# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
CRUCIAMENTUM – Obsidian Refractions
| 19.12.2023

Sevimsizlik, çirkinlik, şerefsizlik konusu açıldı mı “kuruduk kaldık” diyenlere gelsin.

Yılın sonlarına kaldığı için arada kaynama ihtimali olan albümlerden geçtiğimiz hafta yazdığım PHOBOCOSM incelemesinde bahsetmiştim. Yıl içinde çıksa daha çok ses getirecek, ancak metal basınının boş ders moduna girdiği kasım sonu ve aralık ayında çıktığı için adından fazla söz ettiremeyen birtakım albümler var. Bugün de bunlardan birinden bahsedeceğiz.

Esasında bu tarz grupların müziklerine baktığımızda zaten adamların adlarından söz ettirmek, promosyon kasmak gibi dertlerinin olmadığı rahatlıkla görebiliyoruz. ABD’li ve İngiliz müzisyenler tarafından 2007 yılında kurulan death metal grubu CRUCIAMENTUM da bu tarz bir grup. “Ha mayısta çıkmış ha kasımın son haftasında” şeklinde düşünecek