# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
THROWN TO THE SUN ilk şarkısını yayınladı
22.11.2010

Ravenous Sun.

İstanbullu yeni grup THROWN TO THE SUN, 2011 başlarında çıkaracağı EP’sinden “Ravenous Sun” adlı şarkıyı yayınladı. Şarkıya alttaki player’dan veya onun altındaki resimden ulaşmak mümkün.

THROWN TO THE SUN – Ravenous Sun by throwntothesun


“Ravenous Sun”da eski THE BLAME vokalisti Aykut Özen de konuk vokalist olarak THROWN TO THE SUN’a eşlik ediyor.

Şu sıralarda kayıtlarla uğraşmakta olan THROWN TO THE SUN’ın yayınladığı ilk teaser’a da şuradan ulaşabilirsiniz.

THROWN TO THE SUN kısa bir süre önce de Bahadır Sarp’ı ikinci gitarist olarak kadrosuna katmıştı.

THROWN TO THE SUN @ Twitter
THROWN TO THE SUN @ Facebook

  Yorum alanı

“THROWN TO THE SUN ilk şarkısını yayınladı” yazısına 60 yorum var

  1. Berker İlhan says:

    2:20 – 2:30 arası giren riff :S sonra 3. dakikanın başında giren vokaller :S :S ayrıca 57. saniyede başlayan o uğursuz melodi (şarkının ilerleyen bölümlerinde kullanılmış yine) çok başarılı :S Bassların net duyulması büyük artı olmuş ayrıca basslar çok çok iyi ! Kesinlikle Türkiye standartlarının çok üstündesiniz.. Yolunuz açık olsun :)

  2. Berker İlhan says:

    davullara değinmeyi unutmuşum heyecandan ! Batu arkadaşımız yer yer Atheist’e göz kırpmış yahu , hi-hat ve kicklerin kullanımında farkını belli etmiş açık açık :)

  3. ozgur says:

    cok can yakacaksiniz galiba evet. beyendim.

  4. Zafer says:

    Çok süper ! Ellerinize sağlık !

  5. Deon says:

    Ders arasında yettim. Bastım share i facebooktan da kulaklar bayram eylesin. Uzun yorum daha sonra. Tebrik ediyorum sizleri güzel insanlar. :) Öyle attım gol oldu yapmak yok yalnız. Hemen diğerlerini de sömürmek istiyorum/istiyoruz’dur herhalde.

  6. Avcı says:

    Tebrikler beyler.Şarkı karmaşık olduğu kadar da sürükleyici.

    Sizden bunu canlıda dinlemek isteriz.

  7. hf says:

    nerden indiriyoz yauuv bunu :f

  8. deyus says:

    bu grup çok canlar yakacak

  9. harro says:

    Of, ben de çok beğendim ya. Basların temiz duyulması benim de çok hoşuma gitti. İkinci gitarın varlığı o agresif ve çiğ sound’a açıkça yepyeni bir boyut katmış, derinlik getirmiş. Ha keza back vokal desteği, Mastodon tadı verdi bana. Yolunuz açık olsun.

    Emre

    @harro, ozellikle 3.dk da başlayan kısım bana da hatırlattı mastodonu.cok guzel olmus cidden

  10. Beren says:

    ne baudelaire’den alıntı mı varmış? saygı duydum.

  11. zafer says:

    arüüü vur ha vur

  12. qtk says:

    Düşünce güzel , şarkı güzel , enstrümanlar falan herşey iyi (türkiyeden böyle şeyler çok nadir çıkıyor , gerçekten tebrikler).
    ama gel gör ki; mix kötü. Kötü olarak gördüğüm şeylerin bir kısmı soundclickten 128 kbps ile dinlemekten kaynaklıdır eminim. ama cidden , en kaliteli versiyonu da dinleyince değişmeyecek bişiler var. olsun yinede. ellerinize sağlık.

  13. anonim says:

    diğer yerli grupları itin götüne sokmadan buraya bişeyler yazmak zor. yıllardır melodeath brutal death vs ayağına bi halt yapamayıp bar köşelerinde kendini dinletebilmek için cover kasan adamlar geldi gözümün önüne…

    hani ne kadar ciddisiniz bilmiyorum ama çok rahat iş yapar bu proje. ama yurdum metalcisine fazla böyle şeyler onu da biliyosunuzdur.

