# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Haberler
David Gilmour’dan önemli açıklamalar
31.10.2014

How I wish you don’t quit.

Pink Floyd’un 10 Kasım’da çıkaracağı The Endless River ile birlikte herkesin aklına ister istemez şu soru geldi: “Peki bundan sonra ne yapacaklar?” 20 yıl önceki kayıtların yeniden düzenlenip farklı bestelerle birlikte yayınlanması ve grubun pasif değil aktif bir müzik grubu olması, ister istemez yeni bir turne veya albüm süreci beklentisi doğuruyor. Rolling Stone’dan Andy Greene’in yaptığı bir söyleşi, tüm bu soruların muhattaplarından David Gilmour’un kariyer beklentilerini ortaya koymuş. Şöyleşinin bir kısmı şöyle:

“Andy – The Endless River’ın Pink Floyd’un final albümü olduğunu söylemiştin. Bu konuda ne diyeceksin?

David – Diğer türlüsünün nasıl olacağını kestiremiyorum. Fakat fark ettim ki tüm o kayıtlardan sonra ortaya çıkabilecek iyi şeyler vardı. Bu çalışmanın üstüne koyacağımız her şey, daha ikinci kalitedeki kayıtlardan oluşacaktı ve bu benim için yeterince iyi değil. Tabi ki bununla birlikte, bir daha Pink Floyd şovları olmayacak. Onsuz (Richard Wright), bu imkansız olur. Gerçekten hayattan ve müzikten zevk alıyorum, fakat Pink Floyd için bir yer yok.

Andy – Yani ileride kendini Pink Floyd’un bir parçası olarak turlarken düşünüyor musun?

David – Hayır.

Andy – Bazı hayranlar Roger’ı yeni albümde görmeyi umdular, belki bir iki şarkıda. Aranızdaki tartışma neydi?

David – Bütün dünya niye onunla hiç bir işimin kalmadığını anlamıyor, anlayabilmiş değilim. Roger bir pop grubunda olmaktan sıkılmıştı. O, kariyerinin arkasındaki tek güç olmaya alışkın. Keyfi gayet yerinde. Kendi dünya turu var, ki oldukça iyi gidiyor. Bunun yanında, Roger gruptan ayrıldığında ben otuzlu yaşlarımdaydım. Şimdi ise 68 yaşındayım, hayatımın yarısından fazlası demek. Artık ortak bir noktamız yok.

Andy – Solo albümün nasıl gidiyor, gelişme var mı?

David – Gayet iyi gidiyor. Bazı bölümler tamamlanmadı, bazı bölümlere yeniden başlamam gerek. Çalışmaya başlayalı daha birkaç ay oldu. Umarım önümüzdeki yıl albümü çıkarabilirim.”

Söyleşinin tamamı için buraya bakabilirsiniz.

  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.