# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THEM CROOKED VULTURES – Them Crooked Vultures
| 13.01.2010

Ünlüler çiftliği.

Levent MUKAN

Uzun yazı okumaya üşenenler için bu paragrafı okumanız yeterli diyerek hemen söyleyeyim, Foo Fighters, Queens of the Stone Age ve Led Zeppelin’den herhangi birini seviyorsanız bu albümü gönül rahatlığı ile alabilirsiniz. Okuyacağınız kalan kısım tamamen görev bilinci gereği yazılıyor.

themcrooked_1

Albümde açıkçası çok yazılması gereken şey yok, öyle bir kadro söz konusu ki bir şey denmesi gerekmiyor çünkü. Üç tane çok şahane meyveye biraz vodka kattığınızda elde edeceğiniz şey ne kadar güzel olabilirse burada da o kadar iyi bir albüm olmuş diye metafor falan mı kastırsam bilemedim.

Dave Grohl (Nirvana, Foo Fighters), Josh Homme (Kyuss, Eagles of Death Metal, Queens of the Stone Age), ve John Paul Jones (Led Zeppelin) birleşip gruba girerse ortaya çıkan sonucun incelemesini okuyorsunuz şu an. Muhtemelen Grohl akıl etti bu projeyi ve görürsem alnından öpeceğim kendisini, hay aklınla bin yaşa lan.

themcrooked_2

Yaklaşık 6000 senelik bir Queens of the Stone Age (ve Kyuss) fanı olarak Josh Homme osuruğunu kaydetse dinleyecek kıvamda bir insanım. Dave Grohl’a da çok Foo Fighters dinlemesem de saygıda kusur etmem, zira Queens of the Stone Age ile çalıştığında (sonuçlarını Songs for the Deaf albümünde görebilirsiniz) gayet kapı gibi bir iş çıkarmışlardı. Queens of the Stone Age ile ilgili hiçbir fikri olmayan biri bile No One Knows’u en az bir kere dinlemiştir sonuçta. Onu geçtim Nirvana gibi bir faktör de var tabii.

Josh Homme’un daha veletken Kyuss ile günümüzde binlerce stoner grubunun ekmeğini yediği gitar tonunu ve rifleri çıkartan ilk abilerden olduğunu da belirtmek lazım tabi.

Grohl ve Homme ikilisi Queens of the Stone Age’de zaten tek albümlüğüne de olsa bir aradayken ne kadar uyumlu olduklarını göstermişlerdi, tabii orada Grohl aromalı bir Queens of the Stone Age vardı. Burada Grohl & Homme & Jones aromalı bir albüm var, Jones araya bas ve klavye ile çok güzel oturuvermiş.

Ben çok Led Zeppelin dinlemedim etmedim açıkçası, ama albümde çok rahat anlaşılan Grohl ve Homme havasının dışında kalan “hava”, ki muhtemelen Zeppelin bilenlerin anlayıvereceği hava, gayet güzel bir hava. Püfür püfür böyle.

themcrooked_themcrooked

Çok dağınık bir yazı oldu, çünkü çok fazla yazacak şey yok ama rock dinleyen her ademoğlunun bakması gereken, yakında bayağı büyük bir patlama yapacak bir albüm söz konusu.

10/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.59/10, Toplam oy: 102)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Kadro
Josh Homme: Vokal, gitar, prodüksiyon
John Paul Jones: Bas, klavye, piyano, keytar, slide gitar, mandolin, geri vokaller
Dave Grohl: Davul, perkusyon, geri vokaller
Şarkılar
1. No One Loves Me & Neither Do I
2. Mind Eraser, No Chaser
3. New Fang
4. Dead End Friends
5. Elephants
6. Scumbag Blues
7. Bandoliers
8. Reptiles
9. Interlude with Ludes
10. Warsaw or the First Breath You Take After You Give Up
11. Caligulove
12. Gunman
13. Spinning in Daffodils
15. Gunman (Live)
Web
  Yorum alanı

“THEM CROOKED VULTURES – Them Crooked Vultures” yazısına 11 yorum var

  1. Desqpio says:

    Çok çok iyi yahu albüm. Josh Homme denildiği zaman bir durmak düşünmek lazım zaten. Ha durup düşünmeyince böyle oluyormuş http://www.youtube.com/watch?v=IfZm32tpWY8

  2. Ahmet Saraçoğlu says:

    son videoda JPJ’in çaldığı aletin özel bi adı varsa bilen var mı? ilk kez gördüm. chapman stick’le bas gitar karışımı bi şey gibi.

  3. Mert Salkım says:

    slide bass veya lap steel bass olarak geçiyor. chapman stick gibi piano tarzı değil de lap steel gitar gibi slider la çalınıyo.

  4. Ahmet Saraçoğlu says:

    Öğrenmiş oldum sağol.

  5. Levent Mukan says:

    Grubu kurma fikri Grohl’un aklına gelmiş yazıyı yazdığım sırada tahmin ettiğim gibi (finallerle uğraşmaktan ekleyemediydim), doğum günü partisinde JPJ’u tee amerikalara getiriyor Londra’dan ve ufak bir hileyle Homme’un yanına oturtup tanışmalarını sağlıyor. Homme zaten Grohl gibi Zeppelin manyağı olduğundan hiç şikayet etmiyor haliyle.
    Sonra da fikrini açıyor, Homme da stüdyosunu açıyor (adamın çöl ortasında stüdyosu var, Desert Sessions serisinin adı biraz da ordan) giriyorlar bakıyorlar kütür kütür olduk diyip sonra işte böyle efendiler. Sonra da zaten yanlarına JPJ’nin bas veya klavye çalarken çalamayacağı ama çalınması gereken ne varsa çalacak, 3 vokal yetmezse 4. de olabilecek kadar sesi olan 4. bir manyak bulup (ki bu kadar şeyi aynı anda ancak bir zenci yapabilir) tura çıkıyorlar. Videolarda kendisini klavye çalarken, bas çalarken, vokal yaparken ve gitar çalarken görebilirsiniz. Aslında bunun üzerine espri falan da oturtulurdu ama halim yok =)
    Bu da böyle bir eklemem olsun yazıya.

  6. Sen ne müthişsin albüm.

  7. ismail vilehand says:

    son 10 yılın en iyi rock albümlerinden biri. tereddütsüz 10/10.

  8. ismail vilehand says:

    bu albüme 8′den aşağı puan veren adam ya rock müzikten nefret ediyordur, ya da albümü dinlememiştir.

  9. owlbos says:

    Şukela bi albümdü lan bu. Hortlatalım!

  10. ismail vilehand says:

    Manyak bişey.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.