# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
ARTILLERY – 23 Eylül 2009, Kemancı Rock Bar
| 16.10.2009

Seyircinin ateşli tavrı daha ilk dakikalardan belli olmuştu. Ama bir şey eksikti…

Birkaç saat sonra efsanevi bir grup izleyeceğini bilmek fikri son hazırlıkları daha bir acele yaptırıyor insana. “Hadi artık giyin, geç kalma, ulan ne çalacaklar acaba, iptal olmaz değil mi, olmasın lan” gibi kafada fır dönen cümlecikler, kapıyı kilitleyip çıkmamla geride kalmıştı. Çıkmıştım yola…

Konser mekânı olan Kemancı’ya yaklaşmamla kapıdaki kalabalığı görmek bir nebze şaşırtsa da, asıl şok içeride bekliyordu beni. Tahmin ettiğimden çok daha fazla sayıda Artillery fanı içerde yerlerini almıştı. Bu insanlar birazdan hem Artillery, hem de İstanbul konser seyircileri adına hayret verici olacaktı.

Klasik bir durum olan konsere sevdiği grup tişörtünü giyip gelme hadisesi had safhadaydı ve bir ara sadece kim ne giymiş diye baktım. Tanıdık simalara ve arkadaşlara verilen selamlar eşliğinde konserde hafif bir gecikme olduğunu öğrendim. Bu durum hafif bir sekte yaptıysa da Kemancı’nın arka bahçesinde bize eşlik eden koyu sohbet bekleme gerginliğini alıyordu üzerimden. Saat ilerlemiş ve iki ön grup sahneyi yavaş yavaş terk etmişken, işte diyordum an budur… Masadan kalkıp içeriye girdiğimde az önce şaşkınlık yaratan seyirci sayısına bakıp bir daha sevindim.

İntro başlamıştı ve Artillery karşımızdaydı. Son albümden “Rise Above It All” ile girmişlerdi. Seyircinin ateşli tavrı daha ilk dakikalardan belli olmuştu. Ama bir şey eksikti: Ses!

artillerykonser_1

Ses sisteminin dandikliği yüzünden parçaları anlıyormuş gibi yapıp eğlenmeye çalışmıştım. Fakat olacak gibi de değildi. En azında efsanevi bir grubu yakından izlemek için sahnenin yanında yer bulmuştum kendime. İlk parça bittiğinde “By Inheritance” sıralamada yerini almıştı. Parçanın ağır fanı olduğumdan karambol bile olsa sonuna kadar eşlik etmiştim kendilerine. Bir yandan coğrafya hocası kılıklı basçıyı izliyor, bir yandan grubun metalcore tipli elemanına eşlik ediyordum. Bu arada yeni vokalistin tipi ile tezat olan performansını gayet beğendiğimi söylemeliyim.

artillerykonser_3

Ardı ardına gelen parçalar eşliğinde özellikle sahne önü stage-dive rekoruna imza atıyordu. Bu sırada hafif talihsizlikler yaşayan arkadaşlar da olmadı değil (Amir, el sallıyorum canım). Seyirci karşısında şaşkınlığımı gizleyemediğim de kayda alınsın. Zaten tahminimin üzerinde seyirciye şahit olmuşken bir de böylesine eğlendiklerini görmek sürekli sırıtmama neden olmuştu. Ah bir de iyi bir ses sitemi olsaydı diyorum ama yıllarca grubu beklemiş ateşli fanlar için çok fark olmazdı sanırım.

artillerykonser_2

Bis öncesi son parça “tireş” aleminin şahsımca en başarılı şarkılarından biri olan ve grubun official marşı olduğunu düşündüğüm “Khamoniac” idi. Parçayı Artillery’den hem de bir metre ötesinde canlı olarak dinlemiş gibi olmanın haklı gururunu taşıyorum. Michael Stützer’in parçaya girmeden önce yaptığı ve doğaçlama olduğunu düşündüğüm kısım da süperdi. Belirtmek lazım.

Yaşanan teknik aksaklıklara rağmen oldukça keyif aldım ve umarım en kısa sürede tekrar izleyebilirim. Yayında ve yapımda emeği geçen kişilere teşekkür eder, konserdeki fan kardeşlerimin de alınlarından öperim.

Volkan ATAY

  Yorum alanı

“ARTILLERY – 23 Eylül 2009, Kemancı Rock Bar” yazısına 4 yorum var

  1. like fire says:

    kemancı’nın ses sistemi malum, ama yine de mükemmel bir konserdi. ne zamandır böyle eğlenmemiştim. michael stützer 10 cm önümde solo attı. rüya gibiydi.

  2. caksu says:

    Efsane olucak bu 98 Maiden falan gibi :) Daha gazını daha eğlencelisini görebilir miyim bilmiyorum. Biletimden arta kalanları kaybetmeseydim fotoğrafını koyardım o mahşer hakkında bir fikir vermek için :) Yarısı erimiş yok olmuş cebimde. Ayrıca sözlükte lafı geçen Possessed t-shirt lü arkadaşın altında neredeyse tek kişi kalmamla hayatımın en zor 4-5 saniyesini geçirdim orda. Michael in gitarına kafamla değdim,yanlışlıkla sahneye çıktım,ve daha bir sürü saçma sapan şey.. Süperdi.

  3. heat says:

    yazı cok kısa olmus ya konsere gidemedim bari doya doya kritigini okusaydım:)

  4. caksu says:

    Dayanamadım talep de görünce birşeyler daha eklicem ben :)
    Adamlar baya keyif aldı gördüğüm kadarıyla. İlk şarkı sonunda yüzleri görülmeye değerdi. Beklemiyolardı muhtemelen bu kadar katılım. Hatta başlarda By Inheritance’daydı sanırım pek kolay olmayan bi melodiyi millet “ooo” şeklinde söylemeye başlayınca Soren birden gaza geldi öne çıkıp orkestra şefi tarzı yönetmeye falan çalıştı olayı :) Bu turdaki en iyi seyirci sizsiniz dedi. Sonlara doğru bi de stage dive yaptı.
    Stage diving deyince, sahnenin önündeki birkaç kişinin arkasında pogo vardı sürekli. Atlayıp düşüyodu millet. Sahneden atlayıp tutunamayıp yere düşen birini gördüm. Kalkıp gülerek arkadaşına sarıldı. “İşte hevi metıl bu!” dedim eheh. Samimiydi ortam.
    Sesle de ilgili örneğim var. İlk ön grupta bi şarkı bittikten sonra gitar o rahatsız edici gürültüyü çıkarmaya başladı. Arkadan sesçilerden biri “Gitarı boş bırakma ötüyo!” diye bağırdı :D Gerçekten. İmkanları olsa eminim daha iyisini yaparlar da.. Komik işte.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.