# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
METALLICA 2011′de yeni albümünü yazacağını açıkladı
10.11.2010

Turla turla nereye kadar.

2 yıllık “Death Magnetic” turnesini bitirmek üzere olan METALLICA, 2011′de yeni şarkılar yazmak istediğini açıkladı.

Lars Ulrich yaptığı açıklamada, iki yıldır durmaksızın turladıklarını, bir dinlenme sürecinin ardından yeni bir şeyler yazmak istediklerini söylemiş. Ulrich, “Neredeyse 2006′dan beri yeni bir şey yazmadık. Artık yaratıcılığımızı tekrardan kullanmaya başlasak iyi olacak” diye konuşmuş.

  Yorum alanı

“METALLICA 2011′de yeni albümünü yazacağını açıkladı” yazısına 94 yorum var

  1. ‘Artık yaratıcılığımızı tekrardan kullanmaya başlasak iyi olacak’

    HA?

  2. Süleyman Turan says:

    metallica siz istemiyorsunuz diye albüm yapmayacağına göre, beğenmeyen dinlemesin gibi bir çözüm buldum çok işe yarıyor.

    ozan kadıoğlu

    @Süleyman Turan, onun gibi rock grubu zor bulunur zaten adamlar müziksiz yaşayamıyorlar

  3. frat says:

    bakalım bu sefer ne yaratmaya çalışacaklar. Noolur güzel bişeyler çıksın da dinleyelim.

    Furkan

    @frat, beyenmiyorsan dinleme arkadaşım ne olur güzel bişeyler ortaya çıksınmış begeniyorsan alırsın dinlersin begenmiyosan dinlemessin adamlara bok atmanın bi mantığı yok.

    frat

    @Furkan, e abi seni ilgilendirmez ki benim söylediğim şey. ben güzel olmasını dilemiştim sadece bir sene de olmuş yorumu yapalı zaten. metallica ile aram kalmadı yani öyle pek. artık inancım da kalmadı zaten, yanıltmıyorlar da sağolsunlar :D

    mantığı var veya yok bu kadar alınmanı hiç mi hiç anlamadım. gereksiz tepki göstermişsin. fanboyluğun da bokunu çıkarmamak lazım. zararlı tabi :D

  4. northern darkness says:

    valla death magnetic cidden çok kasış ve baygınlıklar getiren bir albümdü. artık and justice for all türü beste yapıları kotaramıyorsunuz gençler, hele gelin southern rock yapın, blues takılın, load dönemine az dönün vesaire.

    sizden artık sert metalci tınıları çıkmıyor, olmuyor, zorlamayın. sizin döneminizden slayer’ın ebedi nişanı o, bırakın. ha isterseniz “sen daha yokken biz thrash kitabı yazıyorduk leayn, kimsin sen” deyip beni göt edercesine çılgın atın ama bence yine de gelin biraz farklı bir albüm yapın.

    Bahadır Sarp

    @northern darkness, Ben de çok yakıştırıyorum o zamanları. Ne güzel albümlerdi onlar. Haklısın.

  5. Ufuk says:

    thrash metalde kural ‘yaş 70 iş bitmiş’ değil ‘yaş 55, bi dyers eve çaldım pert oldum ofanam’ olduğuna göre kabaca bir hesapla albüm yapıp turlayacak 7-8 yılları var. 8 yıla 3 albüm sıkıştırsalar iyi. son bir voliyi vurup sahneden öyle çekilelim diyorlardır.

  6. Burak Canik says:

    duydumki all nightmare long’u da züccaciyeci necim yazmış zaten…
    yinede bu albümden bi bok olmıyacağı kanaatindeyim
    nedenini sormayın bende bilmiyorum( death magnetic bence hoş bir albümdü yanlış anlaşılmasın).

  7. Dnz says:

    Death Magnetic çok dinleyince bayan ancak riffleri bomba bir albümdü bence. Gereksiz uzatmalar, riffi baydırmalar, tekrarlanan bölümler vs. şarkıları baydırdı. Ama 8.5 olur 10 üstünden.

