# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
“Var Mısın Yok Musun?”un black metalle imtihanı
23.08.2010

Bayburt Bayburt olalı böyle zulüm görmedi.

Türk metal dünyasının bilindik isimlerinden Bahadır Uludağlar’ın grubu GROZA geçtiğimiz Cumartesi gecesi Acun Ilıcalı’nın sunuculuğundaki Var Mısın Yok Musun adlı programa konuk oldu.

Playback olarak gerçekleştirilen performansta grup bir şarkı çalarak sahneden indi. Programdaki yarışmacıların muhtemelen ilk kez karşılaştıkları bu müziğe nasıl katılacaklarını bilememesi ise dikkatlerden kaçmadı.

Uludağlar bilindiği gibi uzunca bir süredir MORIBUND OBLIVION’ı da yürütmekte.

Bayburt ne alâka?

  Yorum alanı

““Var Mısın Yok Musun?”un black metalle imtihanı” yazısına 51 yorum var

  1. Ufuk says:

    Hadi playback olabilir ama bari zahmet edip bir davulcu klavyeci falan çıkarsalardı sahneye.

  2. Mephisto says:

    böyle playback yapacaklarına air guitar yapsalardı

  3. pacerized says:

    peki niye var mısın yok musun? saka gıbı olmus her ıkı taraf acısından da.

    Ufuk

    @pacerized, liriklerinde varoluşçuluk felsefesiyle ilgileniyor olabilirler :P

    Berker İlhan

    @pacerized, o gün yarışmacı Bahadır Uludağlar’ın babasıydı sanırım

    pacerized

    @Berker İlhan, vala bu tur bı ımajı olan programa bu muzık turuyle katılmak dagda tepede klıp cekmeten daha komık olmuş. hanı ne ızleyenler sever ne dınleyenler memnun kalır. popcu olsa ne ala.

  4. Ahmet Mert says:

    Abi benim bu izlediğim neydi ya? Ben neye maruz kaldım tamı tamına 2 dk 53 saniye boyunca? Bu hayatında şok evrelerinden biriydi resmen.Hadi Bahadır tamam ama Acun bu arkadaşları hangi gazla aldı sahneye çıkarttı veya Bahadır nerden bu torpili buldu da aldı kendini oraya götürdü ben hala birşey anlamış değilim.İşin alaka ve alakasızlık şokunu bir yana bırakıcak olursam hakkaten playback’den ziyade kafa sallayıp Abbath koşusu olsa daha iyi olurdu.

  5. Burak Kaplan says:

    Büyük saçmalamaca.

  6. Bence aramızda para toplayalım, bi de sözcü belirleyelim. “Türk Metal Dünyası” adına bir çelenk yollasın Uludağlar’a. Hayatımda bu kadar gereksiz bişey görmedim sanırım. DvK forumlarında kendini “siz dar görüşlüsünüz, örümcek kafalısınız” diye savunması falan da müdiş.

    İvedilikle bit abim sen.

  7. Mert Salkım says:

    . http://www.youtube.com/watch?v=dfiSxzf9Ins

    DEVRİM ERDÖL

    @Mert Salkım, BÜLENT BAŞKAN DURUMLAR AYNI DEĞİL Kİ. ohooo mert salkım, sınıfta kaldınız sınıfta.

    Mert Salkım

    @DEVRİM ERDÖL, durum şu; anlamsız yerde black metalci çıkması. durumlar aynı reis. sçs.

  8. ultrAslayer says:

    bayburt esprısı ıyı oturmus :)çok yazık piyasa için yapıyolar gecen murder kıng te hande yener sarkısı soylemıstı xD ama canlı performanstı o bunlar playback yapıyo cidden cok acı :D:D

  9. Exorsexist says:

    ulan bende geçen gün var mısın yok musun’u izlerken bu uzun saçlı sakal bıyıklı adam birine çok benziyor diye içlenip duruyordum meğersem o adamın oğluymuş vay anam vay..

