# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THE LEVITATION HEX – Cohesion
| 05.07.2016

Geçmişe dönük kimlik arayışı.

Avustralya’nın en önemli gruplarından biri olan ve 1993-2007 arasında çıkardığı birbirinden orijinal albümle çok kemik bir kitle yaratmayı başaran ALCHEMIST’in küllerinden doğan bir grupla beraberiz bugün.

Tıpkı ALCHEMIST gibi avangart ve progresif death metal kırması bir müzik yapan THE LEVITATION HEX; kendi adını taşıyan 2012 çıkışlı albümünün adından, yeni çalışması “Cohesion”ı da Nisan ayı ortalarında ortamlara sundu. THE LEVITATION HEX, ALCHEMIST’in esas adamı Adam Agius tarafından solo proje olarak kurulan ve 2012 yılında çıkan albüm için ALARUM ve AEON OF HORUS’tan alınan elemanlarla oluşan bir grup. Merakımı adıyla cezbeden grubun müziği ise, açıkçası net şekilde “herkese göre değil” klasmanında.

ALCHEMIST’in acayip taraflarını kısmen barındıran THE LEVITATION HEX, hardcore vokaller, çığlıksı haykırışlı vokaller, önceki albüme göre iyice azalan synth ve elektronik havanın yerine geçen etkin gitar ve zaman zaman Dailor havaları estiren davullarıyla, gerçek anlamda tuhaf bir müzik yapıyor.

Bu noktada akla gelmek zorunda olan ve bence dinleyen herkesin de net şekilde hissedeceği asıl konu, grubun müziğinin ne derece kişilikli olduğu. Ortaya konan şeyin yapısı gereği kabul edilir bir kişiliksizliğe göz yumulmalı mı, yoksa bu, kişiliksizlikle hiç alakası olmayan, tamamıyla bilinçli bir dağınıklık mı? Bunun göreceli bir konu olduğunu düşünüyorum.

Lâkin ALCHEMIST’e alışık bir kulaksanız ve Agius’un müzikal fikirlerine biraz aşinaysanız, bunun büyük oranda bilinçli bir tercih olduğunu düşünebilirsiniz. “Cohesion”ı ilk dinlediğinizde, albüm bitince kafanızda “ne oldu ne bitti bi bok anlamadım” deme ihtimaliniz gayet yüksek.

Ancak albümü dinledikçe ve şarkılar arasındaki ortak dağınıklığı ve kimlik kazanımından kaçışı fark ettikçe, “Cohesion” daha bir yerli yerine oturuyor ve kendinizi sanki Devin Townsend’in acayip evrenlerinden birinde buluyorsunuz. Tabii bu durum baya kısa sürüyor, çünkü THE LEVITATION HEX “düz olmaktan” itinayla kaçınıyor. Bu durum, iyi yapıldığında çok bambaşka yerlere gelebilirse de, THE LEVITATION HEX bunu o kadar da hayran olunacak şekilde yapmıyor. Özellikle bazı şarkıların gereğinden fazla uzatılması konsantrasyonu ve ilgili olumsuz etkileyebiliyor.

Nihayetinde THE LEVITATION HEX, “Cohesion”la bazısının çok seveceği, bazısının pek bir şey bulamayacağı bir albüme imza atmış. Ben burada ortanın iyisi tarafındayım, ama karşımızda uzun yıllar dinlenecek bir albüm olmadığı da kesin. Bir şans verin, belki de çok seven tarafta olursunuz.

6/10
Albümün okur notu: 12345678910 (3.00/10, Toplam oy: 3)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2016
Şirket
El Emeği Göz Nûru Plakçılık
Kadro
Adam Agius: Vokal, gitar
Scott Young: Gitar
Mark Palfreyman: Bas, vokal
Ben Hocking: Davul
Şarkılar
1. Disrate
2. Energy Refund
3. Amygdala
4. The Things Time Can't Mend
5. Sleeping Synapse
6. Buried in a World
7. Hipokritikill
8. The Reflection
9. Waste of Worry
  Yorum alanı

“THE LEVITATION HEX – Cohesion” yazısına 1 yorum var

  1. sacristy says:

    kapağın bende bıraktığı izlenim: “ashes of the wake”

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.