# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
Nergal’in solo projesi ME AND THAT MAN’den klip
31.05.2017

Magdalene.

BEHEMOTH insanı Nergal, ME AND THAT MAN adlı projesiyle çıkaracağı ilk solo albümü “Songs of Love and Death“ten “Magdalene” klibini sundu.

“Cross My Heart And Hope To Die” klibi de yayınladı.

Albümden çıkan ilk iki single “Ain’t Much Loving” ve “My Church is Black”in klibi.

Kapak da var.

Teaser da şöyle.

Nergal albüme şöyle bir yorum yapmıştı:

“Albüm hiçbir şekilde metal değil, ama yine de çok karanlık ve farklı. Yarı akustik ve çok sade bir müzikal yaklaşımı var. BEHEMOTH hayranlarının seveceğini sanmıyorum. Açık fikirli olanlar sevebilir ancak ben bunu özgür bir sanatçı olduğum için yapıyorum ve istediğimi yapmakta özgürüm. Bence özgürlük budur, bir sanatçı olmak budur.”

Aşağıda da kayıt safhasından 2 video yayınlandı. Biri şu, diğeri de şu.

BEHEMOTH devam ederken, bir yandan bu solo albümü Mart ayı gibi tamamlayıp Eylül’de çıkarmak istiyorum” diyen Nergal, albümdeki müziği de “metal değil. Blues, country ve folk, üstelik şarkı da söylüyorum” şeklinde ifade etmiş. Nergal, albümün genel havasını ise “farklı bir yaklaşımı var, ama yine de ‘çok karanlık‘” şeklinde özetlemiş.

Bekliyoruz.

  Yorum alanı

“Nergal’in solo projesi ME AND THAT MAN’den klip” yazısına 23 yorum var

  1. DanceWıthLucifer says:

    Nergal osursa dinlerim

  2. drtun says:

    Frontal lob metastazı mıdır? Neyse müzik müziktir seven dinleyen olur herhalde.

  3. Nox says:

    nergal hipsterlığı bir an önce bırakmazsa iyice taşak konusu olacak yakında.

  4. Osman says:

    Bi ara elektrikler gitti falan sandım, meğersem nergalmış kekekeke.

  5. deadhouse says:

    Güzel olmuş ya ahaha çok değişik. Söz konusu Nergal olunca insan böyle bir müziği garipsiyor tabii. Yalnız karanlık gelmedi bana hiç. Ne olursa olsun karanlık olacak demiş ama neşeli bir şarkı gibi olmuş.

  6. gerekli says:

    ilk nota ve vokalde hissettiğim nick cave and the bad seeds

  7. Ş. Yıldırım says:

    Hiç sevmediğim gruplardan biri olan Behemoth, The Satanist’in ardından en sevdiğim gruplardan biri haline döndü. Resmen 180 derece çark ettim yani. Ondan beri hayranlıkla takip ediyorum Nergal’i. Burada büyük hayranı olduğum Nick Cave’in tadı hemen hissedilse de epey orijinal ve dinlemesi çok keyifli bir iş ortaya koyduğunu düşünüyorum. Umarım albümün tamamına hakimdir bu hava.

  8. Osman says:

    Kepazel… eh pardon. Gayet sanatsal ve karanlık bir çalışma olmuş. Am göt mem… ehm özür dilerim karanlık tonlar ve sanatsal bir çekim. Ya ben ne diycektim ya. Bi dakka fermuarımı kapatıp yazıcam. King Dude, yok pardon Nick Cave influence’ı falan cidden çok ilginç çok orjinasadfjlfamafafa

    Osman

    @Osman, Bu arada o kapak ne amk cgi dogmeat mi lan o ahahahahah. Sol üst taraftan da bişey akıyor. Son behemoth albümündeki kan olabilir mi acaba, ama o kırmızıydı sanki.

