# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CADAVERIC FUMES – Dimensions Obscure EP
| 06.11.2016

Bu ismi daha çok duymaya hazır olun.

Özellikle son 10 yılda Fransa’dan çıkan bir dolu iyi grup var. Bunun farkında olmayan birileri varsa ya metal dünyasını hiç takip etmiyordur, ya da metal konusunda yeterli donanıma sahip olduğunu düşünmek gibi bir yanılgı içerisindedir

Fransa net şekilde son 10 yılda metal dünyasının en üstlerindeki 2-3 ülkeden biri. Her türden çok özgün gruplar sunan bu mavi beyaz kırmızı ülkeden çıkan gruplar, artık sırf bu yönlerinden dolayı bile pazarlanabilir hâle gelseler de, kolay kabul edilirliğin dışında işler yapan ve sadece müzikaliteleriyle kendilerini belli eden gruplar da yok değil.

CADAVERIC FUMES’la tanışın.

2011′de kurulan Rennes çıkışlı grup, 70′ler prog rock’ından ilham alan, retro gibi duran ama çirkinliği elden bırakmayan, gayet baskın kimlikli bir death metal sunuyor.

“Karelian Isthmus” dönemi AMORPHIS, INCANTATION, ilk dönem IMMOLATION, tonlardaki sıcaklıktan ötürü bir nebze TRIBULATION, hatta GHOST ve genel anlamda da kozmik, spastik, grotesk bir death metal var karşımızda. Blast beat’le yardırılan tatsız ama sevilesi bir rif bir anda yerini blues gamlarıyla dolu bir soloya bırakabiliyor, baştan sona böğüren vokaller bu garip 70′ler havasıyla birleşince gerçekten de özgün bir tını meydana getiriyor.

Bu sıcak tonlardan dolayı, nedense aramızdan çok erken ayrılan MORBUS CHON’a da göz kırpan olayları es geçmeyen CADAVERIC FUMES; her ne kadar Mayıs ayında çıkan “Dimensions Obscure” ile bizim sitede bile kendine daha şimdi yer bulabilse de, böylesi karakteristik ve çok başka yerlere gidebilecek bir grubu Pasifagresif’in uçsuz bucaksız kritik havuzuna kattığım için de mutluyum. Siteyi takip eden kitle içerisinden CADAVERIC FUMES’un yaptığı şeyi takdir edecek, çok çok beğenecek birilerinin olacağından da eminim.

Kendini benzerlerinden ayıran başlıca özellik olarak, ürkütücü tonlardan kaçınıp daha sıcak bir atmosferi ve karakteri amaçlamasını gösterebileceğimiz CADAVERIC FUMES, 25 dakikalık bu EP’si ile çok net şekilde iyi bir şey sunuyor. Tuhaflığı kontrol edebilen ve bu sayede orijinal olabilen grup, eminim ki ilk albümü ile baya bir insanın dikkatini çekecek ve adını daha güçlü şekilde duyuracaktır.

“Dimensions Obscure” yılın kısmen gizli kalmış sürprizlerin biri ve CADAVERIC FUMES da tür adına sıra dışı şeyler yapmaya çalışan bir grup olarak desteklenmeyi de kesinlikle hak ediyor.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.25/10, Toplam oy: 4)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
Blood Harvest
Kadro
Romain Gibet: Vokal
Wenceslas Carrieu: Gitar, geri vokal
Reuben Muntrand: Bas
Léo Brard: Davul
Şarkılar
A Yüzü
1. Crepuscular Journey
2. Extatic Extirpation
B Yüzü
3. Where Darkness Reigns Pristine
4. Swallowed into Eternity
  Yorum alanı

“CADAVERIC FUMES – Dimensions Obscure EP” yazısına 1 yorum var

  1. deadhouse says:

    Keyif verici bir müzik yapıyorlar. Moral bozucu, uğursuz bir müzik yapmamaları death metal yapmadıkları anlamına gelmez. Gayet iyi bence. Bir sonraki albümleri nasıl olacak merak ediyor insan. Gitar tonu da ayrıca iyi. Yılın en kolay dinlenebilir albümlerinden biri.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.