kimseyi bulamadık, güvenliğin insanları dışarı attığını öğrendik…)

    bahsedilen olay şu ki, daniel’ın sahneden “gelip birşeyler imzalayacağız” diye anons etmesine rağmen, balans’ın güvenlik görevlileri “hadi arkadaşım, grup gelmeyecekmiş, yavaşça mekanı boşaltıyoruz” gibi açıklamalar yaptı bekleyen 20-30 kişilik gruba. bunun üzerine zaten yaklaşık 20dk’dır bekleyen millet de dağıldı…ayıptır balans, ayıptır…

    Ömer Kuş

    @Ahmet Saraçoğlu, süper. Balans gece boyu yaptığı saçmalıkları bir de golle süslemiş resmen. Ayıptır valla. Bir daha da doğru düzgün mekanlarda yapılsın şu konserler ya.

    Ubeydullah İndiroğlu

    @Ömer Kuş, harbiden koca İstanbul’da Jolly Joker ve Maçka Küçükçiftlik Park’tan başka yer kalmadı mı? Ankara olsa elimiz mahkum, 2-3 mekan var. Ama İstanbul’da mekan bol fakat olabilecek en vasat ötesi yerlerde konserler yapılıyor. Cidden yazık günah.

    trailblazer

    @Ubeydullah İndiroğlu, neresi mesela? bugüne kadar konser yapılan hiç bi mekan için aksinin söylendiği duyulmadı. sürekli başka yer başka yer deniyo o başka yerler de beğenilmiyo. sizi memnun etmek zor arkadaş..

    Ubeydullah İndiroğlu

    @trailblazer, nedecen panpa, bizim cemaat öyledir, elittir. Sürekli eleştirir.

    Berker İlhan

    @Ahmet Saraçoğlu, abi Unirock organizasyonundan Özgür Sevinç’in bir açıklamasını okudum DVK forumda gayet PoS un tur menejerinin işgüzarlığıymış bu olay ve bu olaydan dolyı üzgün olduklarını anlatmış

    darth sidious

    @Ahmet Saraçoğlu, o fotoyu galiba benim hemen arkamdan çekmişsin. Çok sağlam bi noktaydı ama, Fredrik hariç hepsi çok güzel görünüyodu. O da Daniel geriye falan giderse görünüyodu. E tabii Fredrik efendi adam, sadece çalıyo.

    ege/jokernthiefmother

    @Ahmet Saraçoğlu, 120 tane fotoğraf çekmişim. yarın rapid’e atar, yollarım. hayatımda izlediğim en mükemmel konserdi \m/

    Ahmet Saraçoğlu

    @ege/jokernthiefmother, ok. yazıyı da çok geciktirmeyelim, kıasca bahset yeter.

  20. caksu says:

    O tezahurat nasıl tuttu haha.

  21. caksu says:

    Y

    caksu

    @caksu, Yanlışlık oldu kusura kalma :)

    caksu

    @Ahmet Saraçoğlu, Bi zahmet yayınlama manasına dediydim yaw. Baya saçmalık oldu hehe.

  22. Ömer Kuş says:

    9 ocak 2010 değil, 2011 :P

    Saraçoğlu kardeşlerin grubu bise çağırmak için gerçekleştirdikleri brutal senfoni de konserin unutulmaz anlarından biriydi benim için. Evet bu yorumu yazmak için bir haftadır bekliyodum be!

    Batuhan Bekmen

    @Ömer Kuş, Ben böyle bişey kaçırdım yani. Hani afedersin de kafamı sikeyim arkadaş.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ömer Kuş, ahaha çok komikti. RÖÖÖÖÖÖAAA! Ama geldiler işte. Hep bizim böğürtüler yüzünden.

    Batuhan Bekmen

    @Ahmet Saraçoğlu, Melik ve Ahmet kardeşlerden brutal şölen.

  23. Ben bu konserde, yanında kız arkadaşıyla PoS konserine gelen oğlanın dramı diye bi şeye tanık oldum. Daniel coştukça “Ay inanılmaz yaa…” diyen kızların karşısında erkek arkadaşlarının kabullenişleri görülesiydi.

  24. caksu says:

    Mekan elemanlarının girişte zorlamalarıyla saf saf ilerledim o izbe bölüme, en uçtaydım. Ne yaptıklarını bildiklerini düşünmem büyük hataydı. Sonradan gelen onlarca kişi önümüzden girdi. İlk bölüm sıkıntılı geçti ama konser ciddi mikemmeldi. Hem çıkanlar hem duvar yardımıyla sahneye kadar ilerledim sonradan, bisten sonraki hava ne kadar şahaneydi lan. Ah ulan.

  25. Exorsexist says:

    o değilde metalci adamın konserde diz/eklem sorunu yaşaması nasıl bir histir ya haha
    onun dışında p.o.s’un son zamanlarda ilgimi çekmese de canlı görmek istediğim gruplardandı. hala göremedim ona yanarım.

    ege/jokernthiefmother

    @Exorsexist, ehehe. zaten duvara yakındım, baktım tırsıntıdan domalmaya yakın bi durumdayım, yanımdaki çifti yok sayarak duvara dayandım. korpiklaanide de bileğimi burkmuştum, acısı ertesi gün çıkmıştı. btbam ile bi tarafımı kırmayı planlıyorum. görücez (:

    trailblazer

    @ege/jokernthiefmother, daha gençsiniz tabi gidin gezin eğlenin hoplayın zıplayın.. hahah

  26. laaaaaaaan ! 11 Ekim Ankara – 12 Ekim İstanbul !!!! yine geliyorlar ! mutlu oldum laaan !

  27. caksu says:

    Chain Sling, Stress, Sisters, Perfect Element, Kingdom Of Loss falan çalıyorlar şu sıralar Avrupa’nın öbür tarafında. Hepsi albüm favorilerim, dikkatimi çekti.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.