# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
PARADISE LOST’tan şarkı sözü videosu
01.09.2017

Mezara kadar.

İngiliz gotik/doom devi PARADISE LOST yeni albümü “Medusa“yı 1 Eylül’de çıkarıyor.

1. Fearless Sky
2. Gods of Ancient
3. From the Gallows
4. The Longest Winter
5. Medusa
6. No Passage for the Dead
7. Blood & Chaos
8. Until the Grave
9. Frozen Illusion
10. Shrines
11. Symbolic Virtue

“Until The Grave”in şarkı sözü videosu şöyle.

“Blood & Chaos” klibi yayınlandı.

“The Longest Winter” adlı şarkı da yayınlandı.

Trailer da geliyor.

  Yorum alanı

“PARADISE LOST’tan şarkı sözü videosu” yazısına 33 yorum var

  1. Özgür says:

    Daha fazla ayrıntı vermek gerekirse, albümü kaydetmek için ilkbahar aylarında stüdyoya girecekler (Bir röportajlarında söylediler). Muhtemelen gelecek yıl bu vakitlerde albümü dinliyor oluruz.

  2. Özgür says:

    Gitar kayıtlarından video var. https://www.instagram.com/p/BS51zZ4BrBI/

  3. deatheist says:

    albümün genel soundu loneliness remains’de ki gibi olur diye tahmin ediyorum

  4. Özgür says:

    Evet, bugün itibariyle albüm hakkında biraz daha fazla bilgiye sahibiz. Kendi diskografileri içinde Medusa’ya tarz olarak en yakın albümlerin Shade of Gods ve Gothic olduğunu, albümün o dönemdeki işlerin daha iyi prodüksiyona sahip ve daha iyi icra edilmiş bir devam ettiricisi olarak tanımlanabileceğini söylüyor Nick ve Greg. Albümün açılış şarkısının 8.30 dakika civarında bir death-doom canavarı olduğu söyleniyor, ki bu açık ara Paradise Lost tarihinin en uzun parçası anlamına gelmekte. Bu arada albümdeki sekiz şarkının sadece ikisinde temiz vokal kullanılmış, yani son albüm The Plague Within çıkarken dillendirilen “back to the roots” olayı artık zirve noktasına ulaşmış görünüyor. Albüm hakkında daha tatlış bilgilere ve grubun samimi açıklamalarına ulaşmak isteyenler linkteki 25 dakikalık röportajı izleyebilir. https://youtu.be/iMEuCGuS0wA

    Özgür

    @Özgür, Düzeltme: Shade of Gods değil Shades of God olacak elbette.

    deatheist

    @Özgür, röportaja mutlaka denk gelirdim ama senin derlediğin kadar iyi çevirmem mümkün olmazdı çok teşekkür ederim. anlatılanlar gayet heyecan verici. şimdinin paradise lost’una dair şikayet edebileceğim tek şey varsa o da greg baba’nın saçlarıyla birlikte solup giden karizmasıdır hahaha

    Özgür

    @deatheist, Greg’in kısa ve boyalı saçları neyse de, Nick’in tepesinde saç kalmayacak bir sonraki albüme kadar.
    Bu arada Vallenfyre için verdiği başka bir röportajda Greg diyor ki Nick’in son Bloodbath albümüyle yeniden duyulan ve The Plague Within’de geliştirdiği brutal vokali artık iyice kendini bulmuş ve mükemmelleşmiş. Nick de temiz yerine brutal vokal yapmayı tercih ettiğini, öyle daha rahat olduğunu falan söylüyor zaten ilk röportajda. Daha sonraki albümlerde de bu tarzı tercih edecekleri belli oldu artık bence.
    Bu arada ben de teşekkür ederim, daha fazla ayrıntı geldikçe burada paylaşmaya çalışırım.

    Blashyrkh

    @Özgür, oha çok iyi Shades of God benzeri olacaksa. Paradise Lost’un o halini seviyorum. Benzer atak My Dying Bride’ın son albümünde de vardı.

  5. Özgür says:

    Kapağı çok beğendim ben. Mitolojideki klasik Medusa tasvirinin dışına çıkılması da daha iyi olmuş. Kapağı daha görür görmez o Paradise Lost hissiyatını da alıyor insan. Daha ne olsun. (Single gelsin.)

  6. atilla says:

    negzel kapak la, beğendim cidden.

  7. deadhouse says:

    Bu kapak da güzel ama bir önceki albümün kapağı çok daha güzeldi.

  8. den4x says:

    şu dizinin ekmeğini yemeyin be kardeşim ya

    Özgür

    @den4x, Diziyle ilgisi yok şarkının veya kapağın, yukarıda paylaştığım röportajda açıklaması mevcut.

