# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BODY COUNT – Bloodlust
| 08.07.2017

Halkla ilişkiler.

1992’de çıkan kendi adını taşıyan albümüyle metal ile rap’in birlikteliği adına mihenk taşlarından birini döşeyen BODY COUNT’la birlikteyiz bugün. Ice-T tarafından kurulan ve gitarist Ernie C.’nin iyi gitar çalabilmesi ve Ice-T’nin de metali çok sevmesi dolayısıyla kurulduğu söylenen grup, heavy metal, thrash metal, hardcore punk ve rapcore’un karışımı müziğiyle büyük sükse yapmış ve başta Cop Killer olmak üzere çeşitli düzlemlerde adından sansasyonel şekilde söz ettirmeyi başarmıştı.

Doksanlarda 2 albüm daha çıkaran grup, iki üyesini hastalıktan kaybetmesinin ardından 2006’da “Murder 4 Hire”ı çıkardı ve ardından 8 yıllık bir ara vererek 2014’te “Manslaughter” ile geri döndü. İlk albümünün etkisini sonraki albümlerinde yakalayamayan grup, birkaç ay önce de 6. albümü “Bloodlust” ile karşımıza çıktı.

Konu BODY COUNT olduğunda öncelikle bahsedilmesi gereke konu, doksanların başında son derece özgün bir olay olan BODY COUNT müziğinin, günümüze kadar gelen süreçte pek çok örneğinin görülmüş olması dolayısıyla etkisini biraz yitirmiş olması. Rap ve metalin muhalif duruşlarının bir araya getirilmesinin yarattığı çekicilik baki kalsa da, “metal yapan yaşlı siyahi adam” kavramı artık tek başına satacak kadar ilginç bir şey değil.

Ice-T’nin metale olan ilgisi ve sevgisini anbean yansıttığı yeni albüm “Bloodlust”ta, söylem olarak sağlam, ancak müzikal olarak biraz dağınık bir çalışma görüyoruz. Albümde konuk olarak yer alan Dave Mustaine, Max Cavalera ve Randy Blythe’ın yer aldığı şarkılarda bu isimlerin kendi gruplarının karakterlerine öykünen işler yapılmış olması albümü sevimli yapsa da, bütünlük ve karakter açısından “Bloodlust”ın “Body Count” gibi net ve sağlam bir duruş yapamamasına yol açıyor. Albüme şöyle bir bakınca, “Bloodlust”ın genel olarak albüm içinde karşımıza çıkan “ilginçlikler” üzerinden yürüdüğünü görüyoruz.

Dave Mustaine’in konuk olduğu ve MEGADETH etkili bir açılış şarkısı, Max Cavalera’nın konuk olduğu ve SOULFLY etkili bir şarkı, Randy Blythe’ın konuk olduğu ve LAMB OF GOD etkili bir şarkı, bir tane SLAYER cover’ı, içinde Ice-T’nin metal sevgisini anlattığı bir pasaj gibi çeşitli PR çalışmaları eşliğinde sunulan albüm, barındırdığı sosyal mesajlar değerli olsa da bu yaklaşımı dolayısıyla bir bütün hâlinde önemli bir albüm olmayı başaramıyor.

Tamamen müzikal bir perspektiften bakınca albümün “eh”in biraz üstünde olduğuna inanıyorum. Şu albümde vokalleri Ice-T değil de herhangi beyaz bir vokalist yapsaydı, tabii ki de albüm hakkında konuşan bu kadar fazla insan olmayacaktı. Ancak BODY COUNT’ın da olayı bu diyerek kabul etmek de mantıklı tabii.

Rap ve metalin bir arada kullanıldığı başarılı albümler yapıldı. Bazısı işin eğlencesini ön plana çıkardı, bazısı BODY COUNT’ın bir önceki albümünde olduğu gibi gangsta takılmayı, bazısı da “Bloodlust”ta olduğu gibi yavşaklığa girmeden direkt mesaj vermeyi seçti. “Bloodlust” 1-2 dinleme için ilginç, 3. ve 4. dinlemeler için “şu şu şarkılara bakıp çıkayım”, sonraki dinlemeler içinse albenisini büyük ölçüde yitiren bir albüm diye düşünüyorum. Hip-hop’ı, rap’i çok seven bir metal dinleyicisiyseniz elbette bu sayıların sonuna birer sıfır eklenebilir, “Bloodlust” size çok şey ifade edebilir.

Hip-hop ve rap dinlemeyen bir metal dinleyicisi olarak “Bloodlust” bana kendini 7-8 kez dinletti ve bundan sonra kendisiyle çok yakın olacağımı sanmıyorum. Yine de amaçladığı şey açısından ortalama ya da ortalamanın üstü olarak görülebilecek, söyleminde samimi bir albüm olması dolayısıyla dinlemeden de geçilmemesi gereken bir çalışma.

6/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.32/10, Toplam oy: 34)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Century Media
Kadro
Ice-T: Vokal
Ernie C.: Lead gitar
Juan Garcia: Ritim gitar
Vincent Price: Bas
Ill Will: Davul
Sean E Sean: Sampler
Şarkılar
01. Civil War [feat. Dave Mustaine]
02. The Ski Mask Way
03. This Is Why We Ride
04. All Love Is Lost [feat. Max Cavalera]
05. Raining Blood / Postmortem [SLAYER medley]
06. God, Please Believe Me
07. Walk With Me… [feat. Randy Blythe]
08. Here I Go Again
09. No Lives Matter
10. Bloodlust
11. Black Hoodie
  Yorum alanı

“BODY COUNT – Bloodlust” yazısına 8 yorum var

  1. deadhouse says:

    Benim puanım 5. 2 kere dinledim ve çok sıkıldım.

  2. ismail vilehand says:

    son 3 şarkı + Max Cavalera’lı şarkı muhteşem, diğerleri de iyi şarkılar. bu tarz albümler her gün çıkmadığından dolayı kıymetini bilmek lazım.

  3. Raddor says:

    Bu Distortion nasıl kudretli bir şeydir? Neyin arkasına atsan verilen etkiyi yüzlerce kat arttırıyor. Normalde ne Rap’ten ne Hip-Hop’tan hiç hoşlanmam. Ice-T deseler “Şeftalili olsun.” derim. Ama böylesi beni kendimden geçiriyor.

  4. northern says:

    ohahahaa o kapak nedir allasen.

  5. den4x says:

    ortadaki coverları hiç sevmiyorum. albümün bütün halinde çok iyi sunulmadığına katılmakla birlikte feat. içermeyen şarkılar gayet iyi. black hoodie’yi klibiyle birlikte 150 kere dinlemişimdir. no lives matter ve ski mask way de aynı şekilde çok iyi.
    ice t de ayrıca çok kral adam.

  6. LifeHunter says:

    Kim ne derse desin, metal ile rap hiç uyuşmuyor hocam. Kültür olarak dağlar kadar fark var aralarında. Rap gibi enstrümanların hiç kullanılmadığı ve temelin beat’e dayandığı bir türle, metal gibi enstrümanların görece sert soundlar oluşturacak şekilde kullanılan bir türün birleşiminden hoş şeyler çıkmıyor bana göre. Bırakın bu 2 farklı kültür birbirine hiç karışmadan kalsınlar.

    Salata

    @LifeHunter, Stuck Mojo iyi yapıyordu bu işi. Onun dışında ben de hak veriyorum

    deadhouse

    @LifeHunter, “Rap gibi enstrümanların hiç kullanılmadığı”

    Ok.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.