    Ertuna Yavuz

    @anonim, ben bekliyorum aslında o bahsettiğin tipleri ne zaman göreceğiz diye. grup biraz daha tanınırlık kazanınca çeşitli muhitlerde bok atmalar, arkadan konuşmalar fazla geçmeden başlayacaktır.

  14. dürüst olayım, bu kadar iyi olacağını tahmin etmiyordum.

    bi kere enver’in sesi harika. türkiye için umut ışığı gibi adam. daha önceden albüm çıkarmış zaten.

    http://images.gittigidiyor.com/1186/ENVER-YILMAZ-CAN-CICEGIM__11866806_0.jpg

    onur’u gördüğüm ilk yerde tanışma faslını atlatıp, yanaklarından öpüjem. basların bu denli başarılı olması orgazmdan beynimi eritiyor.

    batu’nun davul çaldığını biliyordum. batu’nun cannibal corpse konseri öncesi antalyada kollarını açıp güneşlendiğini de çok iyi biliyorum. sağlam iş çıkarmış, sanırsın profesyönel.. peh!

    ahmet’in banyoda bile gitar çalacak kadar manyak olduğundan haberim vardı. işte tam olarak sıçarken solo atabilecek manyak gitarist kalitesinde çalmış.

    şarkı türler arası seyahat hissi veriyor. Enver ve Aykut’un sesi karışınca tüylerim diken diken oldu. özellikle basların ön planda olması grubun müzik zevkinin ne kadar rahatsız olduğunu gösteriyor. afedersiniz, rahatsız olanı severim arkadaş diyip işin içinden sıyrılıyor, kapanış konuşmamı yapıyorum;

    dediğim gibi. tüm ekip tahminim kat kat üstünde kaliteli bir eser yaratmış. kayıt muhteşem. her enstruman rahatlıkla duyuluyor.

    not 1: yukarıda yaptığım yorumu tekrar okuyunca ‘sanki bütün albümü dinledi, mna kodumun salağı’ yorumu yapılabilineceğini farkettim. sanki bütün albümü dinledim mıma koyim. daha bu adamlarda dinlecek çok şey vardır, eminim. sabırla beklemek lazım. bekletmeyin bari?

    not 2: bu grup için elimizden geleni yapalım kardişlerim. diğer türk grupları gibi unutulup gitmesinler, dünya çapında konserlere çıksınlar, rızklarını kazansınlar. hak ediyorlar bence. biz fanboylarda haklarını verelim, e mi?

    ege / jokernthiefmother

    @ege / jokernthiefmother, kayıtları bahadır yapmış. 2. gitarist olarak grubu da katılmış. bu adamda var bir şeyler. yeterince övdüm hepsini, yeter lan. mausdfhdus.

    CAN ÇİÇEĞİM \m/

  15. desqpio says:

    evet evet bu o, teaser’daki “ohş bu nasıl bir şey lan böyle” dediğimiz son şarkı. art arda 12. dinleyişim falan sanırım ki çok canlı yau her şey. enstrümanlar, vokaller, o progresiflik. akıyor gayet. yolunuz açık olsun diyip bırakmak olmaz, yanınızdayız. neheh.

  16. önder says:

    Gerçekten Türkiye standartları üstünde bence süper olmuş çogu grubun riffleri belirgin olmadan yaptıklarına klip çektiklerini de gördük zamanla daha da iyi olursunuz eminim tebrikler çogu gruptan kaliteli vokaller süper. Tekrar tebrik ederim.

  17. mmg says:

    beste çok çok iyi, türkiye standartlarıyla karşılaştırıp haksızlık etmeyelim bence arkadaşlara. gitarlar kesinlikle iyi iş çıkarmış. -Onur Altınay – “Fretless” Bass- fretless’ın hakkı verilmiş, baslar yer yer öne çıkarılmış çok da iyi edilmiş. benim tek nacizane tavsiyem davullar konusunda olacak. arkadaşın çaldığı şeyler yetenekli olduğunu gösteriyor zaten ama böyle bi’ olayda davulcunun ben de varım diyecek, geçişleri keskinleştirecek 1-2 hamle yapmasını beklerdim açıkçası. bir de davul mixiyle ilgili diyeceğim bi’ şey var, ziller -en azından benim kulağıma- hoş gelmedi. ziller dışında kayıt da gayet güzel, son derece dinlenebilir geldi bana. bu arada yorumları grubun dinlediğim tek şarkısı olan “Ravenous Sun” için yaptım.

    arkadaşlar başarılarınızın devamını diliyorum. EP çıkınca umarım ankaraya da yolunuz düşer.