    Yani ben anlamıyorum bazen World Painted Blood 8′lik bir albümse Death Magnetic nasıl 7.5 oluyor? Ahmet abi direk sana sorum :) İsim mi farkediyor, grupları kendi içinde (diğer albümlere göre) mi değerlendiriyorsun, yoksa hakikaten öyle mi?

    Ahmet Saraçoğlu

    @Dnz, zevk meselesi kısmını geçersek, grupları kendi diskografileri içerisinde değerlendiriyorum. slayer’a “hep aynı şeyler” diye düşük not vermek istersek, bu slayer’ın kimliğine aykırı olur çünkü slayer’ın olayı zaten belli. o yüzden, bariz şekilde kötü olmadığı sürece slayer’a düşük not vereceğimi sanmıyorum. diğer yandan death magnetic, azimli bi çaba olduğu kadar özelliksizlikler de barındırıyo bence. o yüzden 7,5 vermişim. seksenlerdekileri yok sayıp doksanlardaki albümleri düşünürsek Load’a 8 veririm mesela, çünkü Death Magnetic’ten iyi bence. ama açıkçası bundan sonra grubun -eğer metallica diskografisi düşünülerek not verilirse- müzikalite olarak anca death magnetic ayarında albümler yapabileceğini sanıyorum. az daha iyi ya da az daha kötü olabilir.

    tabi hepsi öznel yorumlar. sonuçta herkesin slayer’ı, metallica’sı kendine.

  8. bab-ı esrar says:

    ya bıraksın bu elemanlar yazmayı filan yaratıcılık hayata açken oluyor! hayatta herşeyi elde ettikten sonra yaratıcılık yerine son albüm gibi kendini tekrar eden sözüm ona yaratıcılıkları çıkıyor! işin içinde yaratıcılık varsa tekrar olmaz YENİLİK olur!!!

    @northern darkness,ın dediği gibi bunlar southern rock, blues takılsınlar artık saha her daim olduğu gibi genç ve gerçek yenilik yapan aç grupların olmalı zamanında aynısını onların yaptığı gibi…

    örnek: Legion of Damned

    masteroforion

    @bab-ı esrar, Baya güldüm

    bab-ı esrar

    @masteroforion, valla bende senin gibi diehard fanlara gülüyorum hala bu heriflerden birşeyler ummaya devam ettiğiniz için.

    Avcı

    @bab-ı esrar, Diehard dedinde aklıma hemen bu geldi .
    http://www.youtube.com/watch?v=uxP1KCdP_tc

    bab-ı esrar

    @Avcı, Diehard V sinemalarda….

    Senaryo: Mor Çatı Metallica Türkiye Fan Kitlesi
    Oyuncular: Metallica
    Yönetmen: Lars Ulrich

    buda afiş : http://www.cokenmusic.com/Images/haber_gorsel/metallica300.jpg

    masteroforion

    @bab-ı esrar, Şu anki müzikal yapılarından memnunum, 15 sene önceki Load’dan da memnunum, 20 sene önceki AJFA döneminden de memnunum, bu yüzden de birşeyler ummaya devam ediyorum, bu kadar basit.

    Komik olansa, müzik konusunda bu kadar kesin yargılara varıp iyi müziğin nasıl yapılacağına dair ahkam kesen birinin ola ola bir metal blogunda haberlere yorum yapan bir adam olması. Hayır kastettiğim şey “adamları eleştiriyorsun da sen kaç tane albüm yaptın da bilmemkaç milyon sattı heaa?” sığlığı değil, yanlış anlaşılmasın ama; bu kadar emin konuşan birisine de “sen ne yaptın, icraatların neler?” diye sormak da hakkımızdır. Kusura bakma.

