# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
MALIST – In the Catacombs of Time
| 05.02.2019

Bu huzursuzluk meyvesini vermeli artık.

Tek kişilik grup kavramı, metal kavramı içerisindeki en ilgi çekici olaylardan biri. Her şeyin altından tek başına kalkmak için başlanan bir yolculuk ve sonucunda ortaya çıkan eserle bir anda pek çok şeyin üstüne çıkmanın verdiği haz paha biçilemez. Bu olaya en çok rastladığımız türlerden biri, elbette ki metalin en öznel, en kişisel türlerinden biri olan black metal.

Şu anda karşımızda Rusya’dan çıkan ve ilk albümü “In the Catacombs of Time”ı birkaç gün önce yayınlamış MALIST adlı oluşum var ve 26 yaşındaki Nick Kholodov adlı bu arkadaşın tümüyle tek başına yaratmayı başardığı şey gerçekten de takdire şayan.

MALIST son derece zengin bir black metal barındırıyor. Yardırmalı tekme tokat black metal de var, daha atmosfer arayışı güden black metal de. Ovfrost takma adını kullanan bu arkadaş “In the Catacombs of Time”da ciddi anlamda başarılı, desteklenesi bir iş ortaya koyuyor. Prodüksiyonun güzelliği, bestelerin olgunluğu ve MALIST’in kapağından sound’una sahip olduğu karakter gerçekten de etkileyici. Markov Soroka adlı Ukraynalı oğlanın tek kişilik projesi TCHORNOBOG ile 2017’de çıkardığı albüm düzeyinde destansı bir yolculuk değil belki, ancak yine tek kişi elinden çıkma ve dört bir yanı ince ince işlenmiş bir albüm var karşımızda.

MALIST’in en iyi yaptığı şeylerden biri albüm bütünlüğünü bir arada tutmak ve “In the Catacombs of Time”u tutarlı bir atmosferle bezemek. Büyük oranda ikinci dalga black metalden beslenen ve Norveçli gruplardan esintiler taşıyan müzik, farklı dinamiklerin akıllıca kullanılması sonucunda sürükleyici bir şekle bürünüyor ve lineer olmaktan çıkıp daha çok yönlü bir hâl alıyor.

MALIST’in kirli clean gitarları kullanarak yarattığı kederli hava, müziğin genelinde hissedilen damar karakterini çok iyi besliyor. Albümü dinlerken Ortodoks bir grubu dinlerken hissedilen günahlar, cehennem azapları falan karşımıza çıkmıyor; daha kişisel, daha insani bir acı ve çığlık var MALIST’te.

Tek kişilik black metal oluşumlarına özel bir ilginiz varsa bence “In the Catacombs of Time”ı dinleyin. Bu tarz projelerin bazıları sadece yapılmış olmak için yapılıyor ve rezalet kayıt, yaratıcılıktan nasibini almamış besteler ve neredeyse hiçbir değer taşımayan işlerle değerli vaktimizi çalıyor. Ama bazıları da ciddi anlamda etkileyici oluyor ve hayranlık uyandırıyor. MALIST bu etkileyici olan taraftan. Kendine de dinleyicisine de saygısını gösteren bir oluşum ve ilk albümünde de eli yüzü düzgün besteler ve kaliteli bir sunumla öne çıkıyor, dinlenmeyi, keşfedilmeyi hak ediyor.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.00/10, Toplam oy: 4)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2019
Şirket
Northern Silence Productions
Kadro
Ovfrost: Her şey
Şarkılar
1. Venture into Life
2. Agony (To No Avail)
3. Spiritual Oppression
4. Forlorn and Cold
5. Uniformity
6. Food for the Flames
7. En Bitter Längtan
8. Hymn of the Karst Realm
9. Violated by Nothingness
10. Ever After
  Yorum alanı

“MALIST – In the Catacombs of Time” yazısına 2 yorum var

  1. necrobutcher says:

    hahahaha başlığa kahkaha attım direk entel feridun geldi aklıma hahahahah dur açayım bi daha

    necrobutcher

    @necrobutcher, albüm 5. şarkıda sıkmaya başlıyor. kalite güzel ama pişmeli.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.