# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
ZIMMER’S HOLE – When You Were Shouting at the Devil… We Were in League with Satan
| 18.03.2009

“Sen giderken biz geliyorduk” temalı albüm isminde atıfta bulunulan Mötley Crue (Shout at the Devil) ve Venom’ın (In League with Satan) şarkılarındaki kontrastı yaşatırcasına, “When You Were Shouting At The Devil… We Were In League With Satan” metalin seksenlerdeki bu iki farklı ucuna da dokunur bir profil çiziyor.

Yaşları 35’i geçmiş, hepsi de neredeyse 20 yıldır metal dünyasının bir şekilde içinde olan ve bu nedenle de metal kavramının ciddiyetini bir kenara bırakıp aslolan eğlence faktörünü öne çıkaran (kısacası olayı yiyip bitirmiş, şimdi de geyiğini yapan diyelim) dört dene adam, bir gün Zimmer’s Hole diye bir grup kurar ve metal adına ne kadar klişe varsa hepsiyle dalga geçen, ironisi de, alayı da yerinde, daha da önemlisi müzikalitesi de üst düzeyde bir müzik icra etmeye başlarlar.

Bir süreliğine aynı şehirde yaşama şansına sahip olduğum bu az bilinen ama yakında daha çok bilinecek gibi duran grup, Vancouver’ın gururu Devin Townsend’in iki yıl önce nokta koyduğu efsane topluluk Strapping Young Lad elemanları tarafından kurulan, içinde davul tanrısı Gene Hoglan’ı da barındıran, özünde nefis, görünüşteyse hoyrat ve mahşeri bir oluşum. Bilen için kesinlikle kült mertebesindeki aşmış albüm “Legion of Flames” (2001) ile beni benden alan grup, 7 yıldır bıkmadan dinlediğim bu albümün ardından sessizliğe gömülmüştü.

“Sen giderken biz geliyorduk” temalı albüm isminde atıfta bulunulan Mötley Crue (Shout at the Devil) ve Venom’ın (In League with Satan) şarkılarındaki kontrastı yaşatırcasına, “WYwSatDWwiLwS” metalin seksenlerdeki bu iki farklı ucuna da dokunur bir profil çiziyor. Bir tarafta Mötley Crue’dan Manowar’a uzanan çılgın yoldaki her türlü çığlığı, haykırışı, diğer yandan hayvansı death metal böğürtülerini, black metal hırıltılarını duyabiliyoruz. Tek kelimeyle olağanüstü bir sesi olan ve şeytan kostümünü bir an olsun üstünden çıkarmayan deli vokalist The Heathen, Zimmer’s Hole’un en büyük gücü. Halford’un bile çıkmakta zorlanacağı notalarda, bırakın şarkı söylemeyi, komiklikler yapan, oyunlar eden bu arkadaş, aynı parça içinde bir anda Corpsegrinder’a dönüşebiliyor.

Bu yazıyı çok da uzatmak niyetinde değilim. “Legion of Flames”in benim katımda şaheser olması nedeniyle, “When You were Shouting at the Devil… We were in League with Satan” beni çok da tatmin eden bir çalışma olmadı. Keşke grup “Legion of Flames”teki gibi, büyük metal gruplarıya dalga geçen ve türden türe atlayan kısa kısa bir sürü şarkı yapsaydı, Zimmer’s Hole’un her şeyi olan eğlence ve makaraya sarma olayının b.kunu çıkarsaydı.

Albümü Zimmer’s Hole’u bilmeyenlere öneremiyorum, çünkü dediğim gibi arkada “Legion of Flames” gibi bambaşka bir şey var. Cradle of Filth’ten Dani’nin hızlandırılmış Vakvak Amca olarak seslendirildiği, Manowar’dan Metallica’ya kadar sayısız metal ikonunun gayet zekice, yüksek müzikaliteyle ve gerçekten de komik bir biçimde ti’ye alındığı “Legion of Flames” dururken (bakın bu albüm kisvesi altında “Legion of Flames”in reklamını yapıyorum, gidin o albümü alın diyorum), “WYwSatDWwiLwS”ı sevemedim maalesef. Ama iki albüm birbirinden bağımsız düşünüldüğünde, ortada gayet ortalama üstü bir metal albümü var. Misal albümle aynı adı taşıyan ilk şarkı son derece hayvan bir eser. “We Rule the Fucking Land”, “Flight of the Knight Bat” ve Manowar’ın son on yıldır yaptığı her şeyi ezip geçen “Hair Doesn’t Grow on Steel” de aynı şekilde.

Zimmer’s Hole için küçük, metal içinse orta karar bir adım.

5,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.42/10, Toplam oy: 24)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2008
Şirket
Century Media
Şarkılar
1. When You Were Shouting At The Devil...We Were In League With Satan
2. We Rule The Fucking Land
3. Flight of the Night Bat
4. 1312
5. Devil's Mouth
6. The Vowel Song
7. Fista Corps
8. Anonymous Esophagus
9. Alright
10. Hair Doesn't Grow on Steel
11. What's My Name...Evil!
12. In League With Satan (Venom cover)
13. Fuck My Aching Tits
  Yorum alanı

“ZIMMER’S HOLE – When You Were Shouting at the Devil… We Were in League with Satan” yazısına 2 yorum var

  1. Kıvanç says:

    Albümün adını çok aradılar mı acaba :D

  2. Beleg says:

    Hair doesn’t grow on steel, duyduğum en geyik şarkı ismi. Hakkaten sırıtıyorum mal mal her duyduğumda.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.