# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
BURZUM’dan yeni albüm
18.11.2009

“Günümüz black metal kültürünün yok olmasını istiyorum.”

Hapisten çıktıktan sonra kendini ailesine, müziğe ve edebiyata adayacağını açıklayan BURZUM insanı Varg Vikernes, yeni BURZUM albümüne dair ilk açıklamayı yaptı.

burzum_album1_1

Mart-Nisan dolaylarında gün yüzü görecek olan yeni BURZUM albümünün adını “Den Hvite Guden” (Beyaz Tanrı) olarak açıklayan Vikernes, albümde bir kısım yeni, bir kısım da eski şarkının yer alacağını söyledi.

burzum_album1_4

“Şarkı yazma yeteneğimin köreldiğini düşünenler olursa diye, eskilerden de bir şeyler koyacağım” diyen Vikernes, açıklamasını black metale yönelik ağır ithamlarla sürdürdü. Hazret şöyle buyurdu:

burzum_album1_3

Şu anda black metal denen parodinin bir an önce hak ettiği değersiz sona kavuşmasını istiyorum. Günümüz black metal grupları sarhoş olmak, uyuşturucu kullanmak gibi tipik bir zencinin yapacağı türde saçmalıkları yapıyorlar; anlamsız dövmeler yaptırıyor, eşcinseller gibi giyiniyorlar.

burzum_album1_2

Açıklamasında Norveç yönetimini de Norveç karşıtı olmakla suçlayan Varg Vikernes’in, ilk demecindeki bu iğneleyici tavrı da düşünüldüğünde, yorum ve demeçleriyle internette fırtına gibi eseceğine kesin gözüyle bakılıyor.

  Yorum alanı

“BURZUM’dan yeni albüm” yazısına 21 yorum var

  1. Osman says:

    yazık la.. çoluk çocuğu da etkiliyor ona yanarım asıl.

  2. Ugur says:

    “tipik bir zencinin yapacağı türde saçmalıklar…” İnsan yıllarca hapis yatsa da akıllanmıyor demek ki.Laan olm yapmayın şöyle şeyler, germeyin ortamı.İki dakka sakin olun lan, herkesin ırkçılığı kendisine.Yalnız “eşcinseller gibi giyiniyorlar” lafı da fenaymış ha.Kavga sebebi.

  3. Baran Şahin says:

    Delidir ne yapsa yerdiri. Osman arkadaşımın dediği gibi çolu çocuğu da etkiyecek, zira Myspace üzerinde etkilenmeye açık onlarca Turancı black metal saçmalığına inanan yiğitler var :)

  4. Ulan… Valla davar hep davar ya. Zerre akıllanmamış herif.

  5. Sambalici says:

    blabbermouth’da baya ekşın çıkardı bu haber, yorumlarda birbirine girdi millet. bizde pek kalmadı heralde de bu adama hayran olmaya devam eden ecnebi tipleri aklım almıyor valla, herif bildiğin nsbm’e bağlamış.

  6. Levent Mükan says:

    Çok yakın bir arkadaşımın paso muhabbet ettiği Norveç’li bir adam bir dönem aynı hapishanede yatmış Vikernes’le, o da teyit etmişti adamın davarlığını haha. Hakkaten hıyarmış yani, inanmışlık var.
    Bizimkisi adam dövmekten yatmış gerçi 2-3 ay falan.

    Ne derse desin ne yaparsa yapsın umrumda değil de, Osman’ın dediği gibi çoluk çocuk etkileniyor ki o çok tatsız.

  7. janslore the celebrity says:

    bi siz akıllısınız anasını satayım. herşeyi bilen de bi allah bi de siz. ayrıca adamın ırkçılığından size ne. size mi hesap verecek a zibidiler.

  8. Ömer Kuş says:

    Sambalici, nası kalmadı abi ya, ben hala rastlıyorum. “Varg da ırkçı gerizekalının teki” falan diyosun mesela adam “Varg’a dil uzatmayın lan!!11! O süper :((” falan diyor. Tahmin edilebileceği gibi yaşı 16-. O yaştaki arkadaşlar alınmasın tabi aklı başında olanlar var da, böyle mallardan etkilenmeye de daha açıklar. Tabi yaşla alakalı değil, gördüğünüz gibi 30 küsür yaşında Varg hala inatla saçmalayabiliyor.

