# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
ENSLAVED yeni albümünü dinlemeye açtı
02.03.2015

AAAAAAAA.

Bir süre önce yeni klibini paylaşan ENSLAVED, yeni albümü “In Times”ı dinlemeye açtı.

Grup daha önce de ”One Thousand Years Of Rain”e çektiği şarkı sözü videosunu paylaşmıştı.

Grup daha önce de “Thurisaz Dreaming”e çektiği şarkı sözü videosunu paylaşmıştı.

Grup daha önce de albüm görsellerinin yapım aşamasını gösteren bir video paylaşmıştı. Videoda albümden bazı notalar da duyuluyor.

Grup bir süre önce de albümün detaylarını paylaşmıştı. Mixlerini Jens Bogren’in üstlendiği albüm, Nuclear Blast etiketiyle 6 Mart’ta dinleyici ile buluşacak. Grubun gitaristi Ivar Bjørnson albümle ilgili şunları söylemiş:

“Şarkılara ve fikirlere o kadar uzun süre daldım ki, onlar hakkında içe dönük şarkıcılığın kendini beğenmiş bir hâlde laga lugasını yapmaktan başka ‘‘düşüncelere’’ sahip olmak zor. Şarkılar benim iç ve dış yaşamımın ve de sahip olduğumun farkında olduğum düşüncelerin yanı sıra günlük bilince geçirilmesi için fazla derinde yatan düşüncelerin açılımı. Şarkılar değişen görkemli durumların ve olağan küçük olayların tınıları. Bununla beraber şarkılar ayrıca tabii ki diğer türden müzik ve sanattan gelen ilhamın sonuçları. Yeni albümün şu ana kadar sahip olduğumuz en tutarlı çalışmalar bütünü olduğunu düşünüyorum: ‘Daha karanlık’ olan geçmişimizi prog rock etkilenimlerimiz, bugünkü mutlak özgürlük anlayışımız ve de bu grupta olmanın verdiği neşeyle birleştiriyor, eğer bu herhangi bir anlam ifade ediyorsa… Ha, ha ,ha. Enerji açısından daha yüksek, daha agresif, fakat buna rağmen daha güzel ve incelikli. Basitçe söylemek gerekirse kulağa ilhamlı geliyor.”

53 dakikalık süresi olan albümün detayları şöyle:

01. Thurisaz Dreaming
02. Building With Fire
03. One Thousand Years Of Rain
04. Nauthir Bleeding
05. In Times
06. Daylight 

  Yorum alanı

“ENSLAVED yeni albümünü dinlemeye açtı” yazısına 73 yorum var

  1. AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

    Baybora Topaloğlu

    Harika albüm. Sadece Daylight beklediğimi pek vermedi, ama onun dışında One Thousand Years of Rain’ın hastası olmakla beraber bütün albümü çok sevdim. Buna çok sevindim ayrıca ya, RIITIIR’ı o kadar sevemedikten sonra bunu çok seveceğimi düşünüyordum ve yanılmadım.

    Baya baya birçok dinlemeden sonra en iyi Enslaved albümü denebilecek türden bir albüm olmuş bence, şimdiden de listede. Ellerinize sağlık insafsızlar ya, deli gibi dönecek <3

  2. owlbos says:

    Enslaved fanı olarak ”güzel” buldum albümü. Ama ilk dinleyişte anladığım diğer Enslaved albümleri gibi en süper Enslaved albümü olmuşlu yorumların pek geleceğini sanmıyorum. Albüm biraz kişisel gibi geldi bana. Bir kişinin hayatının albümü olacak kadar güçlüyken 9 kişinin farklı eleştirilerle sıradanlığını vurgulayabileceği kadar kırılgan. İpod’a atıp yolculuklara çıkmak için hala heyecanlıyım.

  3. B U R Z U M says:

    Albumu dinleyip cok sevmekten korkuyorum resmen. Simdi cok seversem, orijinali elime gecmeden dinlemeyecegim icin sabirsizliktan geberme ihtimalim var. Ayni sey marduk albumu icinde gecerli oldu. En son marduk yorumu yazdiimdan beri albumu dinlemedim. Orijinal gelmeden kiyamiyorum:( ayni sey bu albumde de olursa baya moralim bozulcak lan:(

  4. Albüm mükemmel bayıldım ama Riitiiri ilk dinlediğimde beni daha çok büyülemişti etkisinden aylarca çıkamamıştım . İçine girmesi daha zor bir albüm gibi In Times biraz da kişisel bir albüm gibi. Ama hepimiz biliyoruz ki Enslaved’in albüm çıkardığı yıl ne güzel yıldır

  5. GLaDOS says:

    Bir kere dinledim rahatladım. En azından içimde endişe kalmadı. Aslında albümde Enslaved adına bariz yeni bir şey duymadım ama öyle bir kadro var ki, bu adamların bir araya gelipte vasat albüm yapmaları mümkün değil.

  6. Melkor says:

    Albümü 15. döndürüşüm riitiir nerede bu albüm nerede diyorum.
    Güzel fakat riitiir’ın ayrı bi sikiciliği ağırlığı vardı.

  7. Korhan Tok says:

    Enslaved diskografisine göre dev zayıf bir albüm. Üzdü.

  8. RIITIIR’a herkes bayılmıştı ben sevememiştim, bu albüme de ben bayıldım kimse sevmiyo ya. Hayda :/

  9. saw you drown says:

    Larsen’!in building with fire’daki vokali tanrısal seviyede. Rüya gibi clean vokal performansı.

    Melkor

    @saw you drown, bi veilburner’daki performansı değil.

  10. İlker says:

    İnanılmaz bir albüm olmuş bence, RIITIIR’in bile daha üstünde buldum diyebilirim. Diskografi içinde şimdilik sadece Axioma’nın gerisinde görüyorum, zamanla bu da değişebilir. In Times, Nauthir Bleeding ve One Thousand Years of Rain muazzam ötesi parçalar. Bu seneki ilk 3′üme girmemesi imkansız gibi duruyor.

    Bir de, Daylight Enslaved’in yaptığı en ‘farklı’ şarkı olmuş. Grubun bundan sonraki albümlerinde izleyeceği yolu gösteriyor gibi.

  11. Osman says:

    RIITIIR’le kıyaslamam için tekrardan o albüme dönmem lazım ama kendi halinde gayet hoş bence. Her şarkı farklı bir kişiliğe sahip, detaylar üzerinde bolca düşünülmüş, yani müzikalite olarak epey güçlü bir albüm olmuş. İlk 3′ümü bilmem de 5′ime kesin girer. Çok kafa yormaya gerek yok gayet sikici albüm \m/\m/\m/

  12. zombikids says:

    bu sene yayınlanan Enslaved / Shining(intiharlı) split albümden;
    https://www.youtube.com/watch?v=20lQS5u9b2I

  13. Ömer Kuş says:

    Ilk uc sarki Enslaved standartlarinda, cok guzel sarkilar. Özellikle Building with Fire’a bayildim. Ama Nauthir Bleeding ve In Times’ta bariz bir sekilde dusus gösteriyo gibi album, bilmiyorum, dinleniyor falan ama cok da etkilemiyor. Biraz daha dinleyelim bakalim, belki zamanla daha cok severim.
    Ama Building with Fire.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.