# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PHIL ANSELMO’dan METALLICA yorumu
27.12.2010

“Metalin ROLLING STONES’u.”

PHIL ANSELMO, Ultimate-Guitar.com’la yaptığı bir röportajda PANTERA, METALLICA ve günümüz gruplarından bahsetmiş.

Ultimate-Guitar.com: MASTODON, LAMB OF GOD, AVENGED SEVENFOLD gibi modern gruplar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Anselmo: MASTODON’a saygı duyuyorum. Kendi tarzlarını çok iyi icra ediyorlar. Davulcuları tek kelimeyle mükemmel ve onu izlemesi çok çok zevkli. Birlikte takılmak için de çok eğlenceli adamlar. Ben müziği sınırları açık bir dünya olarak görüyorum. Saydığın diğer gruplarla bana ne dedirtmeye çalıştığının farkındayım. Elbette ki PANTERA’nın bu gruplar üzerinde büyük bir etkisi var. Bu durum insanın gururunu okşuyor ve müzik çalan bir yere girdiğinde duyduğun şey sana çok çok tanıdık geliyorsa, on seferden dokuzunda çalan şey bu gruplardan biri oluyor. Ama bunda bir sorun yok. Bu noktada en çok telaffuz edilen ve benim de hak verdiğim argüman şu: Artık PANTERA diye bir grup yok. Albümler var, ancak artık müzik yaratmıyoruz. Bu da demek oluyor ki ortada bir boşluk var. Sanırım bu gruplar işte bu boşluğu dolduruyorlar. O yüzden onlar hakkında bir ithamda bulunmadan önce bu durumu da göz önünde bulundurmak lazım.

Ultimate-Guitar.com: Peki yeni PANTERA kim?

Anselmo: Günümüz gruplarından birini mi soruyorsun? Heavy metal için kalıcılığa sahip tek grup olarak METALLICA’yı görüyorum. Onlar metalin ROLLING STONES’u. İsterlerse bunu yapabilirler; ve onları son gördüğüm kadarıyla bunu yapmaya da niyetliler. Müzik yaratmaya, birlikte bir şeyler yazmaya devam etmek istiyorlar. Şimdiye dek bunu yaptılar ve arkalarında da devasa bir kitleleri var, o yüzden yola devam etmeli ve heavy metal adına ilerde bu şekilde anılacak o grup olmalılar. AC/DC’ye bak; HEAVEN & HELL’e bak; OZZY OSBOURNE’a bak. OZZY hâlâ konser veriyor mu bilmiyorum ama 60′lı yaşlarının ortalarında hâlâ sahneye çıkıyordu. Eğer isterse, METALLICA da bunu yapabilir ve bence yapacaklar. Daha uzun süre devam edecekler.

Günümüz gruplarına gelince, bu konuda bir yargıya varamam, bilemiyorum. MASTODON sonsuza dek şu anki sağlamlıkta müzik yapabilir ve çok güçlü bir kitle edinebilir. Genç dinleyicilerin kimi desteklediği önemli, mesela SLIPKNOT bunlardan biri. Eğer şu an bir ergen, hatta çocuk olsaydım, SLIPKNOT benim jenerasyonumun KISS’i olurdu. Demek istediğimi anlıyor musun? SLIPKNOT da bu işten keyif aldığı sürece sonsuza dek devam edebilir. Yani evet, bu şekilde kalıcı olmak istedikleri takdirde aşırı boyutlarda büyüyecek ve daha uzun yıllar devam edecek gruplar mevcut.”

  Yorum alanı

“PHIL ANSELMO’dan METALLICA yorumu” yazısına 8 yorum var

  1. Ozgur says:

    calisirsa olur bence.

    zafer

    @Ozgur, bi gece sabahlasa halleder bence.

  2. Burak Canik says:

    abi bu adam gerçekten samimi konuşuyor ne kadar bazen yersiz de olsa bu yüzden takdirimi kazanıyor her seferinde. konuya gelirsek güzel bi yorum yapmış bence. coğu grubun elemanları (eski gruplardan bahsediyorum tabiki) günümüz metal gruplarına karşı çok kayıtsız olabiliyorlar. phil takip ediyor anladığım kadarıyla helal olsun.

  3. Ahmet Saraçoğlu says:

    Uyuşturucu olayları bittikten sonra Anselmo’dan anlamsız bi açıklama duymadım sanırım.

    nordson

    marijuana’yı da mı kesti ?

    Ozgur

    @nordson, Uskudar merkez camiine bagli bi seyhe yakinlastigini duydum gecenlerde.

  4. _BlaCkeneD_ says:

    negzel işte adam bazıları gibi birilerine çamur atarak (dave mustaine seslerini duyar gibiyim adgasfkash :)) prim yapmaya çalışmıyor. çok içten bi adam bu. seviyorum bu huyunu gerçekten. son olarak şunu yapmadan içim rahat etmeyecek:

    ccc phil anselmo reyiz ccc

  5. Mert Salkım says:

    adam gibi lamb of god dinlemeye wrath çıktıktan sonra başladım. hakkaten de pantera boşluğu diye bişey varsa onu doldurmaya en yakın grup lamb of god diye düşündüm hep. anselmonun da aynı şeyleri söyleyeceği aklıma gelmezdi. acaipmiş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.