# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
VORTEX OF CLUTTER – Everlasting Journey EP
| 19.06.2009

Yeni kurulan İstanbullu grup, bu ilk EP’siyle ümit vaadediyor.

Normal koşullarda yıkamalı yağlamalı usulde hazırlanmış bir yerli grup kritiğini okumayı kimse istemez. Tabii ki övgülere boğulan grup elemanları ve de o kritiği yazıp da iyi halt yediğini düşünen, Türk metalini şakşaklayarak yere göğe sığdıramayan yazar hariç. E peki ben size neden bir yerli grubu ve dağıtımını yaptıkları bir kaydı tanıtma ihtiyacı duydum? Çünkü bu promo pack özenle ve de samimiyetle hazırlanmış.

Vortex Of Clutter, İstanbullu bir grup. Vokalleri Benjamin’in memleketi Fransa’ya dönmesinden önce, bir senede yaptıkları besteleri değerlendirmek adına stüdyoya girip bir intro ve bir outro (Mourning On Serez) dahil toplam altı şarkıyı kaydederler. Bu kaydı da çeyiz sandığına kapatmak yerine isteyen insanlara basılı olarak gönderirler, internet korsanları ve de önce bir dinleyeyim de fikrim olsun diye düşünen insanlar için de çeşitli download sitelerine kendileri eklerler. Genel olarak alıştığımız şekli yerli grupların kendi kayıtlarını internete vermek istediklerinde bunu dahi beceremeyişleriyken onlar özenle şarkıları etiketlerler. Ve promo olarak gönderdikleri şekliyle upload ederler. Bu promonun içinde neler mi var? Grubun EP kaydı Everlasting Journey ve ön-arka kapak çalışmaları, myspace adresine yönlendirilmiş bir kısayol, üç şarkının sözleri, September 80 isimli şarkıları için hazırladıkları video klip ve ne yazık ki dandik promo fotoğrafları. Ortaya profesyonel anlamda bir ürün koymamış bir gruptan elbette büyük beklentilerim yok. Albüm kaydına sıra geldiğinde, onun promosyon çalışmaları için eminim görsel anlamda daha iyi çalışmalar ortaya çıkarırlar.

Bir EP kaydı nedir? Albüm oluşturacak kadar şarkısı ya da imkânı olmayan grubun ama bir single ya da demo çalışması için de fazla olan şarkılarını barındıran kayıtlardır. EP’yi klasik bir albüm gibi değil de bir EP gibi yorumlayışım da aşağıda verdiğim not da bunun bir albüm değil EP olmasındandır. Hücum kayıt olmasına rağmen gitarları da, davulu da, vokali de, bas gitarı da rahatça duyabilmemiz sanıyorum ki Orion Stüdyosu’nun hikmetlerinden biri. Yine EP’nin en önemli özelliği kullandığı sample’lar. Gerek intro ve outro için olsun, gerekse Türkiye’nin tarihi boyunca gördüğü en büyük felaketlerden biri olan 12 Eylül 1980 Askeri Darbesi’ni anlatan September 80 şarkısında kullanılan olsun gayet özenle oluşturulmuş.

Burada özellikle bahsetmem gerek ki Vortex Of Clutter elemanlarının siyaseti müziğe alet edişlerinin son derece arkasındayım. Bu farkındalığı kesinlikle ayakta alkışlıyorum. September 80 şarkısına çekilen klip, grubun konser görüntülerinden ve darbe günlerindeki insan ve de hayvan manzaralarından oluşuyor.

Şarkılara gelince özellikle September 80 ve Seyh Bedrettin gerçekten başarılılar. Böyle devam ettiği sürece, profesyonel bir kayıtla karşımıza çıktıklarında şansları da açık olacaktır. Elbette “lağım kanalında değil de, okyanusta boğulmayı” göze alıp da yurt dışı piyasayı hedef aldıklarında yaptıkları müziğin değeri anlaşılacaktır.

Ayşe Nur

6/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.12/10, Toplam oy: 52)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Bağımsız
Şarkılar
1.Intro
2.Evasion
3.September 80
4.Memory Of Guilt
5.Seyh Bedreddin
6.Mourning On Serez
  Yorum alanı

“VORTEX OF CLUTTER – Everlasting Journey EP” yazısına 1 yorum var

  1. Ufuk says:

    Zafer daha fazla bekletmeyin olm ya…

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.