# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
VARG – Götterdämmerung EP
| 13.04.2017

Lanet olası federaller!

2011′de çıkan “Wolfskult” ile tanışma şerefine nail olduğum ve o albümden tat alamadığım için 2012′deki “Guten Tag”a ve “Das Ende Aller Lügen”e bakma gereği duymadığım Alman grup VARG’la beraberiz bugün. VARG, ilginç şekilde; melodik death metal, black metal, pagan metal, viking metal ve metalcore unsurlarını bir arada sunan bir tuhaf oluşum. TURISAS benzeri bir imajları, her şeylerini Nordik mitolojiden aldıkları bir duruşları ve kurtlarla dans ettikleri bir karakterleri var.

Promosunu Mart ayı sonlarında aldığımız ve 14 Nisan’da çıkacak olan “Götterdämmerung”; “lanet olası” anlamına geliyor. Cümle içinde kullanacak olursak;

“Der götterdämmerung federalitaten!”

Yani “Lanet olası federaller!”

Tamamen salladığım için ciddiye almanıza gerek yok, Almancası olan biri aşağıda doğrusunu yazarsa memnun oluruz.

VARG’a dönersek; grup genel karakterine uyan tarzda, enerjik, atarlı, çok bir akılda kalırlığı olmayan ancak hakkının yenmemesi de gereken bir işe imza atmış. Toplam süreleri 16 dakikayı bulan 4 şarkıdan oluşan “Götterdämmerung” EP’si; VARG’ın son bildiğim hâli olan “Wolfskult”tan bu yana biraz daha karakteristik, daha Cermen, daha epik bir tarafa kaydığını bana gösteren bir iş olmuş. EP’ye adını veren açılış şarkısındaki “Ich bin feuer!” haykırışları, lezzetli prodüksiyon ve yeterli güce sahip olan müzik; Götterdämmerung’un EP’ye adını neden verdiğini anlamak için yeterli.

Melodik tarafı daha ön plandaki Hel, tümü Almanca olan EP’nin nedense en bir Alman gibi hissettiren şarkısı Beißreflex ve kapanışı yapan ağır ve epik Knochenpfad; daha geçen yıl albüm çıkaran VARG’ın bu şarkıları sunmak adına fazla bekleyememesini ve “Götterdämmerung” EP’sini çıkarmasını anlamlı kılan yapıtlar.

Bu EP’nin benim adıma faydası, VARG’ın son gördüğümden bu yana geliştiğini, sound’unu çeşitlendirdiğini ve her ne kadar hâlâ aklımı başımdan alacak şeyler sunmasalar da, en azından yerlerinde saymadıklarını görmeme ve arada dinlemediğim iki albümü de biraz olsun merak etmeme yol açmış olması.

Grubu sadece “Wolfskult”la bilen biri olsaydım, VARG dendiğinde “pagan metal seviyorsan, baksan da olur bakmasan da” derdim. Artık “Götterdämmerung”u da bilen biri olarak, VARG’a dair düşüncelerimin olumlu yönde değiştiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Bir grup 16 dakikada bu değişimi yarattığına göre, bana da tatlış kurt patilerini sıkıp adamları tebrik etmek kalıyor.

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.75/10, Toplam oy: 12)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2017
Şirket
Napalm Records
Kadro
Freki: Gitar, vokal
Managarm: Bas, geri vokal, lead gitar
Fenrier Davul
Şarkılar
1. Götterdämmerung
2. Hel
3. Beißreflex
4. Knochenpfad
  Yorum alanı

“VARG – Götterdämmerung EP” yazısına 10 yorum var

  1. leavescars says:

    “Götterdämmerung (Almanca: Tanrıların Şafağı), Richard Wagner’in Nibelungen Yüzüğü (Der Ring des Nibelungen) adlı opera dörtlemesinin sonuncusudur.” (wiki)

    Ahmet Saraçoğlu

    @leavescars, teşekkürler.

  2. Ouz says:

    Galiba şimdiye kadar gördüğüm ilk kendilerini kırmızıya boyayan grup. Bugün yüzeysellikte zirvedeyim, evet.

    Kamil

    @Ouz, Turisas daha önce boyamıştı. Zirveye ortak olayım şöyle :D

    Ainulindalë

    @Ouz, Turisas da var…

    Güzide Arslaner

    @Ouz, Turisas da epey kırmızılı.

    http://www.pasifagresif.com/2010/07/turisas-the-varangian-way/

    Ouz

    @Güzide Arslaner, @Ainulindalë, @Kamil

    Süper, bugün yeni bir şey daha öğrenmiş oldum.:) Hepinize teşekkürler.

    Güzide Arslaner

    @Güzide Arslaner, Yorumları onaylamadan cevap yazma qeyfi

  3. deathotek says:

    Albümün kapağı Gökböri – Erlik kapağıyla ne kadar çok benziyor..

  4. Rashid says:

    Sitede kritiğine gördüğüm zaman “EP’nin kritiği yapılmışsa dinlemeden geçmek olmaz” demiştim ve dinlemeğime deydi. Eski işlerinden pek haberim yok ama şu 4 şarkı baya sardı beni. Tam istediğim gibi gaz şarkılar. Yeni albümleri çıkacak mı yakın zamanda bilmiyorum ama 2016 albümünü süzgeçten geçirmek farz oldu :D

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.