# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
FIVE FINGER DEATH PUNCH – And Justice for None
| 19.07.2018

Kendini tekrarlayan yumruk.

Ashes of the Wake

Yeni neslin en popüler metal gruplarından biri tartışmasız Five Finger Death Punch. “Coming Down” isimli şarkılarına çektikleri ilginç klip ile kendilerini tanıyıp hastası olmuştum. Grup bu popülaritesini akılda kalıcı nakarat yazma konusundaki ustalığına borçlu. Grubun ilk albümü hariç (güzel şarkılar var fakat sound’u yüzünden genel olarak albümü pek sevmiyorum) tüm albümlerini severek dinledim, fakat bu grup hakkında beni en çok rahatsız eden şey şovenist tavırları ve bunun üstünden ekmek yemeye çalışmaları. Bu albümde yine aynı haltı yemeye devam eden grup, popülaritesi bitene kadar şovenizm üzerinden ekmek yemeye devam edecek gibi görünüyor.

Bu albüm öncesi grup için strestli bir süreçti. Vokalist Ivan Moody’nin bencil tavırları yüzünden grup defalarca dağılmanın eşiğinden döndü. 2015′de bir konserde Ivan Moody’nin grubun davulcusu Jeremy Spencer ile dalga geçmesinin ardından diğer üyelerin sahneyi terk etmesiyle çoğu kişi Five Finger Death Punch’ın dağıldığını düşünmüştü. Ben de dâhil. Fakat bu rezalet olaydan birkaç ay sonra “Got Your Six” isimli kaliteli bir albüm çıkardılar. Bu başarılı albümden sonra Ivan Moody’nin uyuşturucu ve alkol problemleri iyice arttı, tutuklandı. Konserlerde ayakta zor duruyordu. Sesi de iyice kötüleşmişti. Gruptan kısa bir süreliğine ayrıldı, arkadaşlarının telefonlarına bile cevap vermedi. Kısacası diğer elemanlarla arasına bir mesafe koyarak kafasını toparlamaya çalıştı. Yerine Tommy Vext gruba dâhil oldu. Eğer toparlanmasaydı Zoltan daha fazla dayanamayıp kendisini kovacaktı büyük ihtimalle. Tedavi gördükten sonra Ivan Moody’nin gruba geri dönmesiyle Five Finger Death Punch yeni albüm çalışmalarına başladı. Ivan Moody eskisinden daha iyi gözüküyordu. Sanırım bu uzaklaşma kendisine iyi gelmiş. Aralık 2017′de grup, “And Justice for None” isimli yeni albümünü Mayıs 2018′de çıkaracağını duyurdu.

Şahsen albümden pek bir ümidim yoktu. Çünkü şarkıların nasıl olacağını adım gibi biliyordum. “And Justice for None”ın bir önceki albümden pek bir farkı yok, hatta hiç yok. Albümdeki bazı şarkıları dinlerken mutlaka daha önce dinlemiş gibi hissediyorsunuz. Kısacası grup ortaya yeni bir şey koymak için pek uğraşmamış, hatta albümün ismini bile araklamış. Bu grubu daha önce dinlemeyen varsa grubun sound’unu Pantera, Slipknot ve KoRn karışımı olarak tanımlayabilirim. Özellikle vokalist Ivan Moody’nin scream vokalleri Corey Taylor’ın aynısı gibi duruyor. Back vokaller ise grubun basçısı Chris Kael’e ait.

Albümde enstrümanların rollerinden bahsedersek; Zoltan Bathory yine iyi bir iş çıkarmış, akılda kalıcı riffler ve sololar grubu ve albümü dinlenebilir kılıyor. Ivan Moody’nin vokaliyle de iyi bir uyum sağlıyor. Bas gitarist Chris Kael, yukarıda bahsettiğim gibi aynı zamanda back vokallerden sorumlu. Back vokalleri fena değil, bas gitar işçiliğiyse güzel. Davullar ise gösterişsiz ve sade. Grubun müziğini dinlerken davullar dikkatiniz bile çekmiyor. O derece sıradan ve gösterişsiz çalan bir davulcuya sahip grup.

Evet, Five Finger Death Punch’ın kendini tekrar ettiğinden bahsetmiştim. Fakat tüm bu yazdıklarıma rağmen “And Justice For None” çok kötü bir albüm mü? Kesinlikle değil. Akılda kalıcı nakaratlara sahip olan güzel gaz şarkılar barındıran bu albüm, aynı zamanda insanın uykusunu getirecek şarkıları da bizlere sunuyor.

