# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
RUSH’tan yeni çalışmalar
08.02.2010

“PORCUPINE TREE diye bir grup var…”

RUSH davulcusu Neil Peart, yeni materyal üzerinde çalışmaya başladıklarını açıkladı.

rush_peart_1

Peart açıklamasında “RUSH olarak bu seneye “Ar-Ge” (Araştırma Geliştirme) adını verdik. Bu sene içerisinde yeni bir şeyler yazacağız ve canımız istediğinde de yayınlayacağız. Bu birkaç şarkılık bir ürün de olabilir, yeni, büyük ölçekli bir albüm de. Sonra da ne zaman istersek turlayacağız. Eskiden böyle değildi. Bir sene albüm yazar ve kaydeder, sonraki sene de turlardınız. Artık daha özgür hissediyoruz. Ne istersek onu yapacağız, ama illâ ki bir şeyler yapacağız” şeklinde konuşmuş.

rush_peart_2

Müzik endüstrisinin şu anki halinden de yakınan Peart şöyle devam etmiş: “‘Snakes and Arrows’ çıkışının ardından iTunes’da giderek daha az ilgi gören bir albüm oldu. Geçen gün PORCUPINE TREE diye bir grubun konserine gittim. Grubun beyni Steven Wilson’la da bu konuyu konuştum. Geçtiğimiz sene içerisinde “The Incident” diye bir albüm çıkardılar. Albüm 55 dakikalık tek bir şarkıdan oluşuyor ve bu bile müzik endüstrisinin şu anki iTunes ve benzeri türde medyalar eksenindeki haline karşı bir isyan anlamına geliyor. O da bu amaç için bu denli uzun ve iTunes’da veya insanların karışık şarkı listelerinde yer almayacak uzunlukta bir şey yapmış. Bu önemli bir şey. Tüm bu gidişata hayır diyebilmek. Bir albümün onurundan vazgeçmeyi göze aldığınızda hem bir müzisyen, hem de bir birey olarak kaybedeceğiniz çok şey vardır. Bu sebeple Wilson’ın yaptığı bu reddedişi seviyorum. Biz de bu tarz bir sınırsızlık içerisinde hareket edebilecek bir grubuz. Kısacası, ufacık bir şey de yayınlayabiliriz, bir albümden daha fazlasını içerecek bir şey de”.

  Yorum alanı

“RUSH’tan yeni çalışmalar” yazısına 5 yorum var

  1. The Incident albümü tek şarkılık değilki yahu :O

  2. hen says:

    “geçen gene oturuyoruz arkadaşlarla….” eheh

  3. Ufuk says:

    “Bu sene içerisinde yeni bir şeyler yazacağız ve canımız istediğinde de yayınlayacağız. Bu birkaç şarkılık bir ürün de olabilir, yeni, büyük ölçekli bir albüm de. Sonra da ne zaman istersek turlayacağız. Eskiden böyle değildi. Bir sene albüm yazar ve kaydeder, sonraki sene de turlardınız.”
    keşke bütün grupların bunu yapma lüksü olsa :\ rush sonuna kadar hak ediyor, o ayrı.

  4. Ahmet Saraçoğlu says:

    14 bölümden oluşan tek bir şarkı olarak geçiyo ya, onu demek istedi herhalde.

  5. caksu says:

    Yaptıkları herşeyin üzerinde saygı uyandıracak derecede uğraşıldığını hissediyorsun bu adamlarla haşır neşir oldukça. Making of videolarında anlattıkları şarkıların yaplışı hikayeleri, neyle alakalı oldukları, konserlerde performansa ekledikleri detaylar, videolar vs. fan olarak önemsendiğini hissettiriyor. Snakes And Arrows’u dinleyip izlerken son zamanlarda Lost izlerken gördüğümden daha çok zeka emaresi görüyorum. :) Azcıkın yazayım dedim gene sıkıcı bir paragraf oluyor gibi. Yapsınlar velhasıl canlarının istediğini. Hatta yürüsünler, helal olsun..

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.