# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MIDNATTSOL – Nordlys
| 07.04.2009

Midnattsol’un yaptığı müziği tanımlamak istersek gothic folk metal gibi abuk bir tanıma başvurmak zorundayız. Ne tam gothic, ne tam folk metal yapıyorlar. Şahane bir biçimde iki türü de harmanlayarak gayet hoş bir tarz yakalamışlar.

MIDNATTSOL kuşkusuz ilk başta haklı olarak önyargıyla yaklaşılabilinecek bir oluşum. İnsanda daha dinlemeden Carmen Espenaes’den dolayı bir “Abi Liv Kristine’in kardeşi boş kalmasın diye toplamışlar bi kaç tane adamı albüm çıkarmışlar yeaaa” durumu oluşuyor, ancak MIDNATTSOL böyle bir küçümse ve önyargıyı haketmeyecek kadar iyi bir müzik yapıyor.

MIDNATTSOL’un yaptığı müziği tanımlamak istersek gothic folk metal gibi abuk bir tanıma başvurmak zorundayız. Ne tam gothic, ne tam folk metal yapıyorlar. Şahane bir biçimde iki türü de harmanlayarak gayet hoş bir tarz yakalamış vatandaşlar. Özellikle prodüksiyon’un da etkisiyle 90′ların ortasından fırlamış gibi (iyi bir şey bu) duruyor albüm. Artık pek tercih edilmeyen nordik melodilerle atmosfer yaratma hadisesini çok güzel bir örneği bu albüm. IN FLAMES’in ve FALL OF THE LEAFE’in ilk dönemlerinde bolca uyguladıkları bu nordik melodi işini MIDNATTSOL kendine özgü folk/gothic yaklaşımıyla birleştirince ortaya harika bir sound çıkmış.

Her ne kadar MIDNATTSOL “Carmen Espenaes’in grubu” olarak bilinse de vokal temelli bir müzik yapmıyorlar, kaldı ki Carmen’in vokali de ablası Liv Kristine’e pek benzemiyor, daha tok ve kalın sayılabilecek bir vokali var. Enstrumanlarına yeterince hakim vatandaşlardan oluştuklarından gayet oturmuş bir yapıları var şarkıların. Albümün genelinde kurulan denge de oldukça iyi, ne tamamen melankoliye teslim oluyor şarkılar ne de direkt eğlenceli folkvari yerlere kayıyor. Genel olarak hüzünlü bir albüm olsa da dediğim gibi melankoli dengesi iyi tutulmuş, direkt gotik metal yapmadıklarından dolayı daha ferah şarkı yapıları var albümde, bolca kullandıkları erken dönem IN FLAMESvari melodiler de cabası. Özellikle albümün açılış şarkısı muhteşem “Open Your Eyes” albümün özetini veriyor zaten, ardından gelen Skogens Lengsel de cilası oluyor, Carmen’in vokali ve muhteşem melodilerin içinde kendimizi kaybediyoruz. Bu etkiyi sağlayabilmek oldukça önemli, es geçilmemesi gereken bir özellik.

MIDNATTSOL ilk albümüyle oluşturduğu kendine özgü gotik/folk metal yaklaşımını doğru bir produksiyon ile birleştirerek güzel bir sound yakalamayı başarmış durumda Nordlys ile. Grup olarak olgunlaşmaları ve gösterdikleri bu gelişme grafiğiyle ileride kendilerinden çok daha güzel albümler beklemek gerçekçi bir hedef olacaktır, ancak o zamana kadar Nordlys bize yeterli gelecektir.

sambalici

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.13/10, Toplam oy: 8)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2008
Şirket
Napalm Records
Şarkılar
01. Open Your Eyes
02. Skogens Lengsel
03. Northern Light
04. Konkylie
05. Wintertimes
06. Race Of Time
07. New Horizon
08. River Of Virgin Soil
09. En Natt I Nord
10. Octobre
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.