# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
KATATONIA “Night Is the New Day” kapağını açıkladı
31.07.2009

Pek güzel.

Açıkladı evet. Bildiğin açıkladı yani…

Albüm detayları da şuradan görülüyor.

  Yorum alanı

“KATATONIA “Night Is the New Day” kapağını açıkladı” yazısına 9 yorum var

  1. hysteresis says:

    kentli melinda.

    o değil de, yazı tipinin falan The Great Cold Distance’la aynı olması bize ne anlatmaya çalışıyor acaba?

  2. Burak Gür says:

    viva emptiness, tonight’s decision dönemleri de ayrı bi güzeldi de, The Great Cold Distance tadında olacaksa bu albüm yaşadık. Bence The Great cold Distance en iyi doom metal albümü olmasa da en orijinal doom metal albümüdür. Ki doom sevmeyen biriyim.

  3. Ubeydullah İndiroğlu says:

    Kapak şahane.Hatta HQ falan bulup,çerçeveletip odaya asarım,o derece şukela…Ama logo ve albüm adının fontundan anlaşılan The Great Cold Distance ayarında bir albüm geliyor gibin…The Great Cold Distance’ın Doom Metal ile alakası yoktur bu arada…Katatonia Doom Metal yapmayı uzatmalı olarak Discouraged Ones’tan sonra bıraktı.

  4. Burak Gür says:

    Doğru, doom değil. Hatta daha çok bir Modern Rock havası var, fakat grup Katatonia olunca, albümde de genel olarak melankolik bir hava bulunduğunu düşününce öyle adlandırmayı çok da büyük bir yanlış olarak görmüyorum.

  5. b says:

    Katatonia’nın “Discouraged Ones”tan sonra müzikal olarak takındığı tavır doom metal’den daha çok dark/stoner rock’a giriyor. Zaten “Last Fair Deal Gone Down” ya da “Viva Emptiness” metal albümlerinden ziyade daha çok rock kokar bildiğiniz üzere. “The Great Cold Distance”ında diğerlerinden farkı yok. Sadece metal sertliğinde bir ya da iki şarkı mevcut. Burada da Katatonia’nın son dönem albümlerini bir My Dying Bride bir Golgotha ya da Funeral sertliğinde ya da ağırlığında kabul edemeyeceğimiz için daha çok rock sularında geziniyor diyebiliriz. ee işin içine The Cure giriyor çünkü. ;) Aynı Celestial Season diskografisi gibidir Katatonia’nın çalışmaları. Onlarda ilk albümlerinde doom metal yapmışlar ama sonra stoner rock olarak devam etmişlerdir.(bkn. “Solar Lovers”, bkn. “Chrome”) Olay bundan ibaret.

  6. like fire says:

    son albümlerini belli bir tarza koyamıyorum ben. katatonia müziği diyorum, yetiyor.

  7. gokhan says:

    birileri stoner mı dedi ?? yok artık… o kadar da degil tamam doom degil deyin , metal de degil deyin ama stoner rock demeyin… oldu olacak glam etiketi giydirin yılların doomcularına ? katatonia yı cok uzun yıllardır dinliyorum ve hala da doom metal yapıyorlar. ne bu ya ? saturnus kadar degilse doom degilmidir ? yapmayın ne olur yahuu nette takılıyorum yorumlara bakıyorum ama bazıları akıl karı degil içim gidiyor stoner rock demeyin ya

  8. b says:

    katatonia “discouraged ones”ın belirli bölümlerinde ve “last fair deal gone dawn” albümünün tamamında stoner rock’ın deryalarında gezinmiştir. evet çok doğru.:) zaten chrome, i tranpire, dispossession gibi şarkıları doom metal olarak nitelemek abes kaçar.

    doom metal çok farklı bir alandır. katatonia’nın şu an yaptığını bir my dying bride, bir golgotha ya da funeral ile bir tutmamak lazım. şu an ki halleri tamamiyle metal değil rock’tır. katatonia müziği bile denilemez, çünkü birçok grubun soundunu üzerinde taşırlar. Bunun en büyük örneği de the cure’dur. kulak var göz var nizam var. :)

  9. gokhan says:

    tamam yav doom demiyoruz bizde artık zaten ki bunu tartısmaya da gerek yok… doom da olsaa modern rock ta olsa depresifte olsa , katatonia hala katatonia… doom yaparkende harikaydı sizin dediginizi de yaparken harika hala harika… seviyorum sevecegim tam dogum günümde cıkaracaklar albümü bana hediye olacak diyordm uzatmıslar cıkıs tarıhını o da olur kabul :)

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.