# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CONSTRUCT OF LETHE – Exiler
| 18.08.2018

Yılın değerli death metal keşiflerinden.

Henüz fazla göz önüne çıkmamış, ancak çıkması gerektiğini düşündüğüm bir death metal grubuyla birlikteyiz bugün. Yeni albümü “Exiler”ı geçtiğimiz Haziran ayında piyasaya süren ABD’li grup CONSTRUCT OF LETHE, temel olarak Azagthoth ekolünden feyz alan ve MORBID ANGEL’ın en güzel taraflarını biraz daha geniş bir perspektifle değerlendiren bir kimliğe sahip.

2016’da çıkan ilk albüm “Corpsegod”ın ümit vadeden yapısını daha da yukarılara taşıyan “Exiler”, death metale getirdiği taze bakış açısıyla öne çıkıyor. Her ne kadar Azagthoth etkisi kendini bariz şekilde belli etse de, yer yer devreye giren black metal ve doom metal karakterleri müziği son derece dinamik ve varyasyonlu kılıyor.

CONSTRUCT OF LETHE ile ilgili önemli kısımlardan biri, grubun son derece organik, hatta analog denebilecek türde bir sound’a sahip olması. Burada jilet gibi gitarlar, buz gibi bir atmosfer yok. Çok daha okült, daha ılıman tonlarla grup arzuladığı karanlığı yaratmayı başarmış. Bu havayı yaratan unsurlardan biri de, grubun sürekli olarak aşırı karanlık ve ürkütücü olmak için kasmayan ve yeri geldiğinde sololarda blues gamları dahi kullanan yapısı.

Gayet güçlü vokal kullanımına ek olarak aralara giren bağırışlar (A Testimony of Ruin), kırçıllı ve hafif çamurlu gitarların arkasında t koşturan blast beat’ler ve bu tarz bir müziğe nasıl davul yazılması gerektiği epey iyi bilen bir davulcuyla, CONSTRUCT OF LETHE bu yılın tatlı sürprizlerinden birini bizlere sunmuş.

Death metalin mistik tarafını, karambole boğulmayan karanlığını ve MORBID ANGEL ruhunu seviyorsanız, “Exiler”ı da sevmeniz gayet olası bir durum. Türü seviyorsanız es geçmeyin, bu yılki iyi albümler seçkinize yeni bir üye eklemeniz işten bile değil.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (3.56/10, Toplam oy: 9)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Everlasting Spew Records
Kadro
Dave Schmidt: Vokal
Tony Petrocelly: Gitar, bas
Patrick Bonvin: Lead gitar

Konuk:
Kévin Paradis: Davul
Şarkılar
1. Rot of Augury
2. A Testimony of Ruin
3. The Clot
4. Soubirous
5. Fugue State
6. Terraces of Purgation
7. Fester in Hesychasm
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.