# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
THOU – The Archer and the Owle EP
| 05.01.2012

Yeraltı baykuşları.

Ortamlarda olduğu 7 yıllık sürenin son 4 yılına 21 ürün sığdıran ABD’li grup THOU’yu konuk ediyoruz bugün. Lousiana’dan çıkma bir sludge/drone/doom metal grubu olan THOU, kendine özgü tarzı ve yaklaşımıyla hatırı sayılır bir yer altı kitlenin dikkatini çoktan çekmiş, ne yaptığını bilen bir grup. Bir grubun ne yaptığını bildiği nasıl anlaşılır, ona da az sonra gelelim.

Önce EP’den bahsedelim. “The Archer and the Owle”, 22 Mayıs’ta çıkan ve içinde iki eski bir yeni şarkı ile, üç adet de cover barındıran 38 dakikalık bir çalışma. Atmosfer yaratma konusunda hayki maharetli bir grup olan THOU, dozunda bir melodiklik ve çamur deryası kıvamındaki tonlarıyla, bahsi geçen türleri sevenlerin kafalarını itinayla ezecek bir müzik icra ediyor. Çok kirli, zaman zaman black metalimsi vokaller, titreşimleri gözle görülecek düzeyde bolarmış tellere vurularak çalınan hayvanat riflerin arkasında, gerekli karanlığı sağlayan bir işlev üstleniyorlar. Tempo olarak her ne kadar bir AHAB süründürücülüğüne sahip olmayan EP, yine de hayli ağır bir müzik ihtiva ediyor. Vatandaşları ACID BATH, EYEHATEGOD türevi bir ağırlık barındıran rifler daha yavaş tempo ve boğuk vokal ile buhranlı bir dünyanın kapılarını açıyor.

Şarkılara bakarsak, farklı seçimlere rastlıyoruz. EP’yi açan Voices In The Wilderness, grubun son albümü “Summit”te bonus olarak yer alıyordu. Çok başarılı bir parça olan Voices In The Wilderness, 1.50′de asıl girişini yapıyor ve yazıldığı yerlerin koyu renk atmosferini yansıtan bir profil çiziyor.

Diğer parçalardan Something In The Way, alışık olunmadık tarz bir NIRVANA yorumu. Parçanın orijinalindeki kasvet, THOU elinde daha da artmış ve iç daralmalarına gebe bir hal almış.

Yine “Summit”te yer alan trompet destekli enstrümantal Summit Reprise da kısa ve işlevini yerine getiren bir çalışma. Kalan şarkılardan Bonnet Care yeni bir parça. melankoli, depresyon ve umudu aynı potada eritebilen melodiler de barındıran ve güçlü rifleriyle 10 dakikalık süresi boyunca sürükleyiciliği koruyan bir yapıt. Son iki şarkı ise daha önce dinlemediğim bir grup olan PYGMY LUSH yorumları.

Adını karanlık işlerde görmeye alıştığımız Robotic Empire’dan çıkan “The Archer and the Owle” her ne kadar 2011 yılında çıkmış olsa da, THOU bu EP’nin ardından bir EP ve bir split daha patlattı bile. Gerçekten de çalışkan gençler.

Biraz da ilk paragrafta yer alan “grubun ne yaptığını biliyor” oluşuna değinip kapanışı yapalım. THOU, albüm kapaklarından şarkı isimlerine kadar özentiliğe ve akımlara kaçmayan, türün normlarını iyi bilen ve her şeyini bu doğrultuda yapan gruplardan biri. Şarkılarının bilinçli monotonluğu, albüm ve EP kapaklarının genel havası, logo kullanmıyor oluşları, hatta yayınladıkları split’te birlikte split yaptıkları grubun şarkısını cover’layacak kadar kasıntısız ve rahat olmaları, onları bir çoklarının gözünde çekici yapabilir.

Yazıda adı geçen referans grupları seviyor ve türü takip ediyorsanız, THOU’ya bir şans vermenizi öneririm. Sayfadaki şarkı zaten yeterince açıklayıcı olacaktır.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (6.71/10, Toplam oy: 7)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2011
Şirket
Robotic Empire
Kadro
Mitch Wells: Bas
Josh Nee: Davul (2, 4, 5, 6)
Matthew Thudium: Gitar
Andy Gibbs: Gitar
Bryan Funck: Vokal
Terry Gulino: Davul (1, 3)
Şarkılar
1. Voices In The Wilderness
2. Something In The Way (NIRVANA cover'ı)
3. Summit Reprise
4. Bonnet Care
5. Cold World (PYGMY LUSH cover'ı)
6. There There (PYGMY LUSH cover'ı)
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.