# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ALL THAT REMAINS – Overcome
| 16.03.2010

Yanlışlarda olmak.

Yapılmış en iyi metalcore albümlerinden biri olarak gördüğüm ve içinde türün en güzel örneklerinden bazılarını barındıran “The Fall of Ideals”dan sonra ALL THAT REMAINS’in ne yapacağını merak ediyordum. “The Fall of Ideals” hem fikir, hem müzisyenlik hem de türe katkı anlamında gayet iyi bir albümdü ve ALL THAT REMAINS adı, türün en büyük dört beş grubuyla birlikte anılmaya başlanmıştı. ALL THAT REMAINS ya bestelerini, tekniğini vesairesini kuvvetlendirerek daha güçlü gözükecek ve “metalkor olm bu metal diilki aq XD” diyen kesimin de takdirini kazanacak, ya da “madem adımızı bir sürü insan duydu, neden bu sayıyı bir anda on kat arttırmıyoruz?” diyerek müziğini güçsüzleştirecekti.

“Overcome”, millete “metalcore mu modern bir melodik death metal mi” diye sorular sordurtacak düzeyde güçlü “The Fall of Ideals”ın ardından, olaya metalcore 101 olarak giren ve metalcore’un en vıcıklaşmış, en yaratıcılıktan uzak yanını yüz bininci kez masamıza koyan bir albüm olarak karşımıza çıktı. “The Fall of Ideals”daki gayet gaz ve gücü içinde hissettiren parçalardan sonra, “Overcome” adeta bir “-mış gibi”ler, “-mışçasına”lar deryası hüviyetinde. Önceki albümlerde varyasyonlu sesiyle türün en iyilerinden biri olduğunu gösteren Philip Labonte’nin pamuk sesini istemediğimiz kadar duyduğumuz, aşırı derecede bilgisayar kokan cilalı bir prodüksiyon ve birkaç yıl sonra sadece grubun fanboy/fangirl’lerinin hatırlayacağı şarkılar.

İyi olmayan bir albümü yazarken kötü sıfatlar kullanmak, “öf be bıktık” çerçevesinde dolanan şeyler söyleyerek bahsi geçen albümü yermek gayet kolaydır. Bu yüzden bunu yapmak istemiyorum. Evet albüm kötü ve içerisinde birkaç hoş şarkı haricinde bahsetmeye değer bir şey barındırmıyor. Ha bir de kapağı tek kelimeyle rezalet. O yüzden uzun uzun müzik kötülemek gibi bir şeye girmeyelim burada. Ama kısaca bahsetmek istediğim bir mevzu var.

“Overcome” gibi, bir grubun “adlarını biraz duyurunca yumuşadılar bozdular” şeklinde yaptığı albümlerde, o grubun, kötü niyet denemese de “dolaplar çevirdiği” izlenimine kapılıyorum ben. Tamam ortada tümüyle radyoya, MTV’ye oynayan bir albüm yok. Ama bir önceki işlerini duyunca, grubun yeteneklerini, yapabileceklerini sınırladığını, daha çok insanın beğenmesi için daha kolay algılanır ve çabuk sevilir şeyler yapmaya çalıştığını fark edebiliyorsunuz. Zira ortada IN FLAMES gibi bir “kalıp kırma” çabası yok. Kimse bana IN FLAMES daha çok para kazanmak için “Reroute to Remains”i yaptı demesin. IN FLAMES, yaratımına katkısı olduğu bir türün kilitlerinin giderek kendi üstüne de kapandığını fark ederek gerçek anlamda bir açılım yaptı.

Burada karşımıza çıkansa art niyet aratıyor bana. Yırtıcılık gitmiş, hayvan gibi yaratıcı sololar cicileşmiş, sound desen her yerinden ProTools vesaire akıyor. Türdaş gruplardan AS I LAY DYING’e bakıyorum, “Shadows are Security” gibi manyakça patlayan bir albümün ardından “An Ocean Between Us” gibi riskler de içeren ama gayet cesur, hatta en başarılı albümleri olarak gördüğüm bir iş yaptılar. O yüzden, zamanında şöyle şeyler de yapmış bir grubun yaptığı “Overcome” gibi bir ucuzluğa karşı asla sempati besleyemiyorum.

Yine de albümde iyi şarkılar da yok değil.

Son bir not, clean vokalle söylenen nakarat cümlesini hemen arkasından böğüren vokalle de tekrarlamak neden hâlâ “cool” bir şey olarak görülüyor biri açıklasın yahu.

4/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.25/10, Toplam oy: 48)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2008
Şirket
Prosthetic Records
Kadro
Philip Labonte: Vokal
Mike Martin: Ritim gitar
Oli Herbert: Solo gitar
Jeanne Sagan: Bas
Jason Costa: Davul
Şarkılar
01. Before The Damned
02. Two Weeks
03. Undone
04. Forever In Your Hands
05. Chiron
06. Days Without
07. A Song For The Hopeless
08. Do Not Obey
09. Relinquish
10. Overcome
11. Believe In Nothing [NEVERMORE cover'ı]
  Yorum alanı

“ALL THAT REMAINS – Overcome” yazısına 3 yorum var

  1. heat says:

    the fall of ideals belkide hayatımda en cok dinledigim metalcore albumu onun ustune overcome adeta kufur etkisi yarattı bende bu ne biçim şey lan dedim ilk dinleyişimde umarım ilerde cıkarıcakları albümde bundan cok daha iyisini yaparlar oli herbertin süper sololarını labontenin hayvan vokallerini duyarız cunku fall of ideals ı yapan bi grup bu kadar kolay çökemez yahu(çökmesin lan!)

  2. RALF says:

    Anlamadığım bir şekilde son 1 senedir bir çok grupta inanılmaz değişiklikler yaşandı.Bir çok grupta tarzlarında hafifleme gördük.Overcome ilk haberini geldiğinde philip labonte 2 kat daha fazla bass ve solo duyucaksınız diye bir açıklama yapmıştı myspace inde.Chimaira’da konsept albüm adı altında son derece rezalet bir albüm çıkardı ve herkesi oldukça şaşırttı.Anlatmak istediklerini güzel anlatmışlar hiç değilse.Overcomeda o bile.Benim için büyük hayal kırılığı oldu

  3. naim says:

    eleştirileriniz tamamen yersiz, lütfen şarkılara biraz daha inançlı bir şekilde konsantre olup dinleyerek yorumunuzu yapınız, o sololar, o pedalların harika kullanımları bu kadar fazla güzel riffler. ayık olun. adam olun

    pantera \m/

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.