# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CIRCUS MAXIMUS – Nine
| 07.01.2013

IX.

Norveçli progresif metal grubu Circus Maximus’un Haziran 2012’de yayınlanan “Nine” albümü, içerisinde 10 adet parça barındıran, genel bir huzur havasının hakim olduğu ve progresif damarların azınlıkta kaldığı bir çalışma.

Karlı bir günde dinleyeceğiniz Last Goodbye, üzgün ve huzur arıyor olduğunuz bir günde dinleyeceğiniz Reach Within, sert bir müzik arayışlarınızdaysanız da Used, yolunuzu uzatmanıza yardımcı olacak şarkılar arasında.
Norveçli progresif abilerimiz ortaya gerçekten takdire şayan bir çalışma koymuş. Uzunluğundan şikayetçi olacağımız hiçbir parça yok –ki adam akıllı bir progresif metal dinleyicisinin bunu düşünmesi saçma olurdu zaten. Gitar soloları, tane tane seçilen notaları, sürat ve teknik hareketleri ile sevgimizi kazanacak yapıdalar.

Sözlüklerde “Circus Maximus” yazdığınızda karşınıza çıkan temel unsurlardan birisi, grubu dinlerken Symphony X, Dream Theater gibi progresif metalin en köklü gruplarından parçalar taşıdığı. Bu albüm içinse bunu söylemek pek mümkün değil. Evet, zaman zaman Dream Theater huzuruna eriştiğinizi hissediyorsunuz, ama bu kesinlikle aynı hissiyat değil. Huzura varan farklı bir yoldayız bu albümde, fark bu.

Progresif damarların azınlıkta olduğunu söylemiştim; tabii ki her parçanın içerisinde progresif ögeler –ölçü oyunları, teknik dokunuşlar, ufak ton değişiklikleri gibi- bulunuyor. Bu etkileri en fazla gördüğümüz ve farkını hissettiren bir şarkı var ki o da “Burn After Reading”. Gerçekten enteresan bir tadı var ve vokalist de özellikle bu şarkıda gücünü ortaya koymuş.

Evet, “Nine” albümü son zamanlarda dinlediğim en başarılı progresif metal albümlerinden. Biraz geç tanıştım bu albümle ama bu durum bir sorun yaratmadı elbet. Prgoresif metal dinleyicilerine kesinlikle öneriyorum, ama bu albüm progresif metal dinlemeseniz de sizi saracaktır.

Makinenin Milleri

7/10
Albümün okur notu: 12345678910 (7.94/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2012
Şirket
FrontiersRecords
Kadro
Glenn Mollen :Bas
Truls Haugen: Davul
Mats Haugen Gitar
Michael Eriksen: Vokal
Lasse Finbråten: Klavye
Şarkılar
1. Forging
2. Architect of Fortune
3. Namaste
4. Game of Life
5. Reach Within
6. I Am
7. Used
8. The One
9. Burn After Reading
10. Last Goodbye
  Yorum alanı

“CIRCUS MAXIMUS – Nine” yazısına 7 yorum var

  1. Çok aklımda kalmadı az dinlediğimden, ama iyi bir albümdü. Acayip iyi bir albümle piyasaya girmişlerdi, sonraki de çok iyiydi. Bu albüm o kadar keyif vermese de, biraz daha orjinal gibiydi. Kritiğin gazıyla bir daha dinleyesim geldi, teşekkürler çok.

    Ufuk Sönmez

    @Özgür Durakoğulları, ya arkadaş amma çok yeni yeni şeyler, albümler dinliyosunuz, yeter kardeşim dünyayı dinlediniz ya, yemin ediyorum ben yoruldum sizi takip etmekten :D

    Özgür Durakoğulları

    @Ufuk Sönmez, Bağımlıyız abijim, hıck. :D

  2. Eline sağlık güzel yazın için. Şöyle kaliteli işleri döndüre döndüre dinlemek istiyorum ama 10 dakika şarkı görünce kararsız kalıyorum.

    makinenin milleri

    @Bahadır Sarp, bence korkmamak gerek hatta bir yerlerden başlamak gerek. Bu durumu biraz abarttım -biliyorum- ama 7-8 dk’nın altında şarkı görünce kötü hissediyorum artık kendimi :D

    DrAQA

    @makinenin milleri, Bu konuda aynıyız sanırım, hatta tuhaf bir genellemeye kurban gidiyorum bazen içimde, şarkıya bakıyorum 12 dakika mı, oh güzel şarkıdır hemen dinleyeyim falan. :)

    makinenin milleri

    @DrAQA, bunun nedeni -en azından benim için- “octavarium”. Uzun ve eşsiz olabileceğine bir kere inandık yahu :) olabiliyorsa neden yapmıyorlar diye soruyorum artık kendime.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.