Kısacası “And Justice for None”; Five Finger Death Punch’ı daha önce hiç dinlemeyenlerin çok sevebileceği, eski dinleyicilerinin ise dinlerken sıkılabileceği, şarkı atlayabileceği bir çalışma. Bu sefer yine bir şekilde ne yapıp edip paçayı kurtarmayı başardılar. Klipler izleniyor, albümler satıyor, fakat bir sonraki sefer bu kadar şanslı olacaklarını düşünmüyorum. Sonuçta çekirge bir sıçrar, iki sıçrar, peki ya üçüncü de? İşte orası kocaman bir soru işareti. Umarım Five Finger Death Punch bundan sonra aynı şeylerle önümüze çıkmaz, biz de aynı şeyler dinlemek zorunda kalmayız. Çünkü bu grupta kaliteli işler yapabilecek yetenek ve potansiyel fazlasıyla var.

6/10
Albümün okur notu: 12345678910 (3.64/10, Toplam oy: 33)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2018
Şirket
Prospect Park/Eleven Seven Music
Kadro
Ivan: Vokal
Zoltan: Gitar
Jason: Gitar
Chris: Bas
Jeremy: Davul
Şarkılar
01. Fake
02. Top Of The World
03. Sham Pain
04. Blue On Black
05. Fire In The Hole
06. I Refuse
07. It Doesn't Matter
08. When The Seasons Change
09. Stuck In My Ways
10. Rock Bottom
11. Gone Away
12. Bloody
13. Will The Sun Ever Rise
  Yorum alanı

“FIVE FINGER DEATH PUNCH – And Justice for None” yazısına 11 yorum var

  1. den4x says:

    5FDP mı aman allahım neler görüyorum :)
    Yetenek israfı adamlar ya. Çok güzel şarkıları var ama nihayetinde bu grubu dinlemiş olacağım için hiç açasım gelmiyor.

  2. Godless Killing Machine says:

    Bu grupta kaliteli işler yapabilecek yetenek ve potansiyel yazıda söylendiğinin aksine asla ama asla yok. Mabel Matiz bile siteye daha çok yakışmıştı.

    Ashes of the Wake

    @Godless Killing Machine, Baterist hariç elemanlar gayet yetenekli bence. 2011 yılında çıkardıkları albümde bunu kanıtladılar. Baştan sona hit olan bir metal albümü çıkarmak çok iyi bir başarı. Hele bu albümde scream vokal varsa. Rob Halford bile bu gruba destek veriyorsa bir bildiği vardır bence. Yeteneksiz demenin abartılı olduğun düşünüyorum.

    Siteye yakışmaması ise senin görüşün, saygı duyarım.

    chuck

    @Ashes of the Wake, kanka geç olmuş ama yine de yazayım.

    rob halford dediğin adam BABY METAL’e de destek veren bir adam. fazla ciddiye almamak lazım.

  3. @Murad, ”Ama bana göre metal müziğe başlayacak birisine önermek için en münasip gruplardan biridir. ”

    Buna kesinlikle katılıyorum. Grubun müziğinden çok, tavırlarından kaybettiğini düşünüyorum. Amerikancı, militarist tavırları cidden samimiyetsiz ve metal müzikte olmaması gerekiyor. Grubu kuran Zoltan Bathory Macaristan doğumlu bir Hun. Enteresan bir durum.

    den4x

    @Ashes of the Wake, ben hiç katılmıyorum ya aşırı catchy bi müzik icra ediyorlar diye yeni metal dinleyen birisi bununla zehirlenmemeli. yani gruptan nefret etmiyorum, aşağıda dediğim gibi güzel albümleri de var ama ilk adres bu olmamalı.

  4. Alondate says:

    True kvlt ayagini bir kenara birakayim simdi. Dark funeral – in my dreams caliyor telefonda ama onu kapatarak 5fdp – the bleeding sarkisini actim. Hayatimda dinledigim en gaz sarkilardan biri.

    Kritik de yerinde olmus elinize saglik. Yillardir bleeding ayarinda bir sarki cikaramadiklari icin ben dinleyemiyorum bu gencolari

    den4x

    @Alondate, hocam affına sığınarak trve kvlt. dikkat edelim lütfen.

  5. Yiğit says:

    Ben bu grubu baya seviyorum ya. Bence on numara grup. Dinlemesi aşırı keyifli.

    ismail vilehand

    @Yiğit, şarkı sözlerini okumazsan, kliplerini izlemezsen ve Ivan Moody iticiliğini unutursan garçekten dinlemesi çok keyifli bir grup.

  6. Yiğit says:

    @ismail vilehand, hiçbirini yapmıyorum ve gayet keyif alıyorum 🥳🥳🥳

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.