# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
İstanbullu HERETIC SOUL’dan klip
13.01.2011

Mental Decay.

İstanbullu death metal grubu HERETIC SOUL, 2010 çıkışlı ilk ve tek albümü “Born into This Plague”den “Mental Decay”e çektiği klibini yayınladı.

Not: Haber için Avcı’ya selam ederiz.

  Yorum alanı

“İstanbullu HERETIC SOUL’dan klip” yazısına 59 yorum var

  1. typeonegative says:

    çok orjinal bi savund. hele kılip daha önce eşi benzeri görülmemiş cinsten. cıkcıkcık

  2. Ext_Aggression says:

    Tamam. Ülkemizde bu müziğin piyasası “varolmaya” ve müzik gruplarıda ellerinden geldiğince güzel albüm,şarkı ve klipler yapıyor ve yayınlamaya çalışıyorlar.

    Ama şu ana kadarki yerli grupları arasında seyrettiğim en kötü klip. Çok çok iyi işler çıkmıyor ülkemizden ama yapılan iş kötü ise bariz kendini gösterir. Burada kötü olmasına rağmen yayınlama gayreti ve ısrarkarlığı göze çarpıyor sanırım. Bu da benim açımdan kabul edilebilir birşey değil. Çünkü ortada bir emek var.

    Pendik’li bir müziksever olarak gerçekten üzüldüm.

    nekropunk

    @Ext_Aggression, pendik ftw!

  3. ben says:

    Olduğu kadar. Bence çok kötü değil. Klip iyi olmasada en azından apartman boşluğunda kız kesme gibi anlamsız triplere girilmemiş.Benim için oyuncak ayı doğrama daha bir kabul edilir yaklaşım. :)

  4. Burak Gür says:

    yer yer, hafiften behemoth tadı almadım değil müzikten.

    klip konusunda söyleyeceklerim çok teknik kaçabilir, en iyisi susayım.

    ama burdan ahmete bir çağrı yapmak istiyorum; hacı bence gel hayrına metal klipleri çekmeye başlayalım lan. ekipman var, deneyim var.

  5. Sarp says:

    Arkadaşlar ben Sarp heretic in vokal. Bu klibi ne kadar parayla çektiğimizi bilseniz ona göre yorumlardınız eminim, ayrıca daha iyisini yapabilcek yada daha iyisini çalabilcek varsa ortaya koyup ondan sonra böle yorum yapmalı bence öle atıp tutumakla işin içinde olmak bambaşka oluyo. ilk yorumdaki arkadaşada şunu demek isstiyorum, orjinal bişey yapmak istediğimizi kim söyledi heleki bu bütçeyle?
    bu aralara şarkının sözleriyle alaklı görüntüler yerleştirilmiş bir performans klibidir(tabi sözlere göz attıysanız bakmadan önce?)

    Aeonian_Lich

    @Sarp, Daha iyisini yapmış/yapabilecek biri yorum yaparsa, ne gibi farklı şeyler söyleyeceksin?

    Neyse o değil de, bana kalırsa müzisyenlerin aşırı pozitif ya da aşırı negatif yorumlara pek de kulak asmaması gerekiyor. Bu bir tavsiye değil, ama isim yapmış müzisyenlerin genel tecrübeleriyle genelde ortak ulaştıkları bir fikir. Zorluklar vs.lar elbette çok var malesef, umarım yolunuz açık olur ve emeğinizin karşılığını alırsınız.

