# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
SODOM’un beyninden Amerikan ve Alman thrash sahnelerine dair yorumlar
30.06.2010

Zenginler fakirlere karşı.

SODOM vokalisti ve basçısı Tom Angelripper, Almanya ve Amerika’daki thrash metal sahneleri hakkında konuşmuş. Tesadüf ki tam o sırada oradaydık, dediklerini bir bir not aldık.

Angelripper şöyle buyurmuş: “Bence bu iki sahne arasında büyük farklar var. Avrupa’da bu işi başlatanlar Ruhr bölgesinden geliyorlardı ve hepsi de maden işçisiydi; çalışan sınıftı. Bay Area’dan gelenler ise farklıydılar. Bence onların enstrümanlarını alabilecek güçte zengin aileleri vardı ve daha çocuk yaştan bir rock yıldızı olma hayalleri kurabiliyorlardı. Babam bana bir iş bulmamı, çalışmamı ve müziği unutmamı söylerdi. Ben de bir maden işçisi olarak çok sıkı çalıştım, ardından da grubumu kurdum. Sonra 1989′da işimden ayrıldım ve sadece müzik yaparak geçinme ve yaşama hayalim gerçek oldu. Artık madene gitmek zorunda değildim; tek yapmam gereken müzik yapmak ve gruptaki diğer elemanlarla bir arada kalmayı başarmaktı. 1984′te ilk anlaşmamızı imzaladığımızda enstrümanlarımızı nasıl çalacağımızı bile tam bilmiyorduk. Gayet kötü müzisyenlerdik ama sonuçta bir anlaşma imzalamayı başarmıştık. Oysa Amerika’da bir şirketle anlaşmak için deneyiminizin ve prova yapabileceğiniz ekipmanınızın falan olması gerekiyordu. Yine de, sonuçta ortada yaratılmakta olan yeni bir müzik vardı ve müzik severler de yeni bir şey istiyorlardı.

Angelripper, en büyük hayalinin ise KREATOR, SODOM ve DESTRUCTION’ın birlikte çıkacağı bir turne olduğunu söylemiş. “Avrupa’da thrash metali başlatan üç grup bizdik. Hayatımın en güzel zamanlarıydı. Şimdi geriye baktığımda otuz yıldır yaptıklarımızla gurur duyuyorum. SODOM olarak ne kadar çok black metal grubuna ilham verdiğimi biliyorum ve bundan memnuniyet duyuyorum. En büyük hayalim de Almanya’nın ve Avrupa’nın bu en büyük üç thrash metal grubunun birlikte turlaması. Şirketlerimiz farklı olduğu için bu pek de kolay değil, ancak günün birinde olursa gerçekten çok mutlu olacağım.

  Yorum alanı

“SODOM’un beyninden Amerikan ve Alman thrash sahnelerine dair yorumlar” yazısına 8 yorum var

  1. zafer says:

    güzel konuşmuş baba. aynen katılıyorum.

  2. özgür says:

    büyüksün zafe..tom.

  3. nekropunk says:

    sahi bu üçü şu ana kadar nasıl oldu da beraber turlayamadı ki? kimsenin aklına gelmemiş olması enteresan.

    zafer

    @nekropunk, 2002 idi sanırım hell “comes to your town” adı altında turladılar. tom’un bahsettiği tekrar turlamak sanırım.

    nekropunk

    @zafer, iyi bari ya. cidden bu üçü daha önce turlamamış olsa çok garip olurdu.

  4. Genial post and this post helped me alot in my college assignement. Thank you on your information.

    havitetty

    @Wordpress Themes, Ahahahaha uzun zamandır (hatta kesin konuşayım, “Paris Hilton had sex with aliens” maili aldığımdan beri) bir spam’e bu kadar gülmemiştim.

    Ahmet Saraçoğlu

    @havitetty, ben de o yüzden izin verdim. :)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.