  10. lefthandpath says:

    bahadır uludağlar bu müziği yapan en garip insanlardan biri olma yolunda büyük bir adım atmıştır. ergenlik çağını geçtiğini düşünüyorum, hala kendini ispatlama çabası içerisinde mi acaba?

    lefthandpath

    @lefthandpath, arkada müzik eşliğinde sallanan tipler de baya komikmiş:DDD

  11. anonim says:

    zaplarken denk gelmiştik arkadaşla. enee bahadır aahahauh tepkisi verdik ama bu “performans”a denk gelmemişiz şoktayım şu an:)

  12. Deon says:

    40 yılda bir açılan tv nin o gun açılacağı tutar. Bakalım efenim ajansta neler varmış edasıyla. Sonra “Var mısın Yok musun ?” adlı ultra brainless rating manyağı programda nur yüzlü mülayim bir amca görülür. Arkadaşa dönülür; “Bu matineden de Acun ne para kaldırdı mirim” denir. Ardından kamera şöyle bir arkaya münasebet eder. Efendim sonrasını hatırlamıyorum. Bir karanlık, bir sis efendim bir kasvet kapladı ortamı kendimize geldiğimiz de “bazı sorular” soruyor ve cevaplarını vermediğimizden anlamlarını arıyorduk. Tabii bulduk mu?

  13. Süleyman Turan says:

    izlerken, adamların yerine ben utandım.

  14. rajeesh says:

    türkiyede ki en büyük poserlardan biri sanırım bu abi, ne zaman görsem poserlık akıyor yaptıklarından

    yanlış hatırlamıyorsam yine bunun zakkum adlı grubun altında çıkma olayı vardı en bilekçi haliyle
    sanırım çevresi ve parası çok

    ha bide ilkim diye biri vardı dreamtv black metal müthiş, şimdilerde pop/rock albümü çıkarmaya çalısıyormuş öyle bişiler

    nekropunk

    @rajeesh, İBLİSBİLİM ahahaha.

  15. yavuz says:

    money talks

  16. seyirci panikte sayın seyirciler.

  17. Mert Salkım says:

    500 bin bekliyoduk kutudan yarasa çıktı

  18. Sambalici says:

    durum komik olmuş da, tepkiler aşırı. ortada bir rezalet olduğunu düşünmüyorum. şöyle de bir örnek vermek istiyorum misal:
    http://www.youtube.com/watch?v=rtvF33SV8x0

    zafer

    @Sambalici, opeth demişsin iyi demişsin de ben groza’da aldığım at sikine kelebek hissiyatını o videoda alamadım nedense?

    janslore the celebrity

    @Sambalici, bu pek misal olmamış bence. bi kere Opeth’in performansı akustik. Ve İsveç’te yayınlanan bir programa çıkıyorlar. İsveçlilerin bu olaya bakışıyla varmısın yokmusundaki yarışmacı ve seyircilerin bakış açısı arasında herkes biliyorki dünyalar kadar fark var.
    aynı tarz bir parça (Coil gibi)aynı şekilde varm. yokmusunda pek bu kadar tepki almazdı. hatta hiç almazdı.
    örnek olarak erovizyondaki Keep Of Kalessin olabilirdi bence.

    bir de son cümlende, aynı anlama gelen iki kelimeyi aynı cümlede kullanmışsın:P

    Sambalici

    @janslore the celebrity, ben de diyordum son cümlede bi yamukluk var ama, neyse düzeltemiyoruz tabi :D

    videonun komik durduğu aşikar, ben işin orasında değilim ama aşırı tepki vermeye de gerek yok bence. opeth mevzusunda coil’den başka burden da çalıyorlar mesela o programda sadece akustik bir şov değil. başka bu tip örnekler bulunur, keep of kalessin tam yerinde bir örnek mesela, ama mevzu o değil. bana şey komik geliyor, hani standart seyircinin yabancısı olduğu bu tip bir gruba gösterdiği-göstereceği tepkiden çok daha fazlası gösteriliyor grubun dahil olduğu “metal” camiası tarafından ben bunu anlamıyorum. evet bu olay özelinde komik hakikaten de gülüp geçmek lazım sadece, neden üstüne alınıyor insanlar onu anlamıyorum. bahadır uludağlar ile alakalı bir mevzu heralde ama ben o işleri hiç bilmediğimden girmiyorum.

    Deon

    @Sambalici, Opeth ve MB nin başka ülkelerde başka koşullarda bambaşka kalitede(!) insanlar ve müzikleri ile boy göstermesi ve bunların karşılaştırılması bana pek sağlıklı gelmedi açıkçası. Epic fail olmuş biraz :)

    Sambalici

    @Deon, insanların veya en basitinden çıkılan programın kalitesini nasıl ölçüp karşılaştırabiliyorsun ki? böyle bir kalite sabiti mi var mı yahu, alayı subjektif böyle değerlendirmelerin. olay bir ekstrem metal grubunun televizyona çıkmasıdır, bu kadar, “o kaliteliydi bu değil” demek “onlara göre süt bana göre çikolata” yorumu oluyor.