    Mephisto

    @Sarp, adamlar 7bin dolar ile filmler çekiyor. yerli kısa metraj filmler çoğu zaman sermayesiz dönüyor ve biz bunu ne zorluklarla çektik lafları gerçekten saçma sanat dediğin şeyin adı zorluktur, mücadeledir. o peluş ciciş oyuncak ayılı sahneler insanı düşündürüyor güzel sahneler ama işin teknik kısmımı yoksa kötü bir kamera performansımı desem bir yerden sonra ambiyans absürdleşiyor kısacası iş kötüyse kötüdür ve bu klip kötüden öte eğreti

  6. memelers says:

    @Sarp, hayır ona göre yorumlamazdık. Zaten biliyoruz milyonlarca dolara çekmediğinizi. Yerli gruplar artık şunu anlamalı: kimsenin size karşı bir garezi yok. Şu orjinallikte bir işi İsveç’in herhangi bir grubu da yapsa o da aynı tepkiyi alırdı. Bu kadar alıngan olmayın gözünüzü seveyim. Neyi ne derece yaparsanız o kadar saygı görürsünüz. Aksi takdirde de böyle Anadolu takımından 3 büyüklere transfer olmuş, bekleneni veremeyince de tekrar Anadolu’ya dönüp “taraftar bana sahip çıkmadı” diye ağlayan futbolcudan bir farkınız kalmaz. Ayrıca 2 eleştiriye hemen acı edebiyatıyla cevap vermeye kalkıyorsanız hiç cevap vermeyin. Zaten en büyük yanlış bence bu, illa bir şeylere cevap verme isteği.

  7. Ertuna Yavuz says:

    bu klibe kötü diyen herkese şu 2008 yapımı klibi izlemeyi öneriyorum:

    http://www.youtube.com/watch?v=7V_84e8gXE4&feature=player_embedded

    Aeonian_Lich

    @Ertuna Yavuz, :D

    Ki türünün en baba gruplarından biri Zero Hour. :D

    İlk izlediğimde özellikle o bıçaklama sahnesinde yerlere yatmıştım.

    Ama bir zaman sonra düşününce, reklamın iyisi kötüsü olmaz mantalitesinin işin altında yatabileceği aklıma gelmişti. Zira vasat üstü bir klip olsa anca türün meraklılarının kulağına gidecekti klip. Ama böyle olunca baya müzikle alakasız kişilere de ulaştı. Zira cidden anca kasıtlı yapılması lazım bir klibin bu denli kötü biçimde. :D

    Exorsexist

    @Ertuna Yavuz, klip, müzik, saç sakal stilleri hepsi üst düzey berbatlıktaymış ya… özellikle şarap dökme sahnesi.

    trailblazer

    @Ertuna Yavuz, zero hour çok sağlam grup yine de..

    Aeonian_Lich

    @trailblazer,

    Ertuna beyin özürlü olduğu için söylemeyi unutmuş, onu da öyle kabul edicez artık.

    Ertuna Yavuz

    @Aeonian_Lich, beyin özürlülere hakaret ettin

  8. Bence eldeki imkanlarla çekildiği belli olan, iyi niyetli bi metal klibi. Niye üstüne gidiliyo anlamadım. Umarım her şey istediğiniz gibi gider.

    Ertuna Yavuz

    @Ahmet Saraçoğlu, aynen.

  9. Heretic Soul’u ciddi ciddi severim. 1-2 kere canlı izlemişliğim vardır, çok da sağlam şarkıları olduğu kanaatindeyim. Zaten yurtdışında falan da konserlere çıkmış, adını duyurmuş bi gruptur. (yurtdışında konsere çıktılar mı bilmiyorum ama aynı şeyleri chopstick suicide için de söyleyebilirim, tişörtünü görünce aklıma geldi.)

    Yerli kliplerle karşılaştırıldığı zaman hiç de kötü değil bence, “izlediğim en kötüsü” falan değil. Neler var yani. Tebrik ediyorum, başarılarının da artarak devamını diliyorum (chopstick’in de yeni ep si çok şeker, onu da dinleyin).

    Ama Sarp’in yazdığı cevap üzerine gelen eleştrilere de bir nebze katılmadan edemeyeceğim. Özellikle “kimsenin size bi garezi yok” lafını vurgulamak lazım hatta. Tamam, bazı laflar gereğinden fazla sert olmuş olabilir ama ciddiye alınmayacak yorum kendini belli eder zaten. Sakince, sessizce diyelim.