  9. Blakkheim says:

    Kendi fikirlerini beyan etmiş adam. Sizde onun kadar ünlü, konuştuğunda dinlenen biri olaydınız da siz de tersini ifade edip çoluk çocuğu etkileyeydiniz madem.
    Eşcinsel gibi giyiniyorlar a pek katılmamama rağmen, tipik bir zencinin yapacağı hareketleri yaptıklarını söylemesine katılıyorum, zira birkaç elit grup dışında b.m in pek bi anlamı kalmadı..
    B.m felsefesi ya da satanistlik gibi konulara sempatim olmasa da, bu konulara ilgi duyan grupların zamanında nasıl albümler yaptıklarını çoğumuz biliyoruz, bu yüzden belki de güzel(neye göre tabi XD)black metal yapmak için gerçekten biraz sapkın düşünce yapısına sahip olmak gerekiyordur, kim bilir..

  10. Tipik Zenci says:

    Duyan da Harlem’de yaşıyorsun zannedecek Blakkheim, tatilden başka nerede tipik zenci gözlemledin acaba.

  11. L. says:

    Bence adam haklı.
    Black Metal, bu değildir.

  12. “Tipik zenci” lafının saçmalığına ağlıyor olsam da,

    “black metal yapmak için gerçekten biraz sapkın düşünce yapısına sahip olmak gerekiyordur, kim bilir..”

    Doğru bi laf. Kısmen en azından.

  13. NaarmothKemazah says:

    black metal bu değildir. black metal satanizm propagandasından ayrı tutulamaz. büyük kaos uğruna şeytanın yanında olmak satanizmin şartıdır. ortalıkta kedi kesen lavuklar bu denyolardan etkilenip kedi kesmeye devam etsinler mart ayı da yaklaştı bari geceleri rahat uyuyalım.

    bu gerizekalı varg milliyetçi duygularına black metal makyajı yapmış denyonun tekidir. ki yaptığı black metal dahi değil dark ambienttir. he başarılıdır ayrı mesele. 1993 senesinde Euronymous’un ölümüyle black metal bitmiştir. şu an ayakta kalma uğraşı içinde ve black metal özüne sadık kalan sadece urgehal kalmıştır. ben bunları neden yazdım onu da bilmiyorum. çıkıp bi temiz hava alıyım de kendime geliyim. saygı sevgi dileklerimde yok. satanizmde saygı diye bişey de yoktur. tamam lan sustum ve gittim.

  14. Ugur says:

    Tabi ya biz zibidilere hesap vericek adam mı o? Kendisi peygamber ya çarpılırız falan mazallah.Ümmeti de taşlar bizi dikkatli olalım konuşurken.Zaten Norveç’te zenci açılımı varmış diyorlar.Ondan hükümeti eleştirmiş “hazretleri”.Ha bir de biz kilise yakmayınca ünlü olamadık onun kadar tabi doğru.Söylediklerimiz pek önemsenmiyor o yüzden.

  15. abcd says:

    püüü… zenofobik insan.

  16. anti says:

    isanın doğumuyla black metal bitmiştir hacılar.

  17. asdasd says:

    bence albüm öncesi dikkat çekmek için yapılmış açıklamalar. yakında new moonda oynarsa şaşırmayın, malum vampirler çok satanik…

  18. janslore the celebrity says:

    asdasd, söylediğin mantıklı ama bu herif yıllar önce hapisteyken verdiği röportajlarda da aynı şeylerden bahsediyordu. yani bu durumda pek reklam amacıyla söylenmiş şeyler olduğunu düşünmüyorum. bence bu kadar yıl hapis yattıktan sonra ‘ulan ne black metali, hayatımı kararttı zaten black mlack’ diyerek veriyo veriştiriyo. e zaten millet dışarda karı kız eğlence takılırken bu da hapiste kafayı bunlara takıp iyice sıyırdı. homolardan kastı da kvarforth gibi tipler, ki bende katılıyorum.

  19. besimi says:

    bu çoluk çocuk etkileniyor muhabbetini ben anlamıyorum. tamam bazılarınızın bunu söylerken düşünceli yaklaştığının farkındayım, iyi de çoluk çocuk beyonce’den de etkileniyor, jay z gibi saçma tiplerin hareketlerini, hayat görüşsüzlüklerine tapıyor, veya aklıma gelmeyen binbir türlü hollywood pompası alternatif, pop, abidik gubidik tiplerin hayranı oluyorlar.
    bizim siyasi kültürümüze uymayan bir sağ siyaset hakim kuzey avrupa’ya. bir de o açıdan bakmaya çalışın. sade bir ırkçılık söylemi olarak değerlendirmek, düşünce çemberini de daraltmak anlamına geliyor..

  20. ali ihsan balı says:

    13no.lu yazı çok pis girmiş olaya.

  21. caksu says:

    O söyledikleri doğru ama Medieval Wave Of Satanic Goatic Idiotic True Black Metal için geçerli. Genellemiş arkadaş.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.