    Deon

    @Sambalici, Bu konuda bir şey diyemeyeceğim çünkü 3. kişilerin kalitesi ve müzikleri hakkında yorum yapmam etik olmaz zaten. Orada küçük bir ironi yaptım sadece. Sonuçta Opeth gibi dünyaya mal olmuş bir grubun , İsveç gibi bu tarz gruplara hükümetin bile artık destek verdiği bir yerde gayet soft parçalarını seslendirmesinin abestle iştigal ettiğini düşünmüyorum. Bu durumla karşılaştırılamayacak kadar farklı bir durum o yüzden dengi dengine bir karşılaştırma değil demek istedim. Bütün bunlar göz önünde bulundurulduğunda olay gayet objektif bence. Olay sadece bir tv programından ibaret değil yani.
    Saygılar

  19. Road to hell says:

    Böyle rezil bir olay ne yazıkki dünyada ilk kez Türkiye’de örnek vermiş. Bazı arkadaşlar gidip megadeth den opeth den örnek vererek bu adamı haklı göstermeye çalışmış. Ne metallica nın ne de Alice Cooper ın Black Metal yaptığını iddia etmesi gibi bi durum asla söz konusu olmadı. Bu adam ise üstünde BLACK METAL yazan bir tşörtle rica minnet çıkıyor oraya ve kendisini alkışlıyor, bizlere çocuksunuz ergensiniz diyor. Ajdardan farksız davranıyor madem ünlü olmak istiyorsun git POP müzik yap.

    masteroforion

    @Road to hell, Ahah herkes çok satmak, ünlü olmak ister. Pop ya da başka tarz farketmez. Yaptığı müzikten üj bej balya koparmak istemenin yapılan müzik türüyle alakası ne olabilir allasen. Senin dediğin gibi bakınca ünlü olup stadyumlar dolduran milyonlar satan grupları bi anda POP statüsüne almış oluyoruz ki Black Sabbath’tı, Deep Purple’dı ne biliyim Jethro Tull’dı, Maiden vs’ydi bu tarz gruplara bunu diyebilecek g*t pek kimsede bulunmamakta.

    Mustafa sakalli

    Dogru demis bence :)

    baldur

    beyler @road the hell haklı bence de. sonuçta black metal underground olma ve kalma içgüdüsünü içerisinde en fazla barındıran metal türüdür. ama iron maiden de popüler demek basite kaçmaktır. iron maiden, deep purple falan zaten bu işi iyi yaptıkları için tanınmışlardır.

    masteroforion

    @baldur, Sözüm meclisten dışarı, herhangi bir black metal grubunun da “işimizi iyi yapıyoruz lan para kazanalım biraz” deme hakkı niye yok peki? Black metal undergrounddur carttır curttur direk dogmatik fikir. Kimse “ben bi müzik yapayım da 100den fazla kişi dinlemesin sigerim” diye müziğe başlamaz, kendi yaptığı müziğe de baştan saygısızlıktır zaten o.

    He gerçi black metal, tr00 kvlt falan dimi, pardon…

    Ayrıca 21. yüzyılda ne underground’undan bahsediyoruz, o da ayrı bi muamma.

    baldur

    @masteroforion, işlerini iyi yapıyorlarsa zaten aşırı underground kalma çabaları yoksa zaten para da kazanırlar, yeteri kadar tanınırlar da. behemoth mesela en basitinden.

    olayı bu var mısın yok musun bazında ele alırsak, acun mu istemiş reyting açısından sanmıyorum orasını black metal değil rock bile show tv ekranında reyting yapmaz. bahadır’ın babası yarışmacıydı o istemiş olabilir o da kırmamış olabilir. eğer öyleyse bir ricadır, babasını kırmamıştır, çıkıp playback’ini yapmıştır. yok eğer hazır babam da yarışmacıyken biraz çıkayım kendimi göstereyim, popüler olayım çabası içerisinde çıktılarsa bence olmamış.
    popüler olmasınlar demiyorum ben ama o programda olacak iş değil o. bunlar benim görüşlerim kvlt mvlt de bilmem ayrıca:)

    enver yılmaz

    @masteroforion, 1 milyon kişi de dinlese, böyle bir programa çıkmak yaptıkları müziğin duruşuna ters.

