# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
FATES WARNING efsane kadrosuyla tekrar sahnede
22.03.2010

Baştan sona “Parallels”.

Progresif metalin kendine has isimlerinden FATES WARNING, 1991′de çıkan ve yapılmış en iyi progresif metal albümlerinden biri olarak gösterilen albümü “Parallels”daki kadrosuyla konserler vermeye başlamasının ardından, üç gün önceki Los Angeles konserinde “Parallels”ı baştan sona çalmış.

Vokalde Ray Alder, gitarlarda Frank Aresti ve Jim Matheos, basta Joe DiBiase ve davulda da Mark Zonder’li kadrosuyla sahnede olan FATES WARNING’in, yakın zamanda bir konser DVD’si çıkarması da bekleniyormuş. Hatırlanacağı üzere grup ülkemize de gelmiş ve yaklaşık yirmi kişiye çalmıştı.

  Yorum alanı

“FATES WARNING efsane kadrosuyla tekrar sahnede” yazısına 7 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    Buralarda konuşulmuştu konserde az seyirci olduğuna bakmadan zevk almak lazım falan diye, ama bu Fates Warning konseri baya utançtı. Grup hayvan gibi çaldı tabi ama cidden 20 kişi falan vardı içerde.

  2. nordson says:

    20 kişi için konsere mi çıktılar gerçekten?! güzel çaldılar mı bari.. çok üzücü tabi :( ama türkiye bu. kimliksizliğin doruklarında bir ülke, her anlamsızlık beklenir her durum için..

  3. Türkiye’de progresif müzik bilinci Dream Theater’dan öte değil ne yazık ki…DT konserine 4000 kişi gider.Fates Warning’e ise komedi bir sayı gider ve gayet dandik bir mekan uygun görülür.Hoş,o zamanlar yurdum taşrasında bir lise öğrencisi olduğumdan bende gidemedim konsere,çok ötmeyeyim.Parallels’i baştan sona canlı dinlemek çok isterdim vallaha.

  4. Gençay Aytekin says:

    Fates Warning konseri kaçırdığıma yandığım konserlerden biri. Reklamı mı yapılmamıştı doğru düzgün hatırlayamıyorum ama konserden konser olduktan 1 hafta sonra haberdar olmuştum. Gelseler tekrar keşke.

  5. b says:

    bu ülkemizin müzik dinleme bilincinin nerelerde olduğunu gösteriyor. 20 kişi evet. 27 mart 2005 tarihinde bileti sadece 20 tl olan enchant konserini de bunun yanına koyabiliriz. kemancı’da o zaman içeride 20-25 kişi vardı. ve grup büyük bir profesyonellik örneği göstererek seyirciye 2.5 saat müzik ziyafeti sunmuştu. konseri de videoya kaydettiler. orada bilinçli, bilen bir kitle olduğu için sevinmiştim ama diğer taraftan grubun müzikalitesini düşününce ve gelen insan sayısına bakınca “yazık” diye iç geçirdim. aynı şey fates warning için de geçerli.

  6. Mustafa Sakallı says:

    Saf/Öz seyirci kitlesi sizin içinizi bir hoş etmiyor mu ? Yani sonuçta Fates Warning KRAL FM’de çıksa hoşnut olmayacak çok kişi var , evet 20 kişi de baya az ama ordaki hava kuru kalabalıktan çok daha değerlidir benim için.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Mustafa Sakallı, o açıdan hoş bir şey tabi. Konser öncesinde DJ bişeyler çalıyodu mesela, Ark – Heal the Waters başlayınca içerdekiler “Ooooo!” falan yaptılar. O anlık paylaşım hissi falan hoş, grup da seyirciye bakmadan baya hayvan gibi çaldı, zıpladılar ettiler küçücük sahnede, güzeldi.

    Ama mekana ilk girdiğin an gördüğün manzara (loş bi barda bekleyen 10 adam) ve grup ilk çıktığında karşılaştığı manzara karşısındaki surat ifadesi can sıkıcı bi şey.

    Kitleye kızmak da ne kadar doğru açıkçası bilmiyorum. Çok dallanıp budaklanacak bir konu. Metalle falan sınırlı değil çünkü, genel bir kültür edinimiyle alakalı bence, ama garip tabi grubun burada Vox Music Club diye bi barda 20 kişiye çalmasından bir gün önce Bulgaristan’da Hristo Botev Hall diye 1500 kişilik bi mekanda sold out konser vermiş olması.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.