# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
DUST BOLT – Trapped in Chaos
| 19.02.2019

Eli yüzü düzgün thrash metal.

Haftanın thrash metal incelemesinden kucak dolusu sevgiler. Farklı türlerden eşit oranda albüm çıkmadığı için uzun süre devam ettiremeyeceğimizin farkındayım, ancak bundan böyle haftanın her günü mümkün oldukça farklı tarzlardan albümler yazmaya gayret edeceğiz. Belki 2-3 hafta devam eder sonra daha fazla üretilen türlere ağırlık vermek durumunda kalırız, belki de bunu uzun süre devam ettiririz. Bir başlayalım, zaman ne gösterecek hep birlikte görelim.

Bu haftaki thrash metal albümümüz Alman grup DUST BOLT’un yeni çalışması “Trapped in Chaos”. 13 yıllık bir geçmişi olan ve bu süreçte 4 albüm çıkaran DUST BOLT, alışık olduğumuz tarzda hırpani bir thrash metal yapıyor. Ne bir süre önce dağılan vatandaşları DEW-SCENTED gibi olaya death metal elementleri sokuyorlar ne de retroluk ayağına 28 beden kot pantolon + beyaz spor ayakkabılı pizza thrash peşinde koşuyorlar. DUST BOLT gümbür gümbür thrash metal yapıyor.

Yapılan bu thrash metalin ne düzeyde yaratıcı olduğu konusunda soru işaretleri olabilir elbet. Sonuçta thrash metal sınırları epey, epey belirli bir tür ve herhangi bir yan unsur sokuşturulmadan, pürü pak bir thrash metal kimileri için artık pek de heyecan verici olmayabilir. Lakin DUST BOLT bu engeli cayır cayır besteleri ve güzel rifleriyle kapatıyor. Dead Inside gibi şarkılarda hakikaten güzel rifler var ve canavar prodüksiyonla da birleşince ortaya net bir güç, saf bir adrenalin patlaması çıkıyor.

Bu konuda gruba yardımcı olan şeylerin başında, bahsettiğim prodüksiyon gücü geliyor. Davul miksi, özellikle de kick tonları tam bir çekiç gibi kafamıza iniyor ve double kick’lerde yeri yerinden oynatıyor. Napalm Records, anlaşılabileceği üzere albümden seçtiği iki single’ı da “Trapped in Chaos”u en az yansıtan iki şarkıdan seçmiş. Yukarıda klibini görebileceğiniz “Another Day in Hell”in seksenlerin thrash baladlarına göz kırpan hisli yapısı ile aşağıdan dinleyebileceğiniz diğer bir single “Bloody Rain”in yer yer pamuksu vokalleri, bu balyoz kıvamındaki albümü hiçbir şekilde yansıtmıyor.

“Napalm Records adamsa Dead Inside’a da klip çekseydi…” diye başlayan cümleler kurmak üzereydim ki ona da klip çektiklerini görüp bir çırpıda “ha tamam o zaman ya tamam tamam çok şey yapmayın şşş tamam” diye yavşadım.

Dolayısıyla albümün asıl kimliğini ve vurdulu kırdılı yapısını bu son klipten almak ve DUST BOLT’u esaslı bir thrash metal grubu olarak anlamlandırmak daha mantıklı olacaktır. Yukarılarda dediğim gibi, yaratıcılık ve heyecan verme anlamında çığırlar falan açılmıyor, bilindik ve alışıldık olaylar üzerinden yürünüyor, ama sonuçta iyi yürünüyor, güzel yürünüyor.

“Trapped in Chaos” eli yüzü düzgün bir thrash metal albümü. Daha fazlası mı, değil. Ama bazen bazı türlerde sadece eli yüzü düzgün olmak bile yeterli oluyor. DUST BOLT işini iyi yapıyor, belirli oranda takdiri hak ediyor.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.60/10, Toplam oy: 5)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Napalm Records
Kadro
Lenny B.: Vokal, gitar
Flo D.: Gitar
Bene M.: Bas, geri vokal
Nico R.: Davul
Şarkılar
1. The Fourth Strike
2. Dead Inside
3. The Bad Ad
4. Bloody Rain
5. Rhythm to My Madness
6. Shed My Skin
7. Killing Time
8. Trapped in Chaos
9. Another Day in Hell
  Yorum alanı

“DUST BOLT – Trapped in Chaos” yazısına 5 yorum var

  1. Önce hakikaten tesadüfi şekilde SEER ve SAOR kritiklerini arka arkaya yayınladık, şimdi de “Facing Chaos” ve “Trapped in Chaos” adlı albümleri yayınladık. İlginç şeyler bunlar.

  2. Ahmet Er says:

    @Ahmet Saraçoğlu,

    İlginç ve güzel şeyler bunlar bence de.
    Haftanın trash metalle açılması daha bir güzel olmuş. Takip ettiğime göre black metal albümleri bu sene daha yoğun.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Ahmet Er, hafta dün power metalle açıldı aslında. Bugün thrash var, yarın black var. Ama her hafta bu sırayla olmayacak tabii, rastgele olacak.

  3. P L A G U E says:

    Puan abartılı olmuş, progresif power metal değil bu albüm. Progresif power türünde olmayan hiçbir albüm 5 puandan fazla olmamalı.

  4. Ahmet Er says:

    @Ahmet Saraçoğlu, Trash metal albümü görünce kafa gitmiş benim, pardon. Doğru ya bugün salı. Metale trashla başladığımdan bende yeri hep ayrı.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.