  10. Ext_Aggression says:

    Arkadaşlar, ilk önce kişilerin ayrı ayrı yaptıkları yorumları eleştirmekten vazgeçelim. Herkesin yorumu kendi bilgi birikimini ve bakışını açıklıyor. Misal bilgim ve birikimim az bile olsa bu yaptığım yorumun geçersiz olduğunu göstermez. Eleştirin doğrusu ya da yanlışından öte dili önemlidir. Temel olan emeğe saygı ve uygun üslupta eleştiridir.

    Çekilen klip ve yayınlanan albümler,grupların ellerinde olan kısıtlı imkan ve paralarla çekiliyor. Bunu yadsıdığımız yok. Bütünlüklü bakarsak ülkemizdeki yerli metal gruplarının böyle bir klip sunma hakkı yok. İmkanlar kısıtlı ama bu klip ortalamayı yansıtmıyor. Ve de gruba yakıştıramadım. Yine de ellerine sağlık.

    Zaten ilk yorumumda bir müziksever olarak gerçekten üzüldüğümü belirtmiştim. Bir insan sahiplenmediği birşey için üzülmez anlayacağınız üzere..

    2008 klibine gelince; O klip o yılın kendi özgünlüğü içerisinde değerlendirilebilir. Kötü denebilir ama mazi geçmişte kalmıştır. Kıyaslama yapılamaz.

    Rahat olalım hep birlikte!
    Çünkü eleştiri geliştirir.

  11. opus says:

    bence orjinalliğin bütçeyle en ufak bir alakası yoktur. her türlü imkandan ve bütçeden yoksun ne klipler, albümler dinledik, gruplar gördük. grupların kendilerini bu gibi şeylerle savunması çok gereksiz, hatta küçültücü bir durum bana göre.

    Veracruze

    @opus, doğrusun bence de, yani para olursa başka yaratıcı bi fikir öne sürmeleri tabi ilginç olur şu durumda. o zaman lafımı geri alabilirim, fakat çıkıpta gerçek ayı parçalarlarsa imkan var diye, o zaman orjinal mi olur marjinal mi tam bilemiyorum.

    Sarp

    @Veracruze, işte bunu kabulenmek gerçekten çok zor benim için çünkü işte bakış açısı yanlış, mesea donnie darko filmini severmisin? ordada aman ne aptal adam tavşna kostümü giydirişler böle aptal bi filmmi olur diye kapatalım konuyu, oysaki kendisi çou kişi tarafından kabu görmüş bi kült film haline geldi,
    yani sadece ayı parçalamak olarak görüyosan sen bilirsn ama sözlerle beraber bakıp ona göre anlam çıkarmaya çalışsaydın yada ironik işey olabilrimi acaba diye azcık kafa yorsaydın alardın illaki bizim anlatmaya çalıştığımız şeyi, öneririm böle yapmanı, yanlış anlama açıklık getirmek istedim

    Veracruze

    @Sarp, tamam da okudum youtubeda yorum olarak yazan sözleri (aradım başka yerde yoktu baktığım kadarıyla) yine bi bağ kuramadım. bilmiyorum yanlış yeri okuyor da olabilirim yine veya sadece bakış açım yanlış bilmiyorum..

  12. cenkozmercan says:

    aslına bence o kadar kötü değil. türkiye’de çok daha komik şeyler oldu.

    ama video görüntüsü çok amatör. görüntüye 1 porsiyon monochrome + biraz kontrast + %10 grain’lesen bence level atlar.

  13. Laneth says:

    çalıştıkları işyerinde klip çekmeleri bana promosyon kokan bir hareket olarak göründü.

    Sarp

    @Laneth, çalıştığımız işyerimi? çalıştığımı bilmiyodum:D

    Laneth

    @Sarp,

    Bu işi hobi olarak yapman gerekmiyor mu? Yoksa Death Metal yaparak voliyi vuracağana mı sanıyorsun. Tabii klibi çektin. Bu sayede albüm 300 bin daha satar, değil mi?

