# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
SARGEIST – Unbound
| 16.10.2018

İşte black metal bu!

Herhangi bir açıklama olmaksızın sürpriz şekilde yayınlanan albümleri seviyorum. Hele ki bu albümler bulunduğu türün en güzel örneklerinden bazılarını sunan SARGEIST gibi bir isimden geliyorsa…

Geçtiğimiz perşembe günü ortamlara salınan “Unbound”un çıkış haberini aldığımda, Pazartesi (bugün) için hangi albümü incelesem diye düşünüyordum. Önümde VANHELGD, AUTHOR & PUNISHER, TELEPORT gibi çeşitli seçenekler vardı. Bu isimlerin hiçbirine saygısızlık etmek istemem, ama yeni SARGEIST albümünü böyle taze taze, kanlı canlı karşımda görünce başka bir opsiyonum da kalmamıştı.

SARGEIST black metale yönelik yaklaşımını çok fazla sevdiğim ve nedense şu ana dek sadece “Let the Devil In”i incelemiş olmama rağmen her albümüne bayıldığım bir grup. 2005’teki “Disciple of the Heinous Path” ile tanıştığım grup, o günden bu yana kaliteli black metal dendiğinde ilk aklıma gelen isimlerden biri.

SARGEIST’in black metaline dair en çok sevdiğim şey; grubun adeta içini döktüğü, acısını üzerimize boca ettiği ızdırap dolu bir yaklaşımı, hiç sulandırmadan ve yardırmasını da atarını da eksik etmeyecek şekilde bizlere sunması. SARGEIST’ı dinlerken o çileyi, mahvoluşu duymak her şekilde mümkün olsa da, grup ne bir depresiflik ne de bir suisaydıllık barındırıyor. Sadece keder yönü yüksek, saf, hayvan gibi black metal.

SARGEIST öylesine içten parçalanarak, öylesine varını yoğunu ortaya koyarak müzik yapıyor ki, grubu karşınıza alıp yakalarından silkeleyerek “Birader sizin derdiniz ne? Şeytan mı? Söyleyin ha Şeytan mı? Tamam ben taparım ona abicim ya! Tamam taparım ya!” diyesiniz geliyor. SARGEIST işte böylesine alevler içinde, böylesine kanı kaynayan bir black metal yapıyor.

Perşembe gününden bugüne “Unbound”u kaç kez dinledim hatırlamıyorum, ama her dinleyişimde yer yer tüylerimin ürpermesine, yer yer “Tamam lan verin şu meşaleyi sağı solu yakmaya gidiyorum” diye düşünmeme engel olamadım. Albüm aslında nispeten lineer bir kimlikte ilerlese de şarkıların dinamizmi ve karakteri öylesine güçlü ki, ölünce mezar taşıma “İyi bir eş, sadık bir dost, hayvan gibi de black metalciydi” yazılsın falan istiyorum. SARGEIST böylesine yoğun ve saf bir black metal hissiyatı koyuyor ortaya. Açılışı yapan “Psychosis Incarnate”in açlığı, albüme adını veren şarkının 0.47-01.15 arasında verilen savaş, “To Wander the Night’s Eternal Path”in girişindeki vokalleri göz yaşartan öfkesi… Hepsi de SARGEIST’ın, hepsi de Shatraug’un, Profundus’un nasıl alev aldıklarının göstergesi.

Bu arada Shatraug demişken, bu yıl bir EP çıktı tamam ama yeni albüm? E hadi artık.

“Unbound” her SARGEIST albümü gibi çok başarılı bir black metal eseri. Grubun genel karakterini olduğu gibi yansıtan, bir black metal klasiği falan olmayacak ama amacına sonuna kadar ulaşan, dinleyicisine kesinlikle istediğini veren, taş gibi bir black metal albümü. Bana sorarsanız black metal seven herkes dinlemeli.

8,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.32/10, Toplam oy: 38)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
World Terror Committee
Kadro
Shatraug: Gitar
VJS: Gitar
Abysmal: Bas
Gruft: Davul
Profundus: Vokal
Şarkılar
1. Psychosis Incarnate
2. To Wander the Night's Eternal Path
3. The Bosom of Wisdom and Madness
4. Death's Empath
5. Hunting Eyes
6. Her Mouth Is an Open Grave
7. Unbound
8. Blessing of the Fire-Bearer
9. Wake of the Compassionate
10. Grail of the Pilgrim
  Yorum alanı

“SARGEIST – Unbound” yazısına 25 yorum var

  1. Kaan says:

    Öyle bir grup ki, adını nerde görsem, albümünün çıktığını duysam, hiç şüphesiz bir güven içinde yumuluyorum. Hangi parçasını dinlesem şeker yiyip hoşaf içiyormuşum gibi tatlı şeyler hissediyorum, gitar sesini duyunca, ahanda Tamburi Cemil bey çalıyor diyorum. Dımbır dımbır dımbır, aşığım sana Sargeist.

