# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Türk metal basınında hırsızlığın önüne geçilememesi (Güncellendi)
22.06.2010

Ne büyük çilemiz varmış.

Gün geçmiyor ki PASİFAGRESİF’te yer alan haberleri kimi başka sitelerde görmeyelim.

1 yıllık yayınımız boyunca sıklıkla karşılaştığımız bu durum konusunda, uyarıp kaynak belirtilmesini istemek ve cevap alamamaktan başka bir şey yapamasak da, insanların ne derece şaşkoloz olabileceklerini de gözler önüne sermenin vakti geldi diye düşünüyoruz.

PASİFAGRESİF, özellikle haberleri konusunda farklı bir format oluşturmaya, haberleri esprili bir dille vermeye çalışan bir site. Eğer böyle olmasaydık, her şeyi resmi bir dille yazsaydık, siteden araklanan haberlere belki bu kadar sık rastlamazdık. Lâkin şu anki haliyle, bizim de elbette ki başka kaynaklardan aldığımız, ancak kendi yorumumuzu ve bakış açımızı katarak verdiğimiz haberlerin çalınması, çalan kişileri alık ve komik duruma düşürdüğü gibi, sitelerinin de -eğer oluşturmaya çalışıyorlarsa- itibarını ve güvenilirliğini sekteye uğratmaktan öteye gidemiyor. PASİFAGRESİF olarak gerçekten de müzik konuşmak ve paylaşmaktan gayrı en ufak bir amacımız olmamasına, bu işi sadece çok sevdiğimiz için yapıyor olmamıza rağmen, insanların sadece bir “Kaynak: Pasifagresif” ibaresini dahi koyamayacak kadar fikirsiz olmaları da canımızı sıkıyor.

Bunun en bariz örneği de, bizle ortak tüm haberlerini kelimesi kelimesine bizden alan, hatta haberlerimizdeki pasifagresif ibarelerini dahi kendi adlarına çevirerek alenen komik duruma düşen www.popculardisari.com. Gidip kendi gözlerinizle görebilirsiniz.

Artık “emeğe saygı” geyiklerine girmeye lüzum görmüyoruz, onun yerine, bu tarz ucuz yolları seçen arkadaşların “kendine saygıyı” denemelerini öneriyoruz.

Bu durum sadece bizle sınırlı değil elbet, her türden bilgi sürekli olarak aşırılmakta, kaynak gösterilmeden yayınlanmakta. Ancak zaten bu denli ufak olan Türk metal kitlesi içinde bile bu tarz olaylara girişmeyi, onlar kendileri için hissetmiyorsa, biz onlar adına rencide edici olarak görüyoruz. Bu durum sadece üstteki örnekteki site ve o haberi çalan arkadaşa yönelik değil, genel bir tepkidir.

O kadar uğraşıp, kodlar yazıp siteler yapan, resimler, bilgiler toplayan, ancak bu tarz bir ucuzluğa giden arkadaşlara soruyoruz: “Kendi cümlelerinizi kurmak bu kadar zor mu?”

  Yorum alanı

“Türk metal basınında hırsızlığın önüne geçilememesi (Güncellendi)” yazısına 18 yorum var

  1. Lanet olsun çok iyiyiz lan! Baya iyiyiz olm!

    Bu daha önce de baya olmuştu, hala da olmaya devam ediyormuş demek ki. Bu gibi şeyler için fazla sinir bozmaya gerek yok demek için geldim ama haberin içeriğini ve özellikle şu içerikteki site adının değiştirilmesi olayını okuyunca benim de tepem attı.

    Türk metal güruhunun şahsen fazla hoşlaşmadığım kısmını barındıran siteler bunlar. Normalde olsa “takılsınlar kendi başlarına işte, banane” derdim, zaten bu gibi sitelerin kendi kendini yok etmesi gibi bi durum da oluyor. Ama bu derece ileri bi salaklık da zor görülür cidden.

    Bu ve gibi site mensuplarının metal, ya da genel olarak müzik konusunda ne samimiyetine, ne bilgisine, ne olduğunu iddia ettiği tecrübesine inanmıyorum. Bu gibi olaylar da inanmama nedenimi daha da açığa vuruyor.

    Batuhan Bekmen

    Oha şimdi baktım tekrar da, tüm haberleri burdan çalıntı lan resmen. Yuh mına koiym. Ayıp be.

  2. Ugur says:

    Arkadaş Türk metalci kitlesindeki kalitesizlik her geçen gün daha da dibe vuruyor.Bu ne lan.Ayıp lan.İki cümle kuramamışlar kendi başlarına.

  3. caksu says:

    http://www.popculardisari.com/megadethden-yeni-sarki–rn152.html

    ..haberini ilk kez şuradan verdiğimiz.. Ehueuhea..

