# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CARCASS – Wake Up and Smell the… Carcass
| 18.06.2015

Kokusunda davet var.

30 Ağustos’ta Headbangers’ Weekend kapsamında ülkemizde ağırlayacağımız efsaneler efsanesi grup CARCASS’ın dağılmadan hemen önce çıkardığı ve kariyerinin bir özeti denebilecek çeşitlilikte bir şarkı yelpazesi barındıran “Wake Up and Smell the… Carcass”tan bahsedelim bugün.

17 şarkı içeren bu 75 dakikalık arkadaş, “Swansong” döneminde kaydedilen ancak yayınlanmayan 5 şarkıyı, 4 adet Radio 1 Rock Show performansını, “Heartwork” EP’sinden 2 şarkıyı, “Tools of the Trade” EP’sinden 3 şarkıyı, 1989 “Pathological” toplamasından 2 şarkıyı ve son olarak da yine 1989 “Grindcrusher” toplamasından 1 şarkıyı barındırıyor.

“Wake Up and Smell the… Carcass”da, CARCASS’ın ne olduğunu en net şekilde görmek mümkün. Grubun grindcore yanı da, daha melodik death metale kayan yanları da, death’nroll tarafı da ayan beyan gözler önüne seriliyor. Bu toplamayı dinlerken, CARCASS’ın neden nev işler yaptığını görmemek elde değil. Benim açımdan bu toplamayı önemli, daha doğrusu şaşırtıcı kılansa, buradaki bazı şarkıların nasıl olup da albümlere konmadıkları gerçeği. Emotional Flatline, Blood Spattered banner, I Told You So (Corporate Rock Really Does Suck) gibi müthiş şarkılar var ve bunların halihazırda “Swansong”da yer alan şarkılardan hiçbir eksikleri yok.

Özellikle I Told You So (Corporate Rock Really Does Suck), ilk duyduğum CARCASS şarkısı olması sebebiyle aşırı derecede sevdiğim bir eserdir. Aynı şekilde Emotional Flatline da arada kaynayan ve resmen harcanan, müthiş bir şarkıdır. Michael Amott’ın gitar tonuyla kendini belli eden, pamuk gibi bir şeydir.

Bu toplama, CARCASS’ın gizli hazinelerini duymak ve bol bol “Ulan bu albüme nasıl konmaz” demek adına numunelik bir çalışma. Ne mutlu ki CARCASS hâlâ var ki, bu yazıyı iç geçirmelerle, keşkelerle doldurmak zorunda kalmıyorum.

Grubu seviyorsanız ve bu toplamadan duymadığınız şarkılar varsa, grubu o kadar da çok sevmediğiniz anlamaına geleceğini ve bu açığı bir an önce kapatmanız gerektiğini ifade ediyor, not falan da vermeden bir kez daha cesedi koklamaya gidiyorum.

Albümün okur notu: 12345678910 (9.21/10, Toplam oy: 33)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
1996
Şirket
Earache
Kadro
Jeff Walker: Vokal, bas
Bill Steer: Gitar, vokal
Ken Owen: Davul
Michael Amott: Gitar
Carlo Regadas: Gitar
Şarkılar
1. Edge of Darkness
2. Emotional Flatline
3. Ever Increasing Circles
4. Blood Spattered Banner
5. I Told You So (Corporate Rock Really Does Suck)
6. Buried Dreams (live)
7. No Love Lost (live)
8. Rot 'n' Roll (live)
9. Edge of Darkness (live)
10. This Is Your Life
11. Rot 'n' Roll
12. Tools of the Trade
13. Pyosisified (Still Rotten to the Gore)
14. Hepatic Tissue Fermentation II
15. Genital Grinder II
16. Hepatic Tissue Fermentation
17. Exhume to Consume
  Yorum alanı

“CARCASS – Wake Up and Smell the… Carcass” yazısına 2 yorum var

  1. Gariban says:

    o emotional flatline yok mu hele onun vokali takip eden duygusalimsi melodi… Hastasıyız usta

  2. woodenpint says:

    Rot ‘n’ Roll’a bitiyorum.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.