    Ahmet Saraçoğlu

    @Kaan, sanırım insanlık tarihinde ilk kez Sargeist ve hoşaf içmek aynı cümlede kullanıldı.

    Ben de geçenlerde Archgoat ile lokumu aynı fotoğrafa koyarak sanıyorum ki bir ilke imza atmıştım.

    https://www.instagram.com/p/Bn9H701jKFH/?taken-by=ahmetsrc

    Kaan

    @Ahmet Saraçoğlu, Hahaha :) yarıldım gülmekten :)

  2. HaNNibaL says:

    Albümü sanırım 10 defa baştan sona dinledim. Tam olması gerektiği gibi net bir black metal diye içimden geçirirken kritiğin başlığının da benimle aynı düşünce de yazıldığını görünce bunu düşünmeyen tek kişi olmadığımı anladım.
    Sadece ilk parçayı çok sevemedim. İlk parçadan sonra albüm her şarkıda daha da şahlanıyor.Bu senenin en iyi black albümlerinden olduğunu düşünüyorum. En iyisi olup olmadığına sene sonunda ancak karar verebilirim.

    Bu arada Burial Invocation-Abiogenesis albümü kritiği yapılacak mı yoksa ben mi kaçırdım

    Ahmet Saraçoğlu

    @HaNNibaL, haftaya yapılacak.

  3. poison says:

    “Tamam ben taparım ona abicim ya” hahahahahah

  4. cotard delusion says:

    Unbound parçası kadar “catchy” bir black metal şarkısı var mı yahu? Şarkının ana riffi herhangi bir alternatif türde şarkıda da kullanılabilir ama yine de blac metal işte. Büyüksün Shatraug.

  5. Bu finler işi biliyor true norwegian black metal falan hikaye.

    kspsml

    @Watainsagolsun, 10 15 dk. kalmaz çarpılırsın sen

    TAAKE

    @kspsml, son zamanlar ben de öyle düşünüyorum,tabi 1985-2005 arası TNBM her türlü ortalığın ırzına geçer

  6. deadhouse says:

    Hakikaten işte Black Metal bu. Sargeist’in çekilin bu iş böyle yapılır dediği bir albüm olmuş.

  7. Godless Killing Machine says:

    Mgla da Sargeist gibi bir anda usulca salıyormuş kobrayı düşünsene…

  8. Melkor says:

    Pek black metal dinleyicisi olduğum söylenemez ama inquisition ve sargeist albüm yapınca dinliyorum. yine sikmişler.

  9. markusulf says:

    eveeet hazır ortamlar sargeist diye sallanırken, Desolate Shrine kritiği istegimi sana tekrar hatırlatmayı bir borç bilirim Ahmet..bu albümün üstüne iyi gider.

    Ahmet Saraçoğlu

    @markusulf, aklımda merak etme, araya bir yere alacağım.

  10. Rashid says:

    Bu grubu bu albümle tanıdığım için şuan da kendimden utanıyorum. Hani lan ben Black Metal en sevdiğim türlerden biriydi? Nasıl kaçırmışım uleyn şu grubu. Diskografisine balıklama dalmaya gidiyorum. Ha söylemeden edemeyeceğim “Black metal nasıl bir müziktir” sorusunun cevabı bu albümde saklı.

  11. TAAKE says:

    gene mahvetmişler ortalığı,nursuz,pislik,güzel olan her şeyin düşmanı cenabet finler
    bu albüm gene pamuk şeker gibi tatlı,asıl olay arayanlara Feeding the Crawling Shadows ile Let the Devil In albümlerini tavsiye ediyorum,tüm tadınız,tuzunuz kaçıcak,sulanmış beyniniz kuruyacak,daha pure,daha çiğ istiyorsanızThe Rebirth of a Cursed Existence alın,zehirlenip gidin

  12. TAAKE says:

    behexen in yan çarı bile mükemmel nasıl bir varlıktır bu behexen,bu Hoath Torog,Shatraug,Horns denen yaşam formları

    Kaan

    @TAAKE, Behexen’ i görünce bir selam çakmadan gitmem. Öyle böyle değil, en tehlikeli ve etkili gruplardan ilk sıralara girer.

    daud

    @TAAKE, Shatraug Behexen’dan, Hoath Torog ve Horns’da Sargeist’den iki sene önce ayrıldı. Bu albümde yeni müzisyenler var.

  13. deadhouse says:

    Yeni albümü salın da adam gibi Black metal dinleyelim.

  14. enemyofgod says:

    Şu an hepimizin yeni Sargeist albümüne ihtiyacımız var.

    deadhouse

    @enemyofgod, Behexen, Dark Funeral, Sargeist. Üçü de albüm çıkarsa, 7/24 black metal dinlesek.

    Alondate

    @enemyofgod, Ben bu albume asigim. Yine bu ayarda melodik bir sey gelirse efsane olur

    enemyofgod

    @enemyofgod, 1,5 yıl geçmiş hala gelmedi. Dün Unbound şarkısını loopa aldım saatlerce dinledim. Ey Shatraug, sıra Sargeist’e ne zaman gelecek.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.