# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
HAIL OF BULLETS – III: The Rommel Chronicles
| 26.10.2013

Mermiler yağmaya devam ediyor.

Samet ÖZGÜLER

Hail of Bullets, Hollandalı all-star kadro death metal grubu, bizleri 2008′de “Of Frost and War” ile selamlamıştı. Bünyesinde efsane isimler bulunduran bu gruptan beklentiler -haliyle- fazlaydı. Bu albümde Alman-Rus (Doğu) Cephesini işleyen grup, bu cephenin vahşetine uygun şarkılar yaptı, dinleyicilerden tam not aldı. 2009′da çıkardığı “Warsaw Rising” EP’si ile de tam not alan grup, 2010′da “On Divine Winds”i çıkardı. Bu sefer Pasifik Cephesini konu alan albüm, ilk albümden farklı tonlara sahipti, ancak müzik aynı sertliğindeydi. Metal camiası bu albüme de tam not verdi.

Grup 2012′de yeni albüme başlayacaklarını söyledi. Stephan Gebédi ile aramda geçen bir muhabbette bana 3. albümde bir sürpriz olacağını söylemiş, heyecanıma heyecan katmıştı. 2013′ün ilk aylarında stüdyoya giren grubun kayıt işlerinde Dan Swanö vardı yine. Ve grup artık kayıtlara başlamıştı.

Albümün ilk esintileri 2 Eylül’de küçük bir teaser’la verildi. Albümün ilk şarkısı Swoop of the Falcon’un ilk rifleri beni derinden heyecanlandırdı. 1 hafta sonrasına ise yazın sabırsızlıkla beklediğim single’ları yayınlandı, Pour le Mérite. Albümün 3. şarkısı DG-7 ve ilk şarkısı Swoop of the Falcon’ın da yayınlanmasıyla heyecan doruğa ulaştı. Ve artık 25/29 Ekim’de çıkacağı açıklanan albüm nihayet elimize ulaştı.

Stephan’ın sürprizi albümün temasıydı. Naziler dünyaya gelmiş en vahşi topluluklardan biriydi. Ama aralarında Alman zekasıyla yoğrulmuş, Nazi ruhu kadar vahşi olmayan üstatlar da vardı elbet. Erwin Rommel, meşhur “Çöl Tilkisi”, insanların zekasına ve yeteneklerine hayran kaldığı bir generaldi. Çoğu insan ona saygı duydu. Martin van Drunen de onlardan biriydi ve bu albümü o ve onun cephesi (Afrika) üzerine kurdu. Saygı duyulacak insana saygı duyana saygı duyulur.

Albümün ilk şarkısı Swoop of the Falcon, özlediğimiz sertliği kafamıza kazıyor. Aşina olduğumuz riffler ve Ed Wårby’nin muhteşem davulları, bizi yine mermilerin arasında bırakıyor. Martin Rommel’in kişiliğinden bahsetmiş bu şarkıda. Pour le Mérite, ünlü askeri madalyon ise albümün 2. şarkısına konu olmuş. Şarkı yine beklediğimiz vahşilikte. 3. şarkımız DG-7 inanılmaz muhteşem bir atmosferde, dinle dinle doyum olmuyor. Ardından gelen To the Last Breath of Man and Beast de dinledikçe doyumu olmayan bir şaheser.

DAK, (Alman Afrika Birlikleri) 5. şarkıya konu olmuş. “Bu nasıl bir şarkı!” diyorum her dinlediğimde, tıpkı diğer şarkılardaki gibi. 6. şarkı The Desert Fox da muhteşem bir şarkı olmuş. Afrika Cephesi’ndeki en önemli şehirlerden biri Tobruk, 7. şarkımızın ismi. Farewell to Africa gerçekten muhteşem tasarlanmış bir diğer beste, tıpkı çat diye girerek mermileri üzerimize saydıran The Final Front gibi. Son şarkımız Death of a Field Marshal, ilk 2 albümün son şarkıları gibi; muhteşem bir ana ezgiye sahip. Atmosferi ön plana çıkararak yine savaşın acı, lanet bir şey olduğunu bizlere haykırıyorlar.

Albümde tonlar gerçekten muhteşem olmuş. İlk 2 albümdeki farklı tonların tam orta tonu gibi, arayı bulmuşlar. Martin van Drunen, 47 yaşını bitiren efsane insan yine döktürmüş, ölü sesiyle bize haykırıyor. Tarihi yine kronolojik bir şekilde aktarmış. Gitaristlerse her zamanki vahşi ve ustalık oldu. Sololar sıklaşmış, bol wah ve tremololu death metal soloları kullanılmış. Ed Wårby de çatır çatır zaten her şarkıda. Bas gitar da tam kıvamında.

Hail of Bullets, gerçek death metalin en büyük temsilcilerinden. Yaptıkları iş gerçekten hiçbir zaman sekteye uğramıyor. Kısacası bize yine efsane bir albüm hediye ettiler. Doya doya dinleyebiliriz.

Bendeniz hayatımın en büyük grubuna bir kez daha saygı duyuyor, teşekkür ediyorum. Ölüm onları ve bizi bulana kadar onları dinlemek en büyük şanslarımdan birisi.

Dikkat edin! Bu albümü dinlerken kendinizi Afrika’da savaşırken hissedeceksiniz.

9,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (9.64/10, Toplam oy: 47)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2013
Şirket
Metal Blade Records
Kadro
Theo van Eekelen: Bas
Ed Warby: Davul
Stephan Gebédi: Gitar
Paul Baayens: Gitar
Martin van Drunen: Vokal
Şarkılar
1. Swoop of the Falcon
2. Pour le Mérite
3. DG-7
4. To the Last Breath of Man and Beast
5. DAK
6. The Desert Fox
7. Tobruk
8. Farewell to Africa
9. The Final Front
10. Death of a Field Marshal
  Yorum alanı

“HAIL OF BULLETS – III: The Rommel Chronicles” yazısına 7 yorum var

  1. Cattle Bilmemne says:

    Yorumsuz Hail Of Bullets kritiğini de gördüm ya la.

  2. progressive says:

    Pek sallayan olmamış albümü, dinlemeyenler için kayıp kesinlikle. Bu senenin en iyilerinde biri benim için.

    Cattle Bilmemne

    @progressive, Not ortalaması da çok yüksek halbuki, senenin en iyisi değil belki ama çok güçlü bir soundu var albümün. Arise dönemi Sepultura keskinliğini anımsatıyor, jilet gibi.

    progressive

    @Cattle Bilmemne, Aynen çok güçlü, keskin bi soundu var.Albüm gelince sözleri de incelerim o zaman daha da keyifli olacağını düşünüyorum.

    Cattle Bilmemne

    @progressive, The Desert Fox diye şarkı ismi mi olur abi, adamı gazdan öldürür bu adamlar.

  3. Lefthandpath says:

    süper albüm. 9′luk olmasa da 8-9 arası bir notu hakediyor. bu sever isveç death metalinden de autopsy’den etkiler bulabilmek mümkün.

  4. koray says:

    asphyx’in doom death metalini ve gerçek pestilence’ı özleyenler için bir şans hail of bullets’ın üçüncü albümünü dinleyebiliyor olmamız. ilk albümleri kadar başarılı bulmasam da son derece vurucu albüm çıkarmış babalar.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.