    Mustafa sakalli

    “bizlere çocuksunuz ergensiniz diyor.” bu arada ben buna dogru soylemis demistim. “Ajdardan farksız davranıyor madem ünlü olmak istiyorsun git POP müzik yap.” Boyle bir soylem adama hak vermemi sagladi sahsen.

  20. Ahmet Saraçoğlu says:

    Üçüncü kişilere söz hakkı doğuracak ve hakarete girecek mesajlar yazmayalım lütfen. Hoşunuza gitmeyen bir durum olabilir ancak bu bize karşı tarafın kişilik haklarına saldırıda bulunma ve ona galiz küfür etme hakkını vermez. Bu başlıktaki kimi mesajlar az ya da çok kırpıldı, “Benim mesajım böyle değildi” diye düşünen varsa diye söyleyeyim dedim. İsteniyorsa duruma, kişilere tepki gösterilsin, ama şahıs bazında küfür etmeyelim bi zahmet.

  21. Volkan Atay says:

    Bahadır Uludağlar’ı ve müziğini sevmiyorum ama yapılan işi komik ve saçma bulmuyorum.Dünya’da tonla örneği var.Bir şekilde dahil olmuş.Ha daha iyi yapılabilirdi belki de bu ergen tavırları yazan arkadaşlar için metal müziğin yasaklanması lazım.Çok daha iyi bir prodüksiyonla çıksa da yine aynı bik bik yapılacağı için,gruba ya da kişiye olan gıcıklık ya da nefretinizi göstermeniz için bahane aramayın.

  22. ciddwmtarth says:

    Komik bir olay ve bahadır uludağlar gibi reklam fetişisti bir elemanın böyle bir şey yapması hiç de şaşırtmadı

  23. baldur says:

    alaya alınması ne kadar doğrudur ya da kime göre neye göre bunların bu programı çıkıp çıkması doğrudur onu bilmiyorum da denk geldiğimde gülmüştüm, komik gelmişti bana. özellikle seyircilerin o kadar gelmişler, bari ayak uyduralım diyerek 3/4lük ritmle ellerini masaya vurmaları komikti:D

  24. xx says:

    oraya çıkmasında bir sorun yokta 3 tane gitarist sap gibi playback yapınca biraz komik geldi.Birde sarkı başladığında arkadakilerin romantik şarkı havasıyla sallanma pozisyonuna geçmeleride ayrı bi komedi :)

  25. cenkozmercan says:

    bunu iş yerinde youtube olmadığı için izleyememiştim önceden. şu an izledim ve çok utandım. gülemedim bile. belki playback olmasa bu kadar traji-komik olmazdı.

  26. Ömer Kuş says:

    Vay anam vay Serhat neler dönmüş ya.

  27. ali ihsan balı says:

    komik olmuş baya..yarışmacıların bakışları falan. nabalım bahadır abi de böle idare edicez artık. her yerde bi tane ilginçlikler adamı lazım..

  28. Road to hell says:

    Acun diyor ki bilmem ne abinin oğulları ÇALMAK İSTEDİLER böyle komik aşağılayıcı ve ezik bir cümle ve olay görmedim ben hayatımda… Bu arada bahadır ın evli olduğunu söylediler televzyonda artık küçük kızlar biraz çekinir belki ondan :D

  29. taste says:

    Bu ne ya böyle adamlar yüzünden ne hale geldi müziğimiz. Pazar günü izmirde yapılacak groza konserinede gitmiyoruz, bunun gibi adamlar yüzünden diğer underground gruplarda seyiricisiz kalıyor. Acun’un seyircilerene satarsın artık albümlerini.

  30. Mardukcan Belphegorgil says:

    Moribund Oblivionu aratırken bu konuya denk geldim. Groza da M.O. da gayet sağlam müzik yapıyor bence. Acuna çıkmaları büyük bir eziklik olmuş. Aklıma Deicide nin bir videosu geldi 80 lerden kalma:

    http://www.youtube.com/watch?v=gBWpLCSEdLk

    Burası Amerika, grup deicide, tarih 1988. Çoçuklar en fazla 20 sanıyorum.

    Canım TürkiYYem demekten başka bir şey gelmiyo aklıma

  31. Nox says:

    Bu sitede şu şahıs yeterince tiye alınmıyor. üzülüyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.