# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DARK FUNERAL – Angelus Exuro pro Eternus
| 30.06.2010

Şeytan’a uyduk.

İmaj ve müzik dışı faktörler konusu, dinlediğimiz bu müzik içerisinde en çok black metalde kendisini gösteriyor. Günümüzde çeşitli şekillerde makyaj yapan ve black metal yapmayan grupları (misal BEHEMOTH), bu ilginç yanlarından dolayı “makyaj yapıyor” diye nitelerken, konu black metal olduğundaysa makyajsız grupları bu şekilde öne çıkarıyor, yine bir ilginçlikmişçesine, “Black metal ama makyaj/corpse paint yapmıyorlar” diye niteliyoruz.

Günümüzde bu tarz gruplar özellikle Amerika’da epey revaçta. KRALLICE, WOLVES IN THE THRONE ROOM, LUDICRA, NACHTMYSTIUM bu tarz imaj yoksunu grupların en ön plandakilerinden. Yine bu gruplar, sözleriyle, fotoğraflarıyla ve konserlerindeki tavırlarıyla, “imajsız black metal” adına örnekler sergiliyorlar.

Diğer yandan DARK FUNERAL, ilk paragraftaki bu minimalist yaklaşımları tamamen karşısına alan, black metalin tüm stereotip özelliklerini bünyesinde barındıran, “Ben black metalim ulaaaaan!” diye yırtınan bir grup olarak karşımıza çıkıyor. Black metalden hoşlanmayanların dalga geçmek için epey malzeme çıkardığı, black metale çok büyük anlamlar yükleyenlerin ise sahte ve göstermelik olmakla suçladığı bir grup DARK FUNERAL.

Black metale karşı hiçbir önyargısı olmayan biri olarak, DARK FUNERAL’ın olaya kattığı gotik öğeler, seksi hatun konseptleri ve bu gibi şekilcilikler dışında iyi bir müzik yaptığına inanan bir kişiyim. Evet grubun her tarafından şekilcilik akıyor, neredeyse karikatüristik düzeyde bir black metal imajı çiziyorlar, ama bence gayet hoş bir müzik icra ediyorlar.

Kimi yorumlarda dünyanın en kötü gruplarından biri, kimilerinde ise gelmiş geçmiş en iyi black metal gruplarından biri olarak nitelenen DARK FUNERAL, bu tartışmalı kariyerinin beşinci albümüne geçen sene çıkardığı “Angelus Exuro pro Eternus” ile devam etti. “Melekleri Sonsuza Kadar Yakmak/Sonsuza Dek Yanan Melekler” gibi bir anlamı olan albüm ismi, her DARK FUNERAL albümünde olduğu gibi tarım ve hayvancılığın sorunlarından, buğday taban fiyatının neden bu kadar yüksek olduğundan ve modern seracılığın olmazsa olmazlarından bahsediyor.

Müzikâl olarak bakıldığında grubun “Diabolis Interium”daki kadar MARDUK’ça işler yapmadığı ve blast beat anlamında insafa geldiğini görüyoruz. Gayet güzel melodileri ve orta tempo şarkılarıyla, grup MARDUK’tan ziyade NAGLFAR’ı anımsatan bir profil çiziyor. Bu açıdan bakıldığında “Angelus Exuro pro Eternus”u DARK FUNERAL’ın en kolay dinlenen ve en kolay alışılır albümü olarak niteleyebiliriz.

Gruba bu albümde gelen AEON ve SANCTIFICATION davulcusu Nils Fjellström’ü nihayet düzgün bir davul sound’uyla dinleyebildiğimiz, kaydın yapıldığı The Abyss stüdyolarının ve dolayısıyla da Peter Tagtgren imzalı sound’u albümün ilk notasından itibaren hissettiğimiz, grubun tek orijinal elemanı Lord Ahriman’ın soğuk melodileri be Magus Caligula’nın berbat şarkı sözlerini anlamamızı neyse ki önleyen vokal yorumuyla, objektif bakıldığında içinde epey şey bulunabilecek bir albüm “Angelus Exuro pro Eternus”.

Eğer DARK FUNERAL’ı görmezden gelen “troo” bir black metalciyseniz ve güçlü prodüksiyon, şatafatlı kostümler, lateksli kızlar, konserlerde domuz kafaları, kafesler, vesaire, size tüm canlı ırklarının yok olmasını isteyeceğiniz kadar batmıyorsa, DARK FUNERAL’ın tüm bu sirk atmosferi içerisinde aslında fena olmayan, hatta benim gibi bazıları için de gayet güzel bir müzik sunduğu gerçeğini görmeye çalışabilirsiniz.