  18. Ufuk says:

    Başlık çiçek açtı :) Kendimi Obituary-Nevermore’un çıktığı günde gibi hissettim valla.

    Ahmet, Batu, Onur, Bahadır, Enver
    Zafer, Ediz, Utku, Ege

    Valla tamamız.

    Yürüyün, dünyayı ele geçirmeye gidiyoruz.

    harro

    @Ufuk, Bir gece ansızın, 81 Düzce, 82 Tampa, 83 Bay Area.

  19. Ahura_Mazda says:

    Paticik forumunda;

    mulgear6
    Üye

    yani kısaca gitar prodan yazdınız şarkıyı
    üstüne vokal eklediniz

    yorumunu yazan kimin arkadaşı?

  20. N.B.M. says:

    Tek kelimeyle mükemmel. Vokal, enstrümanlar. Başarılarınızın devamını dilerim.

  21. Mustafa sakallı says:

    Klass. En çok vokaller dikkatimi çektiği ilk haber verildiği günden beri. Yukarıda belirtildiği gibi 3. dakikada giren vokaller beni benden aldı.

  22. Dnz says:

    Abovvvv…

  23. Burak Canik says:

    dinlemeden önce yorumları okudum millet abartmıştır dedim içimden yalan yok :D fakat gerçekten türkiye standartlarının üstünde bi çalışmaya imza atmışsınız özellikle fretless bass işi bitirmiş vokali de başarılı buldum açıkçası vaktim olmadığı için bi kere dinledim gitarlar da hoşuma gitti fakat bende yukarıdaki başka bir arkadaşın dediği gibi davulların daha çok rol üstlenmesi gerektiğini düşünüyorum. ataklar, riffler arası geçişler vs. vs. daha etkin olmalı bence.
    bir de sound çok hoşuma gitmedi (gitarlar ve davul hoşuma gitmedi basın tonu güzeldi)
    yine de tebrikler :D umarım aradığınız desteği bulur, dünyaya bizde varız diyip türk gücünü gösterirsiniz :D

  24. ben says:

    über alles.

  25. Ugur says:

    Koskoca sitede görmedim de, facebookta o kadar iletinin arasında gördüm olacak iş değil valla.Herneyse tebrik ediyorum canlar.Muhteşem olmuş.Vokalleri yapan arkadaşı ayrıca kutluyorum.Vokal yorumu cidden farklı ve beklenmedik.

  26. caksu says:

    İbretlik olmuş, herbişey güzel. Orta rifi ayrı sevdim. Sözleri de merak ettim. Alıntı falan dendiğine göre özenilmiş herhalde.

  27. Emre says:

    bu cidden super olmus ki:)ne zamandr bekliyodum ahmet saracoğlu da bi album yapsa dinlesek acaba nasıl olur diye beklediğimden de super olacak gibi

  28. like fire says:

    acayip bi şarkı olmuş ya. aha şu gruba benziyo diyemiyorum. farklı geldi. beğendim.

  29. Guinan says:

    2.57-3.23 arası vokaller serj tankian’ı anımsattı sanki. Şarkı mukemmel olmuş EP’nizi bekliyoruz!

  30. ismail vilehand says:

    şarkı gayet güzel olmuş. bundan önceki yorumumda Enver’in vokallerini övmüştüm şimdide Onur’un baslarını öveyim. adam Steve Digiorgio’nun türkiye şubesi gibi çalmış. gerçekten çok sağlam. böyleside çok iyi ama şahsen daha yüksek tempolu şarkılar bekliyorum. ilk canlı performansta en öndeyim ona göre…

  31. Exorsexist says:

    fazlasıyla iyi olmuş. müzik çok olmasa da, bas gitaristin tarzından dolayı obscura, death gibi grupları anımsatıyor bana. bu kapak gerçek albüm kapağı mı?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Exorsexist, yok o sadece hazırlanmakta olan myspace’in arkaplanından bi parça.

    anonim

    @Ahmet Saraçoğlu, az biraz scar symmetry’yi anımsattı.. gibi :)

    Ahmet Saraçoğlu

    @anonim, gezegen renkleri benziyomuş evet, ama hiç o tarz bi şey değil.

