# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
RAIDER – Trial by Chaos
| 12.04.2023

Dayak atan, mekân basan, zehir saçan death/thrash metal.

Genelde sofistike, antin kuntin, şekilli, cafcaflı işlerine aşina olduğumuz Kanada’dan çıkan yırtıcı gruplardan biriyle karşı karşıyayız bugün. Her türlü hayvanlığa sahne olan Kanada sahnesinden çıkan death/thrash metal grupları nedense diğer türlere göre daha seyrek şekilde önümüze düşüyor. Bunların başında elbette ki 1987’de çıkardığı “Strappado” klasiğiyle SLAUGHTER geliyor. Bugün de yine aynı damardan ilerleyen RAIDER’dan bahsedeceğiz.

2017’de kurulan bu arkadaşlar ilk albümlerini 2020’de çıkarmışlar ve şimdi de yeni albümleri “Trial by Chaos” ile karşımızdalar. RAIDER son derece yırtıcı, ısırıp koparan, pençeleri sivri bir thrash/death metal kırması yapıyor. Rifler jilet gibi, davullar meydan dayağı, baslar mekân basıyor, vokaller zehir saçıyor. Bu elbette ki daha önce karşımıza çıkan bir formül ve iyi yapıldığında da genelde başarıya ulaşıyor. RAIDER bunu ortalamanın üstü, yeterli olmaktan öte, epey güçlü bir gaz ve heyecanla yapıyor.

Dolayısıyla buradaki en önemli konu yukarıdaki jilet, dayak, mekân basma ve zehir betimlemelerimden ziyade bunların ne ölçüde etkili kullanıldığında bitiyor. RAIDER’ın enerjisinde, adrenalininde en ufak bir sorun yok. Riflerin yaratıcılık ve akılda kalıcılık düzeyi ortalamanın biraz üstü ve şarkılar da genel olarak sürükleyici. Bu kalemler bu tarz bir müzik için genelde yeterli görülebilen şeyler ve RAIDER da üzerine düşen noktasında tüm bunları yapıyor. Türe yeni bir şeyler katan, her şarkılarının bir diğerinden farklı karakter ortaya koyduğu, yıllar geçse de unutulmayan örnekler sunan gruplar ve bu grupların elinden çıkmış müthiş albümler de var elbet. “Trial by Chaos” bu tür bir albüm değil, RAIDER’ın muazzam bir patlama yapmasını sağlamayabilir ancak yine de türü sevenleri bir süre oyalayacak kaliteyi de ortaya koymayı başarıyor.

Gaz bir şeyler dinlemek istediğiniz ilk anda RAIDER’ın bu yeni albümüne şans verebilirsiniz. Ağzını yüzünüzü dağıtmayabilir, ancak ihtiyacınız olan adrenalini de büyük oranda sağlayacaktır.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.93/10, Toplam oy: 15)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Angelo Bonaccorso: Vokal, sözler
Gabe Rosa: Gitar
Bennett Smith: Gitar
Brandon Sanders: Bas
Angus Pike: Davul
Şarkılar
1. Trial by Chaos
2. Rite of Conquest
3. New Dominion
4. Fearless
5. Labyrinth
6. Ark of Empyrea
7. Juggernaut Cerebrivore
8. Devour the Darkness
  Yorum alanı

“RAIDER – Trial by Chaos” yazısına 5 yorum var

  1. deadhouse says:

    Her şey iyi gibi görünüyor ama yine de bir sıkıntı var. Yapay, ruhsuz geldi bana. Meydan dayağı davullar ve jilet gibi rifler etkileyici gelmedi. Sololar da çok eski moda. Sevmedim.

  2. Yenal says:

    Bu albümle ilgili yukardaki parçaya göre söylüyorum dinlenebilir, ilerisi için umut verici.Ama daha akılda kalıcı rifflere ihtiyaçları var sanki. Benim gibi sıradan bir dinleyici için biraz daha heyecan verici rifflere ihtiyaç olabilir. Evet diğer konu ise Metallica, Overkill, Holy Moses…Yarından sonra kaynayacak buralar. Holy Moses ın son (veda albümü bildiğim kadarıyla) albümünün çok kaliteli olduğunu düşündüğüm için gözden kaçmaması gerektiğini belirtmek isterim.Ayrıca bonus cd çok enteresan bence yani eğlenceli.Benim çok sevdiğim Bobby abimiz var. Meshuggah var. Sodom var. Daha ne diyeyim. Overkill in Scorched albümü genelde yüksek puanlar alıyor. Çeşitli bir albüm. Hızlı, yavaş. Bobby Blitz in clean söylediği şarkı bile var ama tarzlarını bildiğim için kudurmuş bir şekilde vokal yaptığını tahmin edebiliyorum.Metallica ile bir yorum okumuştum. Şimdiye kadar dinlediğimiz single’lar albüm hakkında tam fikir vermiyormuş.Yani albüm daha başka bir kafada. Heyecanlıyım yarın neler olacak.

    Yenal

    @Yenal, bugünden için buralar kaynayacak demiştim😊yarın kaynar belki. Şaka bir tarafa Ahmet beyin kritiklerini keyif alarak okuyorum. Biraz yabancı kaynaklardan farklı yaklaşıyorsunuz albümleri incelerken. Daha bütünsel yaklaşıyorsunuz.Genelde yabancı kritikler şarkı şarkı incelemeyi tercih ediyorlar.Sözün kısası beğenerek okuyorum yazılarınızı. Overkill yeni albüm incelemenizi heyecanla bekliyorum. Lakin belki de çok yüksek puan vermeyeceksiniz ama olsun yazılarınızdan bişeyler öğrenip ufkumu geliştiriyorum.

  3. Yenal says:

    Ayrıca Holy Moses ın vokalist olan ablamız tatlıca sevimlice bişey. O ses ondan nasıl çıkıyor anlamadım.

    Bir

    @Yenal, Valla o karı bildiğin Mistress. Adamı siker.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.