# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
HARDCORE SUPERSTAR – Beg For It
| 13.07.2009

Genç kızların yeni gözdesi Hardcore Superstar In Flames’le aşna fişna yaparken basıldı!

Rock ve metal dinleyen hemen herkesin aklından bir şekilde bu alanda eğitim veren bir yerde okumak, çalışıp da hayatını kazanabilmek fikri geçmiştir sanırım. Belki de sınıflandırma konusunda bu kadar karmaşanın olmasının sebebi de bu etiketleri tam anlamıyla uzmanı olan insanların fikir birliğiyle bulunması değil de bunların, plak şirketlerinin pazarladıkları grupları daha “farklı” göstermeye çalışmasıyla ortaya çıkmasındandır.

Yıllar önce Nuclear Blast’ın Gorefest için yaptığı “massive metal” tanımı kimi ne kadar tatmin etti bilinmez ama Hardcore Superstar ve iki binli yıllarda glam/hard rock/punk/punk rock diyarlarında gezinen diğer grupların bir kısmına “sleaze rock” denmesi kesinlikle isabet oldu.

Bilmeyenler için mini minnacık bir bilgilendirme yapalım. Katkı maddesi punk, esin kaynağı David Bowie değil de daha çok Mötley Crüe, özellikle de Hanoi Rocks diyebileceğimiz sleaze rock’ın en güzide örneklerine İskandinavya dolaylarında rastlıyoruz. Ve işte Hardcore Superstar da son dönem yaptığı güzel albümlerle artık neredeyse can çekişen glam metalin haysiyetini (oha) biraz da punk etkisiyle kurtarıyor.

Ölümüne fanlarım hatırlayacaklardır geçtiğimiz aylarda fantezilerimle süslü bir Backyard Babies yazısı hazırlamıştım. Yine onlar gibi İsveçli olan Hardcore Superstar isminden de anlaşılacağı üzere dört porno starın rock star olup daha fazla para kazanmak istemesiyle oluşmuş bir grup (yalan).

İlk albümleri “It’s Only Rock’n’Roll”u 98 yılında kaydetmişler ama sadece İsveç’te yayınlayabilmişler. Bugünse diskografilerinin başlangıcı olarak Avrupa’da adlarından söz ettirmeye başladıkları kendileriyle aynı adı taşıyan albümlerini gösteriyorlar. Bu albümle birlikte “Psycho Holiday Tour” adını verdikleri turneye çıkan grubun Amerika’yı da fethedebileceğinden şüphem yok.

Grubun en büyük destekçisi olan hemşehrileri In Flames’in izinden gitmek de en doğal yol sanırım onlar için. Hardcore Superstar’ı, İsveç’te ön grubu oldukları Motörhead’ın has adamı Lemmy (God) keşfetmiş ve In Flames’ten Björn de solosuyla Don´t Care ´bout Your Bad Behaviour şarkısına iştirak etmiş. Böyle büyük isimler.

Genç kızların yüreğini hoplatacak güzellikle enerjik şarkılar da, biz çok duygusalız da aslında mesajı veren slow besteler de, yani genel olarak bir rock albümünden bekleyebileceğiniz her türlü numara burada mevcut. İyi bir prodüksiyon, kaliteli şarkılar da söz konusu olunca başarılı olmaması için pek neden kalmıyor.

Albümün trailer görüntülerine göz atacak olursanız kayıtta ne kadar eğlendiklerini gözlerinizle görürsünüz. Nuclear Blast’ın kanatları altına aldığı grup için gelecek oldukça parlak.

Özellikle Hope For A Normal Life ve oldukça başarılı olan çıkış şarkısı Beg For It benim favorilerim. Ama albümü bir hitten ibaret gibi de görmemek lazım. Bulunduğumuz asırda rock’n’roll bayrağını hakkıyla taşıyan adam Lemmy olduğuna göre onun ardından gelen gruplardan birinin de Hardcore Superstar olduğunu bildiğimden ben kendi adıma bu durumdan oldukça hoşnutum. Eğer grupla tanışmamışsanız bu albümden dinlemeye başlayabileceğinizin altını çizer, büyüklerin ellerinden küçüklerin gözlerinden öper, uzar giderim.

Ayşe Nur

8/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.89/10, Toplam oy: 18)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2009
Şirket
Nuclear Blast
Şarkılar
1. This Worm’s For Ennio
2. Beg For It
3. Into Debauchery
4. Shades Of Grey
5. Nervous Breakdown
6. Hope For A Normal Life
7. Don’t Care ’Bout Your Bad Behaviour
8. Remove My Brain
9. Spit It Out
10. Illegal Fun
11. Take ’Em All Out
12. Innocent Boy
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.