# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
DREAM THEATER’dan başarı yorumu
14.06.2010

“DREAM THEATER muhtemelen etraftaki en büyük kült gruplardan biri.”

DREAM THEATER davulcusu MIKE PORTNOY, grubun 25 yıla yaklaşan kariyerinde başarıyı nasıl yakaladığına dair açıklamalar yapmış.

PORTNOY, bir röportajda kendisine yöneltilen “Nasıl oluyor da oluyor?” sorusuna şöyle yanıt vermiş:

“Hayranlarımız sayesinde. Bizim çok sadık bir hayran kitlemiz var. Bir DREAM THEATER hayranı, herhangi bir grubun hayranından farklıdır. Kendilerini gruba adarlar. Hep yapılan şeylerin tersine gittiğimiz için bizi desteklemeye devam ederler. Biz hiçbir zaman radyo dostu bir grup olmadık. DREAM THEATER muhtemelen etraftaki en büyük kült gruplardan biri ve bu sayede hayranlarımız da kendilerini mahalledeki diğer çocukların alınmadığı özel bir klübe üyeymiş gibi görüyorlar.”

PORTNOY, “Sizin için davulculuğun en zor kısmı nedir” sorusuna da şöyle cevap vermiş:

“Açık konuşmak gerekirse, en zor kısmı namıma yaraşır işler yapmak. Kariyerim boyunca bir çok ödül kazandım, övgüler aldım. Bence bu büyük bir onur, ancak aynı zamanda her performansınızın bir öncekinden iyi olmasını gerektiren de bir durum. Bunların hiçbirini istediğim falan yoktu aslında, tek amacım davul çalmaktı. Şimdi biliyorum ki benden beklentisi olan birçok insan var. Bu durum bazen insanın gözünü korkutabiliyor.”

  Yorum alanı

“DREAM THEATER’dan başarı yorumu” yazısına 11 yorum var

  1. Lefthandpath says:

    dream theater hayranları gizli bir örgütmüş hatta mason oldukları konusunda söylentiler bile var:D

    deathless

    @Lefthandpath, o duydukların birnevi meyve veren ağaç taşlanır muhabbeti olmasın!??

  2. Mert Salkım says:

    ilk fotoda portnoyda dethklok tişörtü var. yürü be portnoy!

  3. b says:

    açıklamalarını pek beğenmedim. sözcüklerinde kendini beğenmiş tavrı hemen hissediliyor. radyo dostu olmadık demiş ama her albümden en az bir şarkı yurt dışı/yurt içi bir sürü prog metal radyolarında dönüp durur. bence bu grubun hayranları ikiye bölünmüş durumda. ilk dönemi sevenler ve son dönemi sevenler. “metropolis” albümüyle ilk dönem bitip “six degrees of inner turbulence” albümüyle de grubun radikal değişime uğradığı ikinci dönem başlıyor. bu grubun çok sadık hayran kitlesinin yaş ortalaması da düşüktür bence. eski tüfek prog dinleyicileri grubun eskilerini daha çok dinlerken yeni albümlerini ise pek beğenmiyor. bu grubun başarısının en büyük nedeni ise popülarite içeren bir sentez yaratması ve bunu yeni dinleyicilerine çok kolaylıkla kabul ettirmesidir. eskisi gibi klasik müzikten veya cazdan feyz alıp yeni dinleyiciler kazanamayacaktı. ne yaptılar? gitarı sertleştirdiler, progresif yapıyı daha geriye çekip daha fabrikasyon işlerle karşımıza çıkarak 16-19 yaş arası bir sürü dinleyici kazandılar. portnoy “çok sadık hayranlarımız” derken bu yaş kitlesini kastediyor.:) kendi kendisini de kült kategorisine sokmamış mı hey allhım ya! :)

    Ext_Aggression

    @b, +1 ve davulu bırakıp imajmeykır olarak çalışmalıdır.

  4. Berker İlhan says:

    Dream Theater sevenlerin çoğu neden Portnoy’a benziyor ve neden çoğu gıcık ?

  5. Deniz Can Karaca says:

    “Hep yapılan şeylerin tersine gittiğimiz için bizi desteklemeye devam ederler.”

    Bilmesek inanıcaz bi de. Şu heriften neden soğuduğumu her açıklamasıyla tasdik ediyor ya. Kült grupmuş bi de, vay vay vay. Bi grubun kült olduğuna ne zamandan beri grup karar veriyor?

  6. Powerslawe says:

    Müzikal teknik açısından Açıdan gerçekten çok iyi bir grup. Ama Ruh açısından ne yazık ki Beni bir Iron Maiden gibi tatmin etmiyor.

    Hele mütevaizlik olarak Iron İle hiç boy ölçüşemezler.

    cihan merdivenci

    ama zaten teknik daha önemli galiba @Powerslawe, ayrıca solist çok iyi.

    hen

    @Powerslawe, Iron mı?

    caksu

    @hen, Hani biz Mesut diyoz gavur Özil diyo

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.