  32. Mephisto says:

    olum bu bildiğin güzel lan harbici güzel

  33. ben says:

    İkinci şarkıyı yayınlamanın zamanı gelmedi mi? Bir sürü adamız burda.Bekliyoruz.

    Ahmet Saraçoğlu

    @ben, EP’yi albüme dönüştürmeye karar verdik ve daha güçlü kayıt imkanları bulduk, o yüzden biraz bekleteceğiz.

  34. karayansima says:

    Tüylerim diken diken oldu!!!

    Her zaman derim “yetenek bir yere kadar”, enfes düzenlemeler var. Amatör bir gruptan fazlası var sizde. Yolunuz açık olsun.
    Basslar sarkının ruhunu o kadar güzel ortaya çıkartıp, cuk oturan davullarla, iyi gitarlar üstüne harika bir vokal ve bizede penbe dizi tatdında sarkılarınızın devamını beklemek kalıyor.

    Ahmet Saraçoğlu

    @karayansima, teşekkğür ederiz. Önceden EP olarak duyurmuştuk, ancak gelen yorumlar ve bizim de daha fazlasını yapabilecek oluşumuza inanmamızla olayın çapı biraz büyüdü ve EP’yi albüme dönüştürme kararı aldık.

    Şu sıralarda kayıt ekipmanı alımından, albüm kapağını alanında önemli isimlerine yaptırmaya kadar pek çok konuda girişim halindeyiz, bir sorun çıkmazsa yaz içersinde albüm hazır olacak.

    Detayları yakında haber olarak da gireriz.

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, belediye başkanı adayı gibi vaatlerle kandırdınız halkı.

    Batuhan Bekmen

    @Exorsexist, Ahmet bi ara grubu ele geçirmeye çalıştığı için baya bi tartışma yaşadık, sonrasında çok duygusal anlar yaşandı. artık grup olarak daha sıkı bağlıyız.

    Exorsexist

    @Batuhan Bekmen, vay be daha şimdiden akıl almayaacak şeyler yaşanmış..

    Ertuna Yavuz

    mustaine’e özenmiş ahmet

    Ahmet Saraçoğlu

    @Batuhan Bekmen, hatta şimdiden grupta 50 tane kadro değişikliği yapıldı diye haber yapıp herkesi isim soyad olarak listeleyelim.

  35. ali says:

    önce stüdyo görüntüleri
    sonra bir klip
    daha sonra albümün kendisi
    ve tabiki dünya turu
    en sonunda da şöyle güzel bir dizi “canısı” tadında

  36. yakında ses verebiliriz.

    ben

    @Ahmet Saraçoğlu, Albümü dinlemedim ama beğe….. böah. :) Websitesi yapıp geri sayım filan koysan süper olur. (Bknz. herşeyin istediği gibi olmasını bekleyen psikopat dinleyici)

    Ahmet Saraçoğlu

    @ben, haha. Yok albüme daha var. Çıkışına yakın zaten yeterince duyurusunu yaparız PA’dan.

  37. hakan says:

    harika olmuş,kesinlikle immortalı hissettim kimi bölümlerde vokal olsun riff düzenleri olsun..sound tadında, yenmelik..bir bölümde duyulan baslar büyük bir getiri,mis gibi kuzey kokuyor,yenilikçi progresif yapıda riffler de harika ve vokalleri..başarılarınızın devamını dilerim.ne diyelim allah bahtiyar etsin:)

    Ahmet Saraçoğlu

    @hakan, beğenmene sevindik, teşekkür ederiz.

  38. hakan says:

    2.50den başlayarak ne duygu vermişiniz öle helal be!

  39. Synysterr says:

    bu şarkıyı dinlerken aklıma hep nevermore geliyo.alaka işte :)

  40. flamer says:

    resim in flames lunar strain albüm kapağına benziyor.

  41. chuck says:

    özledim.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.