    deatheist

    @Osman, ne güzel eğleniyosun sen öyle

    Ş.yıldırım

    @Osman, Bir şey söyleyeyim mi, bu ülkede bu müzikle alakalı konuşulan bütün ortamların neredeyse yüzde yetmişinde bu tarz ukala, kendini beğenmiş, sırf standardın dışında kalan bir ekolü takip ediyor diye ardı arşa varmış tiplerden geçilmiyor. Hele ki bu tiplerin beğendikleri bir şeyi beğenmeyesin ya da beğenmediklerini beğenesin, işte o zaman sen ağır derecede suçlusun veya daha ilerisi bir ahmaksın, açıkça bu biçimde ilan edilir, yerin dibine de sokulursun -ve yine bu tipler; eksik bilgiyle yapılmış bir yorumu iyi niyetle düzeltecekleri yerde dalga geçerek işin içinden çıkarlar, bunlar bütün gece elde bir içkiyle barda dolaşan tipler gibi salt dikkat çekmek, bilgili ve kültürlü olduklarını kanıtlamak adına var olurlar -ve olacaklar.
    Şimdi ben sana bu parçanın neresinin Nick Cave etkisini taşıdığını, neresinin niçin orijinal olduğunu fazla fazla örnekle açıklayabilirim. Ama yapmayacağım. Ben bıktım artık. Bu ülkede bu müziği dinleyen insanların yarısından fazlasının hali buysa bunu yapmanın hiçbir anlamı yok, paylaşımın ve tartışmanın hiçbir anlamı yok, dağa taşa konuşsak daha fazla verim alırız, inanın bana. Geçen gün Sodom için yaptığım yorum adına da çok özür dilerim. Yerlerinde olsam ben de gelmem, böyle tipler için kendimi ateşe atmam, neden mi?
    Çok büyük emeklerle düzenlenen festivallerin ne halde olduğunun sanki kimse farkında değil. Beğenmeyip dalga geçtiğimiz Hayko Cepkin’in konserleri bile bizimkilerden daha verimli geçiyor emin olun. Sahnede gruplar yardırırken klasik müzik dinletisindeymiş gibi bakarız, koca koca gruplar önümüze gelir “meh, sound kötü abi sound epi epi” diye güleriz. Slayer konserinde Slayer tişörtlü bir gencin gruba sırtını dönüp kız arkadaşlarıyla kağıt oynaması meselesini biliyor musunuz? Bizde oldu tabii ki, yanılmadınız. Çünkü neden olmasın?
    Hep böyle miydi, bilmiyorum. Zamanın Laneth gibi oluşumlarını biliyorum o kadar. Onlar capcanlıydı, halen de severim. 11 Yaşına kadar Almanya’da yaşadım (şimdi 23 yaşındayım) işimi görecek Almancam var, gider onların ortamlarında takılırım daha iyi, gerçekten de.
    Çok iyi dinleyiciler var ama, misal Ahmet Saraçoğlu hayatımda gördüğüm en iyi en sıkı dinleyicilerden biri, mesela ismail vilehand da takip ettiğim bir kullanıcı. kendi ortamlarımda da bu tarz insanlar var. Yok değiller. Ama yetmiyor, bu tarz tipler ortaya çıkıp tadı tuzu kaçırmak dışında hiçbir şey yapmadıkça ve sayıları da azalacağına arttıkça yetmeyecek. Bu ülkede Metal Müziğin aşırı derecede umutsuz, tam da bu müziğin esasında karşı olduğu biçimde “şekilci” olduğundan artık eminim. Dayandım, ölçtüm, biçtim, olmadı. Misal bu siteye defalarca manipüleye açık yorumlar yazdım çoğunda da beklediğim reaksiyonu aldım ne yazık ki.
    Bu ülkeyi seviyorum, bu müziği de seviyorum ama ikisini bir arada sevmiyorum. Buna cevap yazmanıza gerek yok tekrar bakmayacağım, ha kendimi tatmin edeceğim derseniz siz bilirsiniz tabii ki.
    Sağlıcakla kalın, herkese iyi dinlemeler…

    Ş. Yıldırım

    @Osman, sizin gibi ukalalar da olmasa ne güzel yaşayacağız kim bilir…

  9. atilla says:

    kapağı pek beğenmedim ama klip şarkısı fena değil ya, arada dinlenir. Nick Cave tadı var ama bu kötü değil. Klip iyi görünüyo. En sonda bi ara nergal dal-taşak kalıyo sonra gözünü açıyo kumsalda hatunla denize girme olayı, bu klibin devamı gelir gibi sanki…

  10. den4x says:

    Kapaktaki ilber ortaylı değil mi? Ne anlatmak istemiş merak ettim açıkçası.

  11. Küçük Zenci says:

    Yok bro apaçık Obi Wan Kenobi o:

    http://i.hizliresim.com/d8ER1Z.jpg

  12. Thingol says:

    The satanist’in kapağındaki amca bu bence

  13. deadhouse says:

    Albüm dinlemeye değer. Çok blues vs. kafalarında biri değilim ama güzel olmuş. Nergal güzel adam. Kritiğini bekleriz. Çerezlik ve biralık albüm olmuş güzel olmuş.

    Kürşat

    @deadhouse, Kesinlikle, bir tek şu Doğu Avrupa aksanı kulak tırmalıyor başlarda o da sonra sonra kendince bir hava katıyor gibi.

  14. Umut says:

    Şeytan işleriyle kafayı fazla bozdu herhalde kendisi texas yerlisi falan zannediyor

  15. erdem says:

    guzel olan tek sey hatunun ayaklari 0:54

    ismail vilehand

    @erdem, standart ayak işte nesi güzel. özellikle belirtilince Katy Perry’nin ayakları gibi bişey bekledim ama sonuç hüsran.

    deadhouse

    @ismail vilehand, Katy Perry’nin ayakları ölüyü diriltir.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.