    bab-ı esrar

    @masteroforion, cümlelerden yanlış anlam çıkarma konusunda ve anlamama konusunda ayrı bir özen gösterdiğini düşünüyorum. İyi müzikle ilgili ahkam kestiğim filan yok sadece bu adamlar artık üstüne birşey koymadan devam ediyorlar bunu demek istemiştim ayrıca metal müzik iyi bir müzik değilmi ki metal blogda yorumlamıyalım!!! her müzik dinleyenin müzik yorumlaması için çok büyük müzik adamı olmasıda gerekmiyor ama yanlış anlama kabiliyeti yüksek necip milletim yanlış anlamakta sınır tanımıyor.

    burda sadece ölümüne fanlar yorum yapacak diye bir kural da yok heralde sen bu elemanların her dönemini ayrı ayrı sevebilirsin ama müsade etde beğenmeyenlerde yorum yapsın yani biraz rahat ol sıkma canını böyle her yoruma!

    her grupla ya da müzikle ilgili yorum yapanlara sen ne yaptın icraatların neler diye soruyor musun? soruyorsan sende bir sıkıntı var demektir. o zaman her insan es kaza müzik dinlediğine göre herkezin müzik çalışması mı yapması gerekiyor çok komik ya :)

    masteroforion

    @bab-ı esrar, Yahu ben sana yorum yap/yapma mı dedim de mabattan tepkiler çıkarıyorsun öyle? Dinleyen dinler, beğenmez skimde değil. Daha eleştirdiğim şeyi anlamakta zorlanıyorsun, sarkazma koşmak neyine birader? Kelime kelime neyi eleştirdiğimi mi açıklayayım burada?

    “ya bıraksın bu elemanlar yazmayı filan yaratıcılık hayata açken oluyor!” bunu diyen sen değil misin? Bu subjektif yoruma yer bırakmadan “ben müzik olayının amına koymuş bir adamım, ve yeri geldi mi de ahkamımı keserim, skerler!” tavrı değildir de nedir? Nerde bunda “müzik yorumu” diye tatava yaptığın şey? Söylediğin şey gayet SORGULANABİLİR bi olguydu, ben de onu yaptım. Ardından geliyosun “ilk defa müzik dinleyen adama da sor o zaman eki eki” kıtlığına çekiyosun durumu. Buna tepki vermek fanboyluksa fanboyluk, zerre gocunmam açıkçası.

    bab-ı esrar

    @masteroforion, mabattan tepkiyi sen çıkartıyorsun birader! adamların black albümünden beri yaptıklarını beğenmiyorum yaratıcılıkları öldü babında “ya bıraksın bu elemanlar yazmayı filan yaratıcılık hayata açken oluyor!” dedim buda subjektif öznel bir yorum sonuçta beğenilerle ilgili bir yorum!!! bu cümleden “ben müzik olayının amına koymuş bir adamım, ve yeri geldi mi de ahkamımı keserim, skerler!” anlamı çıkartıyorsun!!! eksantirik bir çelişki…

  9. Jotunblod says:

    death magnetic gerçektende çok bayıcıydı.o şarkılar 5-6 dakika değilde 4 dakika civarı olsa belki daha iyi düşünebilirdim.bende death magnetici geçebilecek albümler yapacağını düşünmüyorum metallicanın.

  10. “köklere dönüyoruz” dememiş mi lars ibişi bu sefer ?

    Ahmet Saraçoğlu

    @cenközmercan, kökler ayrı eve çıkmış.

    Exorsexist

    @Ahmet Saraçoğlu, cizız

    Kıllemall

    koklerıne zaten 1983ten bu yana sahıp cıktılar..gotunuz yıyosa sızde parayı gordukten sonra onlar gıbı koklerıne sadık kalabılcekmısınız gorelım… hee..!! laf atmak kolay ıcraat yokkk….

  11. Sambalici says:

    Death Magnetic’i gayet beğendiğimden o eksende bir albüm benim hoşuma gider açıkçası, pek güzel olur ne de güzel olur. Hammett sololarına biraz daha özen göstersin sadece.