    Sarp

    @Laneth, arkadaşım hakkaten algılarında bi sorun olduğunu düşünüyorum, yani bişey yazaıyayım diyorumda hakkaten hem yalan bi haber ortaya atıyorusun cevabını veriyorum dahada başka bi konuya geçiyosun hobi olarakta yapmıyorum belki bnerden biliyosun bunu bu kadar eminsin belki babamın 100 milyon dolarlık birikimi var bana verdi onu kullanıyorum yada hiçbişey yapmadan sadece evimde yemek yiyip oturarak bu işi yapıyorum ve bundan zevk alıyorum herkes gibi bi yerde çalışmak zorunda hissetmek zorunda değilim yada para kazanmak zaten şarkıları düzgünce okusaydın ne demeye çalıştığımı anlardın.

  14. kutup ayısı says:

    her sey tamam da neden bir grup uyesi kendi urunuyle ilgili bambaska bir platformda dinleyicilerle diyaloga girer ve onlarin dusuncelerinin aksini ispat etmeye calisir ki? bu tip seylerin aciklamasini gruplar roportajlarinda falan veriyorlar o da isin temel fikrini anlatmak bazinda, vs.

    mesela ben moribund oblivion denen olaydan zerre hazetmem -hazedenden de haz etmem- ama adamlarin bir yonu var ki takdir etmemek elde degil: haklarinda soylenen mantikli – mantiksiz tum negatif elestirilere kulak tikayip hic bir sekilde diyaloga girmiyorlar -girmiyor demem lazim daha dogrusu, bahadir uludaglar- ve bu sayede adamlar kacinci albumlerini yaptilar, kacinci kliplerini cektiler, vs. cok essiz olduklarindan olmadi bu olay cok bariz.

    bir de bu grup album yapmis, yurtdisi gormus, klip cekmis, vs. hani 1 beste 1 cover kaydedip myspace dizaynina kendini veren gruplardan olsaniz diyecegim ki tamam ama oyle de degilsiniz. garip geliyor bu durumlar. yapmayin.

    trailblazer

    @kutup ayısı, haha moribund oblivion için söylediklerini bi de eskilere sor..

    kutup ayısı

    @trailblazer, gerek yok, bilinen seyler.

  15. berk says:

    bu klibe eksikliklerine rağmen, maksadını aşmayan, derli toplu ve en önemlisi olanakların çapı bilinerek çekilmiş bir ilk klip olarak bakılmalı. imkanların kısıtlı olduğu söylense de çekimin tecrübesiz kişiler tarafından yapıldığı aşikar. ancak; bu konuda tecrübeli ve gurupla uyum sağlayacak birinin bulunması tesadüften öte birşey değildir.

    klibin teknik anlamda iyi yönlerinden kimse bahsetmiyor. bunu anlamak mümkün değil. sanki türk metal piyasasından harika klipler çıkıyormuş gibi. ortalamanın altında olduğu söyleniyor. bu tarzda yerli yabancı zilyartane klip izledim. bırakın bu işleri.

    klip kendini izletiyor bir kere, tekdüze değil ve parçanın ritmine ayak uyduruyor. ben çok klibi sıkılıp yarıda bıraktım. 3 dk dayanamadım.

    bu fazla agresif yorumlara inatmıdır bilmem oturdum sözleri dikkatlice okudum ve klibi yeniden izledim. konu gayet oturuyor.

    kapıdan elinde oyuncak bir ayıyla bir adam giriyor. bu ayı yalnızca bir ayı değil. bu ayı objesinde çocukluğu çağırıştıran bir masumiyet var. adam mekana enerjiyi veriyor ve hadise başlıyor. adam masallarla büyütülmüş masum çocuk kimliğinden müthiş acılar çekerek (ki burada ayıyı bir vodoo bebeği olarak düşünmekte fayda var)kurtuluyor ve aynı kapıdan yalnız bir şekilde çıkıyor. kısacası, içeride mental decay’i çalan heretic soul ile birlikte mekan bir arınma odası işlevi görüyor.

    bu oldukça ayağı yere basan bir senaryo. yanıldığım bir nokta varsa, “sen sözleri yanlış anlamışsın ne alaka” diyen varsa cevap bekliyorum. heretic soul’u pek bilmezdim. artık takip edeceğimi ve bir dahaki klipleri bundan öteye gitmezse böyle bir yorum için kendimi yormayacağımı da eklemek isterim.

