# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
AUSTRIAN DEATH MACHINE – Double Brutal
| 24.11.2009

Gerçek Arnold benim!

Canınız çok sıkılırsa ne yaparsınız? Kıçınızı parmaklamak dışında evet, ne yaparsınız? Müzisyenseniz, yetenekliyseniz, yakışıklıysanız (bunun konuyla alâkası yok), hâli hazırda bir Metal Blade grubunda vokalseniz ne yaparsınız? Kesinlikle ben de solo albüm yapardım.

As I Lay Dying 2000’li yılların başından itibaren şahsımca başarısız dört albüm yapmış, sıradan bir metalcore grubu. Bünyede sprite etkisi yapması en önemli kozu grubun. On yüz bin baloncuğa sahipken hoş gelen, azıcık bekledikten sonraysa fazlasıyla bayan, hatta tadı iğrenç gelen sprite. Her albümleri iyi birkaç şarkıyı barındırsa da genel anlamda üzerinden zaman geçtikten sonra açıp dinleyenin pek olmadığı bir grup As I Lay Dying. Buna rağmen özellikle 2004-2005 senelerinde büyük metalcore gruplarıyla birlikte adlarının anılmasının en büyük sebebi turnelerde adlarının yan yana yazıldığı büyük isimler. Ha ben o yıllarda da “fazla renkli” olduklarını düşünmekten kendimi alıkoyamıyordum, orası da apayrı.

As I Lay Dying albümlerinin scor bazında on üzerinden beşi geçemediğini ileterekten grubun frontmani Tim Lombesis’in bu yan projesiyle çok eğlendiğimi itiraf etmeliyim. Projenin ilk albümü “Total Brutal” 2008’de yayınlanmıştı ve müzikal anlamda “eh” bir albümdü. Ama “Double Brutal” tam olarak oturmuş, geyikse geyik, müzikse müzik anlayışında, Bilboard listelerine 105. sıradan girebilmiş nefis bir albüm.

Konseptimiz sayfanın çeşitli yerlerindeki iğrenç Arnold fotoğraflarından da anladığınız üzere Arnold Schwarzenegger. Albümde Arnold vokallerini (Ahhnold) yapan kişi de Lombesis’in destek ve de köstek olduğu, progressive hardcore diye geçse de İsa’nın metalcore gruplarından bir tanesi olan Destroy The Runner’dan Chad Ackerman. Kendisi dışında bir tanesi fake Ahhnold yani Josh Robert Thompson (komedyen) olmak üzere üç tane daha (Timothy Benham ve Justin Olszewsk) konuk Ahhnold var.

adm_1

Bilumum nefis cover çalışmalarının da albümün tuzu biberi olması bir yana özellikle ikinci şarkı Need Your Clothes, Your Boots, and Your Motorcycle ilk göz ağrım oldu.

Albümün geneli içinde söylenebilecek harikulâde sololardan bu şarkıdakinin mümessili The Human Abstract grubundan Andrew Tapley. Albümün diğer konuk müzisyenleri; Rusty Cooley (Outworld), Chris Storey (All Shall Perish), Mark MacDonald (Mercury Switch), Buz McGrath (Unearth), Khris Norris (Darkest Hour) (bu herifin 2009’da çıkan solo albümüne de mutlaka göz atın), JP “The Kid” Gericke (Death By Stereo), Rocky Gray (Living Sacrifice), Jason Suecof (Capharnaum).

adm_4

Sololar ve de Ahhnold vokalleri dışındaki her bir şeyi yapan kişi de Lombesis. Keşke As I Lay Dying albümleri de benzer bir rahatlığı, tutarlı gazı barındırsa, saçma sapan kaygılardan uzaklaşsa. Eminim ortaya çok daha nefis albümler çıkardı.

2009’un en değişik albümlerinden biri olan Double Brutal, metalcore, hardcore ve hatta thrash metal seven her bünyeye ilaç gibi gelecektir. Aralara serpiştirilmiş diyaloglar, özellikle de intro mahiyetindeki Double Ahhnold muhteşem. Aksan konusuna hiç gelmiyorum, hastası oldum.

adm_adm

Hâl böyleyken bu albüme helalinden bir not vermek de benim vazifemdir. Afiyet bal şeker olsun.

Ayşe Nur

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.96/10, Toplam oy: 26)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Metal Blade
Kadro
Tim Lambesis: Tüm enstrümanlar ve vokal
Chad Ackerman: Ahhnold vokalleri
Şarkılar
1. Double Ahhnold
2. Need Your Clothes, Your Boots, and Your Motorcycle
3. Let Off Some Steam Bennett
4.Who Writes the Songs?
5. It's Simple, If it Jiggles it's Fat
6. See You at the Party Richter
7. Hey Cookie Monster, Nothing is as Brutal as Neaahhh
8. Who Told You You Could Eat My Cookies?
9. Come on Cohaagen, Give Deez People Ehyar
10. Who is Your Daddy, and What Does He?
11. Come on, Do it, Do it, Come on, Come on, Kill me, Do it Now
12. Allow Me To Break The Ice
13. Conan, What is Best in Life?
14. Intro to the Intro
15. T2 Theme
16. Hell Bent for Leather (Judas Priest Cover)
17. Time Travel: The Metallica Conspiracy
18. Trapped Under Ice
19. Iron Fist (Motörhead cover)
20. Recalling Mars
21. I Turned into a Martian (Misfits cover)
22. Killing is My Business…and Business is Good (Megadeth cover)
23. Tactically Dangerous - Cannibal Commando (Goretorture cover)
24. Gotta Go (Agnostic Front cover)
  Yorum alanı

“AUSTRIAN DEATH MACHINE – Double Brutal” yazısına 3 yorum var

  1. heat says:

    bence gorunurde gaz olup ozunde sıradan olan metalcore grupları arasında lider her zaman god forbiddir as i lay dying in sıradan bi metalcore grubu olduguna kesinlikle katılmıyorum

  2. Ahmet Saraçoğlu says:

    as i lay dying’ın hastası olmayan ve sadece 5-6 parçalarını seven biri olarak bence de konu metalcore olduğunda as i lay dying sıradan bir grup değil. onlar sıradansa, sıradan olmayanlar hangileri mesela?

  3. hen says:

    İlk albümün kritiği olmadığı için bunu burada paylaşmayı bir görev biliyorum:

    http://www.youtube.com/watch?v=fp9DHzgr758

    “GET TO THE CHOPPAAAAA”

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.