# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PAIN OF SALVATION Eurovision yolunda
18.01.2010

Kuzey ülkelerinin hep birbirini tutması.

PAIN OF SALVATION, bu seneki Eurovision’a İsveç adına katılmak adına yarışacağını açıkladı.

pos_eurovision_1

Daniel Gildenlöw açıklamasında “Bu olay İsveç içerisinde çok önem verilen ve ülkenin yarısı tarafından takip edilen bir organizasyon. Eurovision’a katılamasak bile sadece İsveç içinde yarışmak bile önemli bir şey” şeklinde konuşmuş. Hatırlanacağı gibi KEEP OF KALESSIN de benzer bir açıklamayla yarışmaya katılacağını duyurmuş ve Norveç’teki black metal çevrelerinden tepki almıştı.

pos_eurovision_2

Yarışmaya “Road Salt” adlı yeni şarkılarıyla katılacak olan grup, geçtiğimiz aylarda çıkan “Linoleum” EP’sinden aynı adlı şarkıya da klip çekti. İki gün sonra internete ve televizyona verilecek olan klibin teaser’ını aşağıdan izleyebilirsiniz.

Son olarak Daniel Gildenlöw, yıldızlar karması TRANSATLANTIC‘in yeni albüm turnesinde gruba eşlik edeceğini duyurarark ne kadar aktif ve yerinde duramaz bir kişilik olduğunu bir kez daha kanıtladı.

pos_eurovision_3

Sitemizdeki “Linoleum” yazısı da gelmiş geçmiş en uzun EP kritiği rekorunu hâlâ elinde tutuyor ve kimselere kaptıracak gibi de gözükmüyor.

  Yorum alanı

“PAIN OF SALVATION Eurovision yolunda” yazısına 7 yorum var

  1. harro says:

    PoS ile KoK aynı anda katılırsa metalci tele-voting oyları bölünür yalnız. Ha bana sorarsan Sweden twelve points elbette.

  2. Sambalici says:

    Valla zamanında Lordi yarışmaya katıldığında hatırlayanlar varsa Eurovision ve temsil ettiği herşeyi protesto etmek amacıyla katılmışlardı, internet sitelerinde uzunca bir yazı vardı bu konuda. Neticede gayet iyi bir şarkıyla ve Eurovision’a kıl olan geniş bir kitlenin de desteğiyle katıldılar ve rekor bir oy aldılar. Keep of Kalessin ve (hakikaten ciddilerse) Pain Of Salvation ise tamamen Eurovision’u ciddiye alarak yarışmaya katılmayı hedefliyorlar gördüğüm kadarıyla, o farkı iyi görmek lazım. Mainstream medyalarda metal gruplarının yer almasına hep sevinmişimdir ama Eurovision saçmalığına Lordi gibi mevzuyu dalgaya almak için katılmıyorsanız orada bir problem var bence. Geçen senelerde Terasbetoni de katıldı gayet “heavy metal” bir halde ama sonunda babayı almışlardı, değişik işler.

    Hayır bizden de Manga katılıyor yarışmaya, ne yapalım Manga ile Pain Of Salvation’ı mı karşılaştıralım, anlamıyorum ben bu avrupa çapındaki Eurovision sevdasını, toptan manyamışız.

  3. Burak Gür says:

    Pain of Salvation ve metal arasında pek bir olumlu korelasyon kalmadı artık zaten. Keep of Kalessin’i bilmem etmem ama Pain of Salvation’ın katılımını Eurovision’da metal müziğin boy göstermesi olarak değerlendirmemek gerek. Zira zaten Road Salt adlı şarkı da yapılan açıklamaya göre elektronik piyano eşliğinde oldukça soft bir şarkı. Öte yandan Melodifestivalen’de yer alacak (PoS’un da dahil olduğu) bir iki parça dışında hepsinin rezalet mainstream ıvır zıvırlar olduğunu da düşünecek olursak (Eurovision’a girmiyorum bile, biliyorsunuz zaten) Pain of Salvation’ın katılımını sonunda doğru düzgün bir şeyin boy gösterecek olmasının getirdiği rahatlıkla karşılıyorum.
     
    Eurovision konsept itibariyle dalga geçilecek küçümsenecek bir şey değil. Yıllar yılı içerdikleri öyle. Dalga geçmek ise bunu Lordi değil, Litvanya 2006 yılında gayet güzel yaptı zaten. Pain of Salvation gibi bir grubun uluslararası ortamda kendini gösterip reklam yapmaya ihtiyacı yok. Öte yandan Lordi’nin vardı.

  4. baldur says:

    ya böyle bir metal (rock da olabilir) grubu daha bir ülkeyi temsil edecekti bu seneki eurovision’da. kimdi ya o?

  5. Blakkheim says:

    Pain of Salvation öyle çok da metal grubu değil gibi de, gibi gibi de, bilemedim. Fakat Keep of Kalessin’in yaptığı iş değil harbiden. O değil PoS alacak milletin aklını bi şarkıyla, tüm sene herkes ” ne demek istedi lan bu adam şimdi bu sözlerle” diye onu tartışacak. Bizde zıplarız mangayla.

  6. Sambalici says:

    Eurovision bence gayet küçümsenecek ve dalga geçilecek bir şey, hele ki Pain Of Salvation gibi ağırlığı olan ve neyin ne olduğunu bilen bir grup söz konusu ise daha farklı bir yaklaşım bekliyor insan. Lordi bu işin kralını yapmıştı, mevzuyu çöpe göndermişti zamanında. Onlardan sonra Eurovision-metal tartışmalarında  ”vah vah” diyebiliyorum anca. 

  7. Ufuk says:

    2007den beri her yıl olduğu gibi yine ingiltere’yi morrissey temsil edecek söylentileri çıktı.. öyle bir şey olursa tabii ki ingiltere ortalığı darmadağın edecektir ama bu sene de gerçekleşmesi zor görünüyor.
    http://www.esctoday.com/specials/read/7263

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.