  12. masteroforion says:

    Ya bi de bi sanatçıya ne yapacağını söylemek kadar andavalca bi tutum olabilir mi? Lan sanane mk, adam ne yazmak isterse onu yazar, isterse 1 saatlik cızırtı koyar albüm içeriği olarak ve “buyrun bu da bizim sanatımız” der, kendisi dışında kimi ilgilendirir bu? Bırakın 50 yaşına gelmiş ve zamanında şu an dinlediğimiz Thrash adına yapılabilecek ne varsa yapmış adamları, herhangi bir sanat dalıyla ilgilenen herhangi birisine bile söylense -kusura bakmayın- taşak konusu olur.

    Johann Sebastian Bach’ın karşısına geçip “abi sen de baroğun bokunu çıkardın biraz soluklan” demek ya da Dali’nin yanına yancı gibi yerleşip “şurdaki renkler soluk oldu alacalı yap beaaaabi” demek kadar anlamsız, düşünce ziyanı aktiviteler.

    king_0f_mtl

    @masteroforion, hocam parmaklarına sağlık.. eleştirmek için eleştiri yapıyorlar.. resmen 1991 sonrasındaki metallica’yı yok sayıyorlar.. onlarca albümün hepsini aynı yapsın ki yaransın.. beğenmedikleri albümleri satın alan milyonların hepsi salak galiba..

  13. hixxxer says:

    Varg Vikernes gibi bir hanzo hala CIZIRTI METAL yapıyorsa Lars osuruğunu kaydetsin gene de dinlerim. Kimse de karışamaz kusura bakmayın

  14. janslore the celebrity says:

    2000′li yıllarda bi ‘sex satar’, bide ‘marka’.
    Metallica A.Ş’ye de şu saatten sonra müzik grubu gözüyle bakanlara götümle gülerim.

    Avcı

    @janslore the celebrity, Metallica Heavy Metal-Thrash Metal-Hard Rock Anonim Şirketi borsaya yaptığı açıklamada yeni albüm için 2011 yılından itibaren çalışmaya başlayacaklarını hissedarların hisselerini şimdi satarlarsa zarar edeceklerini ve hiçbir hissedarına albüm kötü diye ceza ödemeyeceklerini açıkladı…

    Espri tabi.Normalde böyle bir şey yok (:

    Guinan

    @janslore the celebrity, bence sana da gülüyorlar

  15. old-metallica says:

    metallica black albumden sonra bitmistir. bundan sonraki hic bir albumu eskisi gibi degildir.load- reload falan filan albumleri pop muzikten baska bir sey degildir.metallica bir daha lbum cikarmasinnnnnnnnnnn.

    Xplorer

    @old-metallica, daha hard rockla pop arasındaki farkı anlayamamışsın.

    old-metallica

    @Xplorer, haklisin metallica rockci.siz onu ROCKALICA diyebilirsiniz.bizim zamanimizda METALlicaydi.

    Aeonian_Lich

    @old-metallica,

    Tarzı hard-rock olabiilir, ama Load bence Metallica’nın en iyi albümlerinden birisi. Ama isminde Metal geçen bir grupta biraz abes göründüğü bir gerçek. De adamlar iyi kıvırmış be, sıkı albüm…

  16. ben says:

    True metalciyim olm ben. Metallica’yı Justice’e kadar , COB’u Follow The Reaper’a kadar , In Flames’i de Clayman’a kadar dinlerim.Adam konsere gelmiş,sokarım, ön grubu seyreder çıkarım. Master Of Puppets’ı bin kere dinleyip kaset , cd bozdum ama şimdi andırgıraund gruplara takılıyorum.Onlar gerçek müzik yapıyor.Çünkü para kazanınca müzik olmaz o.Farkında bile değilim ama metal dinlemeye bu adamlarla (bknz.link) başladım ama şimdi b.k atasım var.

    http://img208.imageshack.us/img208/7328/acoustic1xk.jpg

    Tamam git şimdi istanbullu grup SATANAYZZZDDDD dinle.True metalci seni.(ve emin ol onlarda ezbere biliyorlar master of puppets’ı)

    bloodshower

    @ben, +1

  17. deyus says:

    do not disturb arkadaşlar azcık respect

  18. hen says:

    sonuçta önemli olan para değil, insanın şurası (elle göstermek) temiz olacak.

