# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
TSATTHOGGUA – Trans Cunt Whip
| 01.12.2017

Dağılmasalardı kim bilir neler olurdu.

Zaman zaman buralarda yazdığım gibi müziğin yalnızca kendisine odaklandığım için liriklerine baktıktan sonra, bana uymadığı için pas geçeceğim birçok grubu tanımış oldum. “Trans Cunt Whip” gibi bir manyaklığa imza atan Tsatthoggua da bu gruplardan biri.

Kısa ömründe yalnızca bir demo ve iki albüme hayat verebilen thrash soslu black metal icrâcısı Alman grup, özellikle ikinci albümüyle ciddi manada yakıp kavurucu, duvara kafa attırmalı, karışılacak kavgalara fon müziği olabilecek kalibrede bir iş yapıyor “Trans Cunt Whip”te. Ele alıp derinlemesine işlediği konulara dönüp baktığınızda, böylesine şarkı sözlerine bu kadar hırçın, vahşi, adrenalin patlatmalı şarkılar nasıl yapılabilmiş diye düşünebilirsiniz, ben hâlâ akıl, sır erdiremiyorum.Albümü dinlemeye başladığınız anda grubun tutturduğu havada, savaş temalı black metal söz konusu olduğunda akla ilk gelen gruplardan Marduk’u yakalamanız gayet mümkün. Isınma turu kıvamındaki birkaç saniyenin ardından başlayan ve nefes aldırmayan blast beat’ler mi istersiniz, blast beat’leri sönük bırakabilecek heybette rifler mi ararsanız, riflerin keskinliğine rahmet okutacak hayvani vokaller mi beklersiniz, hepsi yapımda mevcut.

Grubun lirik açısından da epey ilginç sularda yüzdüğü bir albüm “Trans Cunt Whip”. Albüme adını veren parça ve albümle ilk tanıştığım zamanlarda ne anlama geldiğini bilemediğim, anlamını öğrendikten sonra da ufkumun açıldığı “Golden Shower” gibi eserler, birtakım tercih ve yönelimleri ele alıyor. Tabii grup, “Courtesan Mary Slut” gibi şarkılarla da eteğindeki taşları döküp rahatlamaktan geri kalmıyor. Bahsettiği konu cinsi münasebetler de olsa, dini figürlere hakaret de olsa, yapımın hırçınlığı, asabiyeti asla ama asla azalmıyor; albüm başladığı sertlikte ve pislikte son buluyor.

Eserin gücünü arttıran etmenlerin başında beste kalitesi ve şarkıların iyi kurgulanan kompozisyonları geliyor. Merak edip dinlerseniz, önceki albümde klavye kullanımının daha ağırlıklı olduğunu görebilirsiniz lâkin grup, bu albümde klavyeye daha az yer veriyor. Bugün Black Messiah grubunda çalan ve “Trans CuntWhip”te kadroya giren Patrick “Perverted Pete”Kalla kişisinin de şarkıların çehresini değiştirmiş olduğuna şüphem yok.İşin prodüksiyon yönü de hayli civcivli.

Testere kıvamındaki gitarların, onca hengameye karşın rahat anlaşılabilir sound’un ve diğer tüm ayrıntıların arkasında, Hypocrisy’nin demirbaşları Peter Tägtgren ve Mikael Hedlund var. İkilinin, ses mühendisliği tarafında Hypocrisy’den edindiği deneyimleri doğrudan Tsatthoggua’ya aktardıkları kesin.

Dağılmasına en çok üzüldüğüm grupları sıralasam, ilk onda kesinlikle Tsatthoggua bulunurdu. İnternet üzerinde de hakkında çok fazla bir şey yazılıp çizilmeyen, artık insanların müzik dinleme platformu hâline dönüşen YouTube’da bile sınırlı izlenme sayılarına sahip grup, farklı bir imajı ve lirik konseptini benimseseydi sonuç farklı olur muydu, merak ediyorum.

10/10
Albümün okur notu: 12345678910 (4.27/10, Toplam oy: 11)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1998
Şirket
Osmose Productions
Kadro
North Wind: Vokal, sözler, sample’lar
Perverted Pete: Gitar
Nar Marratuk: Gitar, sample’lar
FalseProphet: Bas
LightningBolt: Davul

Konuk:
Mikael Hedlund: Vokal
Şarkılar
1. Trans Cunt Whip
2. Iä O Tsatthoggua
3. Status Stürmer
4. To the Credo of Inversion
5. Golden Shower
6. Endeavour to Pace
7. In Dope We Trust
8. Angel of the Universe
9. Courtesan Mary Slut
  Yorum alanı

“TSATTHOGGUA – Trans Cunt Whip” yazısına 7 yorum var

  1. “Golden Shower”ın ne olduğunu öğrenen herkesin ufku açılıyor ahah.

    hickdead

    @Ahmet Saraçoğlu, akabinde scat, fart fetish vb.. olayların öğrenilmesi durumunda neler yaşanabileceğini kestiremiyorum.. (ben bilmem tabi öyle şeyleri bi arkadaş söyledi)

  2. TAAKE says:

    bu gün taake krtiği yok muydu?yoksa ben mi yanlış gördüm,cuma günü taake-kong vinter diye gördüm bi ara(sanırım)

    Ahmet Saraçoğlu

    @TAAKE, cumaları eskilerden gizli kalmış cevher seçkisi yapıyoruz. Taake pazar günü çıkacaktı ama bu hafta aşırı yoğun olduğumdan onu pazartesi’ye aldık.

    TAAKE

    @Ahmet Saraçoğlu, anladım,sağolasın merakla bekliyoruz

  3. Alondate says:

    Bu gruba tesadüfen metallum’da denk gelmiştim. Peter, Hedlund, Horgh ve Szöke’nin sayfalarını çılgınlar gibi karıştırıyordum. Bu albüme tek bir kritik yazılmıştı o da 100 vermişti. Bir bakayım dedim beynim uçtu. Baya çılgın bir çalışma. Güzel kritik, doğru puan

  4. Ouz says:

    Grup 2019′da yeniden birleşmiş. Bugün de BMP kanalında Status Stürmer için hazırlanan klipleri çıkmış.

    https://youtu.be/USf_nQHobIo

    Bir de “Trans Cunt Whip” tadında bir albüm patlatsalar da iyice coşsak.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.