    Sarp

    @berk, çok teşekkür ediyorum bu bilinçili yorumun için cidden voodoo yu da düşünüdk ilk başta fakat bu yorumların 1000 katı geleceğini tahin ettiğimiz için ve daha orjina lbi fikir olsun diye bu ayıyı kullandık aynen anlattığın sebeplerle:)

  16. berk says:

    ayrıca bknz; (birkaç türk metal klibi)

    http://www.youtube.com/watch?v=k1WJMq3k7wQ
    http://www.youtube.com/watch?v=6dVGQNNt8wE
    http://www.youtube.com/watch?v=-9jUH2QViRA
    http://www.youtube.com/watch?v=cUjE3Jzv6J4
    http://www.youtube.com/watch?v=SITX-UuBhps

    Ext_Aggression

    @berk, Affliction kliplerinin neresi kötü ki..

    berk

    @berk, ayrıca affliction’ın kimlerle çalşıtığını ve kliplerinin kaç binliraya mal olduğunu da göz önünde bulundur. herifler yaşını başını almış. para da var heralde yapıyolar. heretic soul gördüğüm kadarıyla çok genç bi’ gurup.

    Ömer Kuş

    @berk, klibi ilk defa izliyorum ama videodaki infoyu okursan göreceksin, official video değil. İki üç eleman tamamen geyik amaçlı yapmış. Hatta yapanlar da İsveçli, başka geyik videoları da var. Yanlış yönlendirme olmasın.

    http://www.youtube.com/user/TheGoose91#p/u/3/1zxsqoVOlBE

    Burda mesela MTV cribs parodisi yapmışlar, Mayhem’den Dead’in evine gidiyolar :)

    berk

    @Ömer Kuş, doğrudur. dikkat etmememişim. herkesten özür:D

    trailblazer

    @Ext_Aggression, klipte oynayan herif hiç uymamış gruba :D şu koşmalı olan ..

  17. patogonomik says:

    abi şu “terkedilmiş mabetlerd ,evlerde ,ahırlarda ya da samanlıklıklarda(neyse artık)”klip çekmenin de bi özelliği kalmadı zaten ya..arasan zilyon tane oyle klip bulursun yani

    berk

    @patogonomik, ah be abi kurtulamıyoruz işte o basma kalıplıktan. baksana adamların kan, kemik, mezar falan kullanmak yerine oyuncak ayı kullanmaları bile garip geliyo millete. sözümona bu adamlar aykırı müzik dinleyen adamlar ama farklılığa tahammülleri yok. böyle yıkıcı eleştiriler olduğu sürece kimse farklı bişey yapmaya cesaret edemez ki. avrupa, amerika yapar biz kopyalarız. bu böyle gider bu kafayla. ama bence bu çocukalarda ışık var.

  18. Selçuk says:

    @Berk sonuna kadar haklısın :) yayınladığın link lere bir baksınlar ve ingilizceden zerre anlamayan dinlediğini sadece “ben müziğini dinliyorum sözleri anlamasamda” diyen zihniyetin yorumu diye nitelendiriyorum.

    Sözleri anlayabilenler zaten klibin uyumlu olduğunu görecekler.

    Klip senaryo açısında bence kusursuz mekan da güzel diyebilirim tek etksiklik sadece kameraların çok kaliteli olmaması efektlerin fazla verilmemesi ve kameramanların amatörlüğüdür.E bu saydıklarımda bütçeye bakçağı için,kimse de babasının hayrına prof bir ekip tahsis etmiyeceği için “ben bütçesizde şunu yaparım bunu yaparım” diye mangala üfürenleri bi zahmet bir adım öne aliyim

    sponsorunuz ben olucam aynı bütçenin daha fazlasını kendim vericem bakalım siz neler çıkarıcaksınız ortaya.