  19. unforgiven says:

    ya yaşlarınız kaç bilmiyorum ama boş boş konuşmuşsunuz.2 şeye kabul st.anger ve death magnetic albümü metallica ya ait olduğunu düşünmediğim albümler sadece ”give me my money” albümleri.istisna şarkılar hariç.walkman de deli gibi dinlediğimiz albümleri yapan adamlar bunlar bok atmaya gerek yok sadece ismini öğrenip sonra bi tür olduğunu duyduğunuz grup için (METALlica) heleki Slayer la aynı kategoriye sokan kafaya demet akalın öneririm… olmadı biraz bilgi biraz araştırma vs. olmadı ‘ a headbanger’s journey’ izleyin boş olmasın saksı…

    Ahmet Saraçoğlu

    @unforgiven, siteyi takip eden yaklaşık 1000 kişi falanız, en büyüğümüz 11, en küçüğümüz 4 yaşında. Ben de dün 8′imden gün aldım. En sevdiğim gruplar Ceza, Nirvana, Cranberries ve Metallica. Avril’ciler uzak dursun!!1!

    Avcı

    @Ahmet Saraçoğlu, Bunu bir kritik de yazmışdın ama (:

    Ahmet Saraçoğlu

    @Avcı, 3 tane esprim var, döndürüp döndürüp onları yapıyorum.

    unforgiven

    @Ahmet Saraçoğlu, gercekten komik olduğunu düşünüyormusun? hayır düşünüyorsan uzamadan sana inanıcam.he amacın geyikse 3 esprine bikaçtane daha eklemelisin tavsiye.espri deilse ceza grubunu bende seviyorum.bence sürekli dinlemelisin.

    Ahmet Saraçoğlu

    @unforgiven, geyik yapıyorum tabii ki. Uzatmanın manası yok. Ama internet sitelerinde, karşı tarafı küçültmek amaçlı yorumlar cok can sıkıyor, o yüzden o tarz bi cevap verdim ama hiç tanımadığın ve neyi ne kadar bildigini bilmediğin insanlara öğrenin, saksıyı çalıştırın, yaşınız kaç falan demek bu devirde artık bitmiş olması gereken seyler. Herkes her seyin gayet farkında, sadece görüşlerini söylüyorlar. Buradaki insanlara boş boş konusmuşsunuz deyip bu tarz şeyler söylersen, biri de sana sanki sen cok mu düzgün konuştun der, uzadıkça uzar. Zaten gayet fuzuli bi konu, başkalarını ezmeye çalısmadan da fikir beyan edilebilir.

    maya veil

    @Ahmet Saraçoğlu, kactır sorucam o diger 2 espiriyi de… bu espiri cok guzel ama. yanı her defasında ilk kez okumus gibi gulebilirim. yani var oyle bir kapasitem ama bana has bse deil tabi, espri iyi:)+1 olmus…

    Ahmet Saraçoğlu

    @maya veil, bugün bişey dedim, arkadaş tam gülmedi ama güler gibi oldu, sanırım espri sayım 4′e çıktı. Bunlar bana nerden baksan bi 6-7 yıl yeter. Zamanla yaparım artık fırsat buldukça. Ya da en azından o esprileri yapabileceğim yerlere getiririm tüm muhabbetlerimi.

    unforgiven

    @Ahmet Saraçoğlu,bikaç cümlene katılıyorum.zoruma giden saçma nedenlerden birilerini kıyaslamaları,he sözüm onlaradır böle tipleri hazmedemiyorum o yüzden.he bunu küçültme olarak gördüysen o arkadasları küçültüyorum :)insan cahil olur öğrenir ama yarı cahil olur o sakat işte.ama senin sırf espri yapmak icin alınıp cvp vermen saçma.neyse konu yok senin esprilerini tartışıcaz.esprilerini beğenen varmış özür dilerim.