Çalışmazsanız da sağlık olsun, birbirimizi mi kıracağız?

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.92/10, Toplam oy: 446)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Regain
Kadro
Emperor Magus Caligula: Vokal
Lord Ahriman: Gitar
Chaq Mol: Gitar
B-Force: Bas
Dominator: Davul
Şarkılar
1. The End of Human Race
2. The Birth of the Vampiir
3. Stigmata
4. My Funeral
5. Angelus Exuro pro Eternus
6. Demons of Five
7. Declaration of Hate
8. In My Dreams
9. My Latex Queen
  Yorum alanı

“DARK FUNERAL – Angelus Exuro pro Eternus” yazısına 15 yorum var

  1. Berca B. says:

    ahaha albüm notuna gel

  2. Aeonian_Lich says:

    Eğer bi database hatası yoksa, belki kritik yabancı bi fanpage’de falan paylaşılmıştır. Fanlar da basmıştır 10′ları :D Aklıma başka bir açıklama gelmiyor :D

    Ahmet Saraçoğlu

    @Aeonian_Lich, database hatası yok her şey normal.

  3. havitetty says:

    CcC Dark Funeral CcC

  4. Sambalici says:

    Bence normal, neticede Dark Funeral dediğimiz Hetfield’dan tut Dickinson’a, rahmetli Dio’dan Steve Harris’e herkesin etkilendiği, heavy metali yaratan grup. Az bile vermişler, ben olsam 11 verirdim. Up to eleven demiş atalarımız, respect.

  5. darth sidious says:

    konserden önce dinleyememiş ve sevememiştim pek ama fena diilmiş yani. ayılıp bayılmadım ama benden 8-9 civarı bişeyler çalışır

    Blakkheim

    @darth sidious, bayılsan 16 filan verceksin herhalde :)

    darth sidious

    @Blakkheim, evet öyle yapıcaktım.

  6. önder says:

    Unirock’ta dinledim ilk kez. Behemoth dışında bütün makyaj yapan/yapmayan black metal gruplarından nefret ederim. Valla Black Metal karşıtı 10 sayfa yazı yazabilirim ama dinleyenlere saygılı olmamız gerek dimi.:p

  7. Kaan says:

    Nedense çok dalga geçilen bir grup olsada yağmurlu havalarda güzel gidiyor.(evet bu arada sözlerinde süne zararlısından filan bahsetmişler)Bu albüme benden 10 puan.

  8. TAAKE says:

    her DARK FUNERAL albümünde olduğu gibi tarım ve hayvancılığın sorunlarından, buğday taban fiyatının neden bu kadar yüksek olduğundan ve modern seracılığın olmazsa olmazlarından bahsediyor.

    ahmet saraçoğlu ne adamsım ya?çay içerek kritik okuyordum,yukarıda yazılı olan yere gülücem diye çayı üstüme döktüm,haşlandı bacağım

  9. unirock’ta bu elemanlar çalmaya başladıklarında ilk şarkıda vokalin gelmediğini farkeden varmıydı la ? yoktu dimi ? işte bu kadar kötüsünüz dark funeral.

  10. Deniz says:

    O değil de vokalist dayı mojo jojo ile dead terrorist achmed arası gidip geliyor imaj olarak.

  11. mardukcan says:

    janjanlı satanic black metal

  12. Koray says:

    Here I am, through the gloom stare
    Again in hunger, and thirst for something new
    Tonight – my hunger I’ll please…
    Your presence makes my pulse increase…
    There she is – all in shiny black
    Gothic queen, come with me
    Let’s get closer – let’s unite
    Let me enter you, and become as one
    I beg for thee please bend down
    I want to see you from behind
    You move your hips, side to side
    Feel me – go down…
    Latex queen – feel my tongue in deep
    Whirls around – climax is almost found
    I rise to my feet – erection slides in deep
    I pound you hard – latex queen feels so sweet
    Feels so sweet…
    Latex queen – feels so sweet
    We become as one…
    “I love the way you feel, when I’m inside”
    “I love the way – your latex shine”
    “Deep inside of you, and full of seed”
    Oh my latex queen – I am your steed”

    Böyle de bir grup işte.Ne yazık ki bunu dinlerken (Daha doğrusu okurken) ”Acaba lan ?” dedirtebilen bir CANNIBAL CORPSE değiller.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.