    Varsa bu bütçeye daha iyi bir teknik ekipman bulurum diyen tekrar söylüyorum yazın sponsorunuz ben olucam.

    Sonuç olarak klip de güzel şarkı zaten süper.Devam beyler Türkiye de acitasyon arabesk ve pop tan ileriye gidilmemesinin sebebi zaten bu vurun abalıya zihniyetindeki çok bilmiş kişilikler değilmi? :)

    Salla gitsin Sarp.Yardırrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrın :)

    trailblazer

    @Selçuk, sözleri anlamakla klibin uyumlu olmasının ne alaksı var? sözler de bu klibe uyumluysa, o sözleri tahmin edebiliyorum zaten :)

  19. furky says:

    Sağlam prodüksiyon isteyen işler sonuçta o yüzden kendi imkanlarıyla gayet güzel iş çıkartmışlar bence.

  20. Dnz says:

    Şarkı iyi olduktan sonra klipte arto oynasa ne yazar.

  21. Zafer says:

    Yardırın arkadaşlar ! Süper olmuş !

    Avcı

    @Zafer, abi ironi yapmadın değil mi?

  22. Zafer says:

    Yok ya ne münasebet. Böyle işlerin çıkmasından böyle işlerle uğraşılmasından son derece mutluyum ve destekçisiyim.

    Ayrıca geçmişten gelen death/teknik tarafım da yer yer dile geliyor yani :))

    Gayet hoş olmuş bence.

  23. zafer says:

    Klip bence de kendi çapındalığın güzel bir örneği. Ülkede malum birçok sebepten dolayı henüz daha iyisi yapılamadığı için bu gibi ürünleri makul karşılamak lazım şimdilik. Umarız daha iyileri de gelir. Ama yorumlar yine de aklıma şu efsaneyi getirdi :

    http://www.karikaturler.gen.tr/karikaturler/umut_sarikaya/0dafaff198042d53bb4871b9ff8bbe95.jpg

  24. Blakkheim says:

    Herkes ne çok biliyormuş yahu.

    trailblazer

    @Blakkheim, estağfurullah henüz senin kadar bilmişlik mertebesibne ulaşamadık..

    Blakkheim

    @trailblazer, hayırdır?

  25. Kukuleta says:

    Türk metalcisinden nefret ediyorum.

    sceptiquas

    @Kukuleta, +1

  26. lacrymosa says:

    Kendilerini birkaç defa canlı izledim. Ortamdaki izleyici kitlesi kalabalık olmasa da bu adamlar sahnede iyi bir şeyler yapmaya çalışıyor. Klibin görüntüsüne, ayıcığa veyahut boyalı adama dair bir yorum getirmeyeceğim. Herşeye rağmen görüntüler vurucu bir şekilde kurgulanmış, bence. Umarım daha da başarılı olurlar ve izlemeye devam ederiz.

  27. Deniz says:

    Until it sleeps’le de dalga geçebiliriz boyalı adamın direk görünüşüyle dalga geçeceksek. Fakat dalgadan öte ne anlatılmak istediği pek net değil.

  28. Veracruze says:

    Cidden baya bi muhabbet dönmüş burda. Türkiye’den umarım belirli klişeleşmiş mazeretleri kullanmadan, yaptığının arkasında, gittikçe daha iyi işler yapmayı başaran gruplar çıkıcak bi gün. En başta yaptıkları işin kendi içine sinmiş olmasını dilerim bunun için de. Kolay gelsin.

  29. önder says:

    Şarkı da klipte hoşuma gitti yanlız vokalist tam amerikalı metalcore’culara benzemiş.Brutal death metal’e gitmiyor o giyim tarzı.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.