# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
FELLSILENT – The Hidden Words
| 14.01.2010

İlk izlenim çok mühim bir şey ki.

Aksak ritmlere kafa sallayamamaktan mı şikayet ediyorsunuz? Üç saniyede bir değişen ritme ayak uyduramayınca eşe dosta rezil mi oluyorsunuz? Fakat teknik death’ten, mathcore’dan vazgeçemiyor musunuz? Aradığınız şey bizde! “Kolları kavuşturup cool cool ritm tutmak” sizi bütün dertlerinizden kurtaracak. Memnun kalmazsaniz yedi gün içinde iade edemezsiniz.

Şu teknik müzik denen nane kafa sallama olayını bitirecek gibi geliyor bana. Nerde o eskinin sade ritmleri? Teknik metal “kim daha aksak müzik yapacak”, “kim daha hızlı blast beat atacak” yarışmasına dönmesin kampanyamıza hepinizi bekliyoruz.

Evet, bugün ele aldığımız grup İngiliz zibidiler topluluğu Fell Silent. Grup konu ettiğimiz ilk albümü “The Hidden Words”ü 2008 yılında yayınladı. Yayınladı da bana mı yayınladı? Kitlelere ulaşmamış olsalar da tarzın meraklıları arasında isimleri az çok anılır oldu. Ben de zaten tesadüf eseri keşfettim.

Bunun gibi albümleri eleştirmeye çalışırken genellikle çok zorlanıyorum. Sebebini açıklamadan önce müziklerini kısaca bir tasvir etmem lazım. Albümü bir hevesle edindikten sonra ilk şarkı olan “Erase/Begin”in başlamasıyla beraber acaba yanlışlıkla “Chaosphere”i mi açtım diye düşündüm. Şaka değil, abartı değil, gerçekten şüpheye düşüp kontrol etme ihtiyacı duydum. Lütfen bir “Erase/Begin” ve “Concantation”ı karşılaştırın kendiniz de (aşağıda).

thehiddenwords_1

Hayır durum böyle olunca Fell Silent’la olan ilişkime kötü başlamış oldum. Şimdi baktığımda müziğin hoş olduğunu düşünsem de içimde acaip bir antipati var. Hayır yani math ritmleri bu kadar mı kıt ki tıpatıp aynısını yapıyorsun arkadaşım? Grubun myspace’inde de etkilendikleri kısmında en başta Meshuggah olduğu üzere çok sevdiklerini de tahmin edebiliyorum. Hani fark edilmeyecek bir benzerlik de değil. Aklım almıyor.


Bununla da kalmıyor. Grup tam bir Meshuggah/Sikth çakması değil arkadaşlar. Nakarat geldi mi içlerindeki Killswitch Engage ortaya çıkıyor. İşte en kıl olduğum vokal tipi burada ortaya çıkıyor. Clean vokali uzaktaki bir arkadaşına seslenir gibi bağırmak zannedenler yapmasın şu işi arkadaşım. Meselam herkesin hayatına kimse karışamaz. Ben bu şekil giyinirim, bu bayan şu şekil giyinir, şu şekil giyinir. Özgürlüğü bidir.

Dediğim gibi, kötü bir ilk izlenim edinmiş bulundum ama öte yandan bunların dışında olumsuz bir eleştirim yok. Keşke daha orijinal bir şeyler yapıyor olsalardı, kendilerine özel bir duruşları olsaydı da keşfettiğime daha çok sevinseydim. Yine de tarzın sınırları içinde ilgi çekici bir müzik yapıyorlar.

Kısacası eğer Meshuggah, Sikth vesaire gibi grupları seviyorsanız bir denemenizde fayda var. Belki kimsenin tahtını ele geçirecek değiller ama arada bir dinlemeye değecek bir grup.

thehiddenwords_thehiddenwords

6’dan daha yüksek bir not vermek isterdim ama Textures – Silhouettes’e Ahmet tarafından benzer eleştirilerle 6,5 verildiğini düşününce, “The Hidden Words”ün aynı site dahilinde daha yüksek bir not alması uygunsuz olurdu diye düşünüyorum. Kim ne derse desin “Silhouettes” süper bir albüm ki.

Burak GÜR

6/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.41/10, Toplam oy: 27)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2008
Şirket
Basick Records
Kadro
Neema: Vokal
Joe: Vokal
Acle: Gitar
John: Gitar
Max: Bas
Nodz: Davul
Şarkılar
1. Erase/Begin
2. Double Negative
3. Drowned In My Enemy
4. Oblique
5. Void
6. Mindless Self
7. Immerse
8. Emerge
9. Silence Is The Loudest Cry For Help
10. The Sleeper Must Awake
11. Age of Deception
  Yorum alanı

“FELLSILENT – The Hidden Words” yazısına 4 yorum var

  1. Ahmet Saraçoğlu says:

    İlk olarak, hadi ben yanılıyorum, Silhouettes’e oy veren 22 kişi de mi yanılıyor? :)

    İkincisi, sanırım grup Meshuggah sevgisini kapağına da taşımış zira sağ üstteki surat bana ilk andan şunu hatırlattı:

    http://www.rankopedia.com/CandidatePix/43302.gif

    Belki de bana öyle geliyodur.

  2. Veracruze says:

    Sevmemek bi yana, ben metalcore ve math metal öğelerini iyi birleştirdiklerini düşündüm. Sonuçta yabana atılır şeyler çıkarmamışlar, ki albümü bi kere dinlemek yetmedi bana. Bu yorumu yaparken belki benim gözümden kaçmış olan bi ton grup olabilir tabiki, ama şu yorumu şu an yaparken bunu düşündüm. İlk bunaltıda buldum bu grubu zaten, ki orda da şu tarz grupların kışkırtıcı yorumları varmış grup hakkında:

    ”Nice tone! All the tracks you’ve uploaded are amazing!” – Fredrik Thordendal | MESHUGGAH
    ”Finally, a British band that aren’t sh*t! Nice one, really enjoyed the tracks.” – Dan Weller | SIKTH
    ”You’re the best band I’ve heard in a very long time, I need to hear more… NOW!” – Karl Schubach | MISERY SIGNALS

    Gerisi dinlemeyi düşünücek insanları bağlar : )

  3. Gustav Mahler says:

    Dağılmış bir gurup ama hakikaten ortalıkta bu kadar kalitesiz şeyler varken bu gurubun 6,5 olarak değerlendirilmesi benim açımdan çok yanlış.Bana göre en az 8 i hakediyorlar ki refarans aldıkları kişilerde aynısını demiş zaten dağıldılar bu konuşma biraz ölünün arkasından konuşma gibi oluyor:)Acaba tekrar birleşecekler mi?

  4. Uğur Ceylan says:

    acle kahney’in tesseract’ın temellerini attığı bir projesi aslına bakılırsa. sound olarak da oldukça benzerlik gösteriyor. tesseract’e oranla içine girmesi biraz daha zor bir albüm bana kalırsa; özellikle vokaller.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.