    Burak Gür

    mantıksal çerçeveyi takip edebilen var mı?

    hen

    @Burak Gür, ben biraz daha cevap yazarsak gri-beyaz çerçeveler ne hale gelicek onu merak ediyorum. (gri-beyaz çerçeveler ne lan, şunlara bi isim bulalım)

    Enver Yilmaz

    @unforgiven, metallica and justice for all’dan sonra bitmiştir!!!!!

    sonra reload’la başlamış, bi daha tekrar bitmiştirrrrr!!!!!rr!

    Ugur

    @Enver Yilmaz, Bence Metallica Hit The Lights demosundan sonra bozdu kendisini hacı.

    king_0f_mtl

    @Ugur, ahahah :D :D

    t_oskay

    @Ahmet Saraçoğlu, o değilde espiri süpermiş.

    Xplorer

    @Ahmet Saraçoğlu, daha Nirvana’nın yapısını anlamadan ……. yorumlar atma. cahillikte bi yere kadar kardeşim.

    Xplorer

    @Ahmet Saraçoğlu, Ahmetcim, cahilsin ve ……yorumlar yaparak ergen olduğunu millete belli ediyosun. maalesef Nirvana’nın yapısını beyin olmadığı için kavrayamadığından yorumların da aciz oluyor.

    Ertuna Yavuz

    @Xplorer, +1

    minikbalina

    @unforgiven, seviselimmi

    unforgiven

    @minikbalina, ok nerde ne zaman minik balinam?

  20. Ertuna Yavuz says:

    ahmet hakkında olan yukarıdaki yorumlara katılıyorum.

  21. Ertuna Yavuz says:

    _ _ _
    | | (_) |
    ___ __ _| |__ _| |
    / __|/ _` | ‘_ \ | | |
    | (__| (_| | | | | | |
    \___|\__,_|_| |_|_|_|

    _ _
    | | | |
    __ _| |__ _ __ ___ ___| |_
    / _` | ‘_ \| ‘_ ` _ \ / _ \ __|
    | (_| | | | | | | | | | __/ |_
    \__,_|_| |_|_| |_| |_|\___|\__|

    _
    (_)
    _ ___
    | / __|
    | \__ \
    |_|___/

    _ _ _
    | | (_) |
    ___ __ _ | |__ _| |
    / __|/ _` | ‘_ \| | |
    | (__| (_| | | | | | |
    \___|\__,_|_| |_|_|_|

  22. Ertuna Yavuz says:

    bu başlık altındaki yorumlar blabbermouth yorumlarına bile taş çıkartacak cinsten maşallah

  23. Enver Yilmaz says:

    ne zaman bir metallica haber olsa seviye düşüyo hakkaten.

    ? zınısım adnıkraf ninekilhet

    Batuhan Bekmen

    @Enver Yilmaz, “Wikileaks belgelerinin arasında Ahmet Saraçoğlu’nun ortam yapma çabalarına dair kanıtlar ortaya çıktı. Belgelere göre Saraçoğlu, hayatı boyunca girdiği 21 ayrı ortamda hep aynı 4 espriyi yapmış ve sonucunda YİNE yalnız kalmış. Kendi halinde bir cahil olan Saraçoğlu’nun bu gibi belgelerin arasında ne aradığı sorusu ise akıllarda kaldı.”

    Enver Yilmaz

    @Batuhan Bekmen, eheuheuh

  24. Ertuna Yavuz says:

    gelmiş geçmiş en iyi başlık budur. site yönetimine bu başlığı sticky yapmalarını öneriyorum.

  25. a996 says:

    thrash metal şudur thrash metal budur, thrash metal aslında slayerın yaptığıdır falan gibi şeyler konuşacağınıza sevdiğiniz müziği dinlesenize. Örneğin No Leaf Clover şarkısı gerçek bir thrash metal şarkısı gibi olmamış olabilir ama beğenmişsen dinlersin. İşin üstadlarına işlerini öğretmeye çalışmak biraz saçma geliyo bana. Çıkacak albümü merakla bekliyorum.