    Batuhan Bekmen

    @caksu, HAHAHAHAHAHA BU NE LAN

    caksu

    Bozmuşlar. :(

  4. Baran Şahin says:

    Logosu da bir yerlerden tanıdık sanki… Tırpanla biçsen bitmiyor bunlar, birde metalcastle.org var takibe alınız!

  5. Ufuk says:

    böyle yapmasaydık da 1 nisan’da orjinal pantera kadrosundan yeni albüm diye haber koysaydık. tüm sazanlar ortaya dökülseydi.

  6. Ahmet Saraçoğlu says:

    Bir sürü saçma sapan site oldu da böylesini ilk defa görüyorum. Haberleri aynen alıyorlar, haber başlıklarını aynen alıyorlar, haberlere koyduğum fotoğrafları alıyorlar (fotoğrafları bilgisayarınıza kaydetmek isterseniz çıkan isim benim buraya koyarken koyduğum isimler), yani ya çok körpeler, yeni yeni bir şeyler yapmaya çalışıp bilmedikleri için ellerine yüzlerine bulaştırıyorlar, ya da, ya da ne bileyim yani bu kadar da bariz çalınmaz ki. :)

    Slayer Günü haberinin başlığını ben koydum “SLAY (Ex10) R!!!” diye, onu bile aynen alıyorlar. :)

    http://www.popculardisari.com/dunya-slayer-gunu-kutlu-olsun-rn123.html

    Bir de mail’den “uyarmadan rencide etmeniz hoş değil” gibisinden şeyler diyorlar. “Hırsızlık yapmayın” şeklinde uyarılmaya ihtiyaç duyuyorlar demek ki.

    Neyse işte çok da önemli bir şey değil. Ama bi siteyi başka bi sitenin çakması olmak üzerine kurmak hakkaten acayipmiş.

    B U R Z U M

    @Ahmet Saraçoğlu, genelde insanlar asla ulaşamayağı şeylerin çakmasını yaparlar…sizden haber çalarakta kendileri bunun bilincinde demekki…hazır kaliteyi bulmuşken çalarak kendileride kaliteli site yaptık sanıyorlar…hem belki çinlilere yaptırmışlardır:)sonuçta çinliler ferrarinin bile çakmasını yapmışlardı…hadi onu s.tir et bahsedilen sitelerde saatlerce takılan ergenlere yazık lan:)”wooooaaaaahhhh kardşim manyak bi site buldum lan! çok pis det metal haberleri falan var aq.” diye mal gibi anlatıyolardır bide o siteleri…

  7. hysteresis says:

    Abav, WASP konser yazısını bile fotoğraflarıyla birlikte aynen çalmışlar. Bence siteye, sağ tıklayınca uyarı çıkaran şeyden eklemenin zamanı gelmiş. İlerde de TC kimlik no sorgulama, namaz vakitleri, KPSS sonucu öğrenme falan ekleriz.

  8. Ertuna Yavuz says:

    valla haber başlıkları altındaki ikinci açıklama başlıkları arasında paha biçilmez aforizmalar var ondan çalınıyor olabilir.

  9. Baya tembel milletiz lan. :)

    http://www.deathmelancholy.net/muzik-dunyasindan-haberler-b4.0/
    http://heavenofmetal.com/
    http://turkrock.com/forums/haberler/

    O kadar haberi kopipeystle alan insan bi kaynak göstermekten neden kaçınıyor onu da anlamış değilim. Forumların zaten hepsi bizden alınma da, site haberleri için bi link koyunca değeri düşüyo herhalde aldıkları haberin. neyse en azından liderlik vasıfları taşıyoruz diye sevinebiliriz.

  10. b says:

    zamanında çok çektim böyle hırsızlıklardan. bir sürü yazım başka sitelere kopyalanmış sırf böyle şeylerden onları rahatsız etmek için gittim üye oldum o sitelere ve verdim veriştirdim. etik olmayan mevzulara ne kadar çok meraklıyız çalıp çırpmakta üstümüze yok. sırf bu yüzden ne bir blog açıyorum ne de eskisi gibi yazı yazıyorum sitelere. soğudum gittim.

  11. Exorsexist says:

    heavenofmetal sitesi fenaymış ya. yakın takipçilerimiz.

  12. http://www.heavenofmetal.com/ coşmuş hakkaten. Site bire bir Pasifagresif replikası. HER ŞEY kopipeyst. :)

    Batuhan Bekmen

    @Ahmet Saraçoğlu, Demin gördüm de mailledim. Baya baya aylardır takmıyo herifler. En sonunda ulu orta ifşa etmek lazım herhalde.

    Mr Shred

    @Batuhan Bekmen, Anlamsız derecede içerik de, her haber de aynı neredeyse.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.