  9. Peste Noire says:

    Baya hype landım albüme umarım hayal kırıklığına uratmazlar.

  10. Osman says:

    Şarkı çok iyi.

  11. deadhouse says:

    Clean vokal serpiştirmeleri iyi olmuş. Buram buram kalite akıyor. Hey maşallah!

  12. Özgür says:

    Type O Negative gibi olmuş yorumları var her yerde, ki çok haksız sayılmaz ama eski dönem Paradise Lost etkisi daha ağır basıyor bence. Bu arada diğer parçaların sample’larını dinledim, tamamen death doom çizgisinde olmayacak albüm. Bayâ ele avuca sığmayan, enerjik kısımlar var. 4 Ağustos’ta çıkacak ikinci single öyle olacak mesela.

    deatheist

    @Özgür, ben de denk geldim benzer yorumlara ama büyük ton hayranı olarak bağdaştıramadım açıkçası pek. öyle ya da böyle ortada paradise lost ve her zaman ki gibi süper bi iş var tabi

  13. stapedius says:

    Tutarlılık=Paradise Lost. Her albümü güzel babaların. Şarkı çok iyi gerçekten, albüm için çok heyecanlandım.

  14. Godless Killing Machine says:

    Kariyerlerinin en iyi albümünü çıkarırlarsa şaşırmam, kariyerlerinin her döneminde muhteşem albümler çıkarmış nadir gruplardan bu adamlar. Ben şarkıyı çok sludge buldum, kendi tarzlarını hafiften Electric Wizard tarzı stoner’a da kaydırırlarsa harika bir albümle gelmiş olurlar. Bir de bu adamlar hala ve hala yaptıkları müziğin kalitesine göre underrated durumdalar. Metal müzik içinde genre yaratmış bir grup bunlar sonuçta.

    deadhouse

    @Godless Killing Machine, +100000

    Özgür

    @Godless Killing Machine, Orta dönemdeki elektronik soslu albümler belli bir kitleyi kaçırdı ama bu adamlar son 10 yıldır cayır cayır metal albümleri çıkarıyor olmasına rağmen hâlâ o orta döneme takılıp kalmış kalın kafalı metalciler mevcut. Geçen Facebook’ta bir yorum okudum, adam “Host’tan sonra hiçbir şeylerini dinlemedim” yazmış. Güler misin ağlar mısın.

  15. Bahadır says:

    Olağanüstü!

    master

    @Bahadır, +2

  16. Özgür says:

    1989′da bir konserde çaldıktan sonra tamamen rafa kaldırdıkları bir şarkıyı -yeni riff’ler de ekleyerek- yeniden diriltmiş ve albüme dahil etmiş Greg. Vay ki vay.
    https://youtu.be/-MRMcK1GrHE

  17. Özgür says:

    Dün düşmüş albüm. Şimdilik 2 tur dinledim ama düşüncem tam oluşmadığı için daha sonra yorum yapacağım.

    Özgür

    @Özgür, İtiraf etmem lazım ki ilk dinleyişte albümden büyülenmeyince biraz endişe etmiştim ama o büyü yavaş yavaş yakaladı beni ve şu an etkisi altındayım. Grubun erken dönem albümlerinden ilham almasına rağmen, bu albüm kendine has bir yapıya sahip ve diskografi içinde apayrı bir yeri olacağı şimdiden kesin bence. Bonus parçaları saymazsak gerçekten filler parça yok denebilir ama ilk albümdeki Frozen Illusion’ı olduğu gibi niye koymuşlar, anlamadım. Şimdi bir tur daha dinleyelim.

    markusulf

    @Özgür, aga bonus o. Albüm 8 parça

  18. deadhouse says:

    Dehşetül vahşet bir albüme benziyor. Sen ne güzel grupsun be.

  19. Özgür says:

    @markusulf, Evet, farkındayım.

  20. P L A G U E says:

    Spotify da medusa parcasina denk geldim. Lan dedim bakam bi neymis. Acmaz olaydim…adamlar oyle bir sound kullanmislar ki agzim acik kaldi. Boguk, cizirtili stoner etkili gitar. Hastasi oldugum isler bunlar. Sirf bu sound hatrina bi kac gun icinde albumu dinlerim. Paradise lost kulturum yok daha oncede belirtmistim, bi ara bakarim la kaldi her zaman. Bakalim bu album bi baslangic olur mu?

    circleperspective

    @P L A G U E, aynısı benım ıcınde gecerlı o kirli, pis tonlar ne öyle ya hasta eder adamı. Ayrıca albüm kapağı ayrı güzel, 2017 yılında modern olcaz dıye cıkartılan o kadar cafcaflı kapaklara göre gayet olgun keza şarkılarda öyle

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.