  26. Kamil Uzun says:

    Death Magnetic albümü bomba gibi bir albüm ama çok dinleyince baya sıkıyor insanı.Beklentilerimiz her zamanki gibi onları And Justice For All dönemlerindeki gibi bir albüm çıkartmaları ki bence bu olmayacak çünkü Metallica söyleşilerinde ve röportajlarında yeni şeyler denemeyi seviyoruz diyorlar bu yüzdende gene farklı şeyler çıkaracaklar ortaya bence.Bu albümünde Death Magnetic kadar ağır olmasını beklemiyorum çünkü Rob’un 2008 de yaptığı açıklamada bu yaşa gelmiş bir metal vokalistinin soundalarını biraz daha düşürmesini beklerdim ama James dahada arttırdı demişti ama artık James eski günlerdeki gibi değil sesi gittikçe düşmeye başladı o yüzden bu albümde belki soundlarında düşme yaparlar.Hepimizin dileği gibi umarız mükemmel,sıkmayan ve eski günlerini hatırlatan bir albüm olsun.Merakla bekliyorum…

  27. Kıllemall says:

    Laf atmak kolay beyler … begenmeyen dınlemesın .. lan adam dunyanın efsanesi olmus bır ıkı ergen toplulugunun sozune mı bakacak beea…turklerdende goruyoruz grupları yuksek sadakat yok bılmem ne… pentagram vardır saygı duydugum ..ama saygı … sadece saygı hayranlık degıl…

  28. Okan Aybek says:

    hocam, bu kadar eleştiriyorsunuz madem; gidip kendi müziğinizi kendiniz yapın.Metallicanın birçok şarkısını coverladık.Dinlerken değil çalarken alırsınız hazzı.Sonra da burda gelip eleştiremezsiniz.

  29. Ugur says:

    Bu konu eskidi artık şöyle Dave Mustaine’in ona buna laf soktuğu bir haber gelsin de ortam şenlensin :D

  30. Yiğit says:

    çok merak ediyorum . Aranızdan hanginiz müzik okulu bitirdi. Ya da yurtdışında müzik eğitimi aldı. Hangi sanatçıları tanıyorsunuz. hangi müzik akımlarının ne ifade ettiğini ne biliyorsunuz. Sanatın ifadesini özgün bir şekilde yapabiliyor musunuz. bu yorumu yapanların kaçta kaçı bir enstruman çalıyor. sanat tarihini kim biliyor aranızda. müzik tarzlarının ortaya ilk çıktığı tarihleri, rock&roll nerden geliyor hangi tarz akımından etkilenip ortaya neden çıkmış daha sonra bu neden metal e dönüşmüş. kim yaşadı burda bu grubun üyelerinin yaşadıklarını. yorumcuların kaç tanesi enstruman çalıyor burda. kimde kulak var kimde ses var. kim sanattan anlıyor. kim metalden anlıyor. kim o yavan, bayağı, kasan, bayan dediğiniz riflerdeki duyguyu kavrayabiliyor. Eğer tüm bu vasıfların hepsine sahipsen LÜTFEN MEYVE VEREN AĞACI O ZAMAN TAŞLA ARKADAŞIM

  31. 20 senedir metallica dinliyorum hala iyiler adamlar işibiliyor

  32. cihan says:

    TABİKİ METALLİCA BİR EFSANE SATANİSTROCK GRUBUDUR … İNSANLAR BENI NE KADAR SEVMESEBİLE DİNLEDİĞİM MÜZİKLERİNİANLAMAZSA TABİ HERKESİN MÜZİK TARZİ FARKLIDIR TABİKİİ EN İYİ MÜZİK METALİN SERT OLMASIDIR

    heat

    @cihan, tamam kanka

    trailblazer

    @heat, bu sitedeki bütün gün yazan kemik kitleden farksız bi üslupla yazılmış. kendinden emin, erbab modunda, ben diyosam doğrudur karakteri taşıyor. niye “saçma” etiketi giydirmeye çalışıldığını anlamadım bu yoruma ;)

    heat

    @trailblazer, ben zaten yazım yanlışlarına taktım yoksa metallica tabiki EFSANE SATANİSTROCK grubudur =)

  33. Ext_Aggression says:

    Türev olarak ayrılmış ve müzikal olarak bitmiş bir grubu niye tartışıyoruz ki..

    Sanat halk için yapılır. İdeolojiktir, dolayısıyla politiktir,taraftır!

    Burjuva mısın?Proletarya mısın?

    Bunları tartışın:)

    ben

    @Ext_Aggression, İstanbullu Black Metal grubu SATANAYZZZD bence.

    Ext_Aggression

    @ben, ne alaka dostum?

  34. metalci says:

    Adamlar artık yaşlandı onlardan gençlliklerindeki gibi dinamik ve taş gibi albüm beklemek olmaz.St anger’den sonra Death mag.albümü gerçekten st angerden çok iyiydi.bu gerçeği unutmamak lazım.Adamlar st anger hatasını telafi ettiler bence.Metallica’ya bok atanlara burdan diyorum ki Cehenneme git.

  35. anıl kose says:

    ewet ya katılıyorum

  36. bora says:

    death magnetic cok bayıcıydı ama en güzel şarkısı death magneticde the day never comes <3

  37. Evet bu haber başlığı altında yapılan yorumlar gösteriyor ki, yaptıkları tarzda metal müziğin çehresini değiştirmiş ama sonradan yaptıkları albümler eskilere göre kötü olan grupları hayvan gibi eleştirmek bir büyüklük göstergesidir. Ordinaryüs profesörler iş başında yine. Hep söyledim yine söylüyorum, beğenmediğiniz gruplara bok atıp ortamı germeyin. Nile’ın kulu köpeği olan adamlar var, bana göre ise tam kafa sken bir grup. Bunu albümün altında dile getiren arkadaşı deli gibi eleştirdiniz mi? Evet. Metallica, (en taze olanından) Dark Tranquillity, At The Gates gibi grupları eleştirdiğiniz zaman size karşı çıkıldığında bu neden yanlış birşey oluyor? Biraz geniş düşünün, sığlıktan çıkın lan. Boş konuşup, yaptıkları tarzın gelişimini sağlayan gruplara bok atınca adam olmuyorsunuz yani.

  38. evaneshade says:

    valla metallica nın yaptığı müzikle ölüler bile mezarlarından fırlayıp kafa sallamaya baslar . onlar trash metalin ölümsüzleri 1 numara onlar!

  39. Aykutikula says:

    metallica ossurarak albüm yasa bile dinlerim son albümüne 7.5 puan veren arkadas götün yiyosa sende bişeyler yaz

    Chuck Reis

    @Aykutikula, feykde olsan cevap vereceğim. sıkıldım lan.

    - death magnetic doğaçlama edasıyla kaydedilmiş. ”3 gün içinde albüm yazıp kayıt edeceksin yoksa…” – jigsaw
    - mixleme ve kayıt kalitesi götüme benzeyen. sene 2008 lan ayıptır.
    - kirk hammett’in yarak gibi kerry king taklidi sololarıyla donatılmış. o tip sololarda tek king kerry’dir, sen beceremezsin. soloları da zorla koymuşlar sanırım.

    kötü albüm lan işte

    kötü albüm lan işte.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aykutikula, ağzımla besleniyorum.

  40. Kaan Reyiz says:

    Death Magnetic bence St. Anger davasından sonra gelen coook ama cok iyi bi albumdu , riffler bomba , sololar fena değildi Kirk’ün wah pedalı yine isini tam anlamıyla yapmıstı. Yeni album acısından demek istediğim şey ise beklentim en azından yine böyle bir album zaten isteselerde Kill’em All , Ride the Lightning dönemlerine dönmesi imkansız.Herneyse umarım hayırlısı olur diyorum :D

  41. ozan kadıoğlu says:

    metaiilca gibi bir grup zor bulunur bu dünyada. onun üstüne büyük rock grubu tanımam

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.