# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SOBEK – Illusions of Lunacy EP
| 22.12.2019

Yoruyor, yıpratıyor.

Oğuz Sel

2019, bir dolu iyi albümün yayınlandığı, aynı zamanda yepyeni grupların kurulduğu da bir yıl oldu. Daha tazecik bir grup olarak kabul edebileceğimiz Sobek; Six Feet Under, Gortuary ve Disgorge üyelerinden meydana geliyor. Sobek’in ne denli sert, ezici ve nefes aldırmayan bir müzik ürettiğini, bu veriler ışığında az çok tahmin edebilirsiniz.

Öyle derinlikli kompozisyonlar oluşturup dinleyenin beynini tokatlamaya çalışmayan, alabildiğine ilkel dürtülere seslenen işlere imza atan Sobek’in EP’sinin başrolünde davul ve vokaller var. Normalde yetenekli bir arkadaş olan Marco Pitruzzella’nın EP özelinde, ilginç hareketlere hayat verdiği, grubun ürettiği müziğin tanımlandığı “teknik” tarafa uygun düşecek pek bir şey yaptığı yok.

Marco bunun yerine bolca kick’lere abanıyor, şarkılara yüksek BPM’li blast beat’lerle eşlik ediyor, bolca kick’lere abanıyor ve sanırım bundan bahsetmeyi unuttum, bolca kick’lere abanıyor. Bunun nedenini sormuyorum, yılların deneyimli müzisyenlerinin bir bildiği vardır herhâlde ama bu işlere kulağı yatkın biri olarak bir süre sonra kesikli uğultulara dönüşen davulların en azından bu anlarda çok süper olmadığını söyleyebilirim.

Şarkılarda ikincil işitilebilir olansa vokaller. Gitarlardan dökülen ama çoğunlukla davullar arasında sıkışıp kalan riflerin arasından çıkıveren vokallerde Disgorge’un hem eski hem de yeni üyeleri var. Davul ve vokal iş birliğinin yarattığı cümbüşten kafanızı kaldırdığınızda duyacağınız gitarlar, dinleyeni her an çılgına çevirmese de fena olmayan rifler saçıyor. Belirli anlarda aralara serpiştirilen ve şarkıya nefes aldıran sololar içinse, keşke daha çok olsalardı diyorum.

Bir EP olarak hazırlanmasına şükrettiğim “Illusions of Lunacy” ciddi anlamda yorucu, yıpratıcı bir yapım. Müzisyenlerin kendi maharetlerini sergileyip tematik açıdan olmasa da müzikal bağlamda modern bir Brodequin olma yoluna gittiklerini düşünüyorum.

Tabii EP’nin; Internal Suffering, Extremely Rotten Flesh ve zaman zaman kulaklarını buralardan çınlattığım Evil Darkness gibi Kolombiyalı dostlara kayan yönleri de yok değil. Her hâlükârda ortada herkesin kaldıramayacağı derecede yoğun bir işitsel vahşet var ve türün meraklıları için bu bulunmaz bir nimet.

Türdaşlarına kıyasla daha zayıf bir prodüksiyonla yayınlanan “Illusions of Lunacy” EP’si, grubun bundan sonra neler yapabileceğini göstermesi açısından iyice bir başlangıç noktası. Umarım bir araya gelen grup üyeleri, Sobek’i ilerleyen yıllarda teknik brutal death metalin parmakla gösterilecek ekiplerinden birine dönüştürür.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.11/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Lord of the Sick Recordings
Kadro
Nate Twyman: Vokal
Angel Ochoa: Vokal
Andrés Guzman: Gitar, bas
Marco Pitruzzella: Davul
Şarkılar
1. The Appalling
2. Rotating Therapy
3. The Hospital of Seven Teeth
4. Session 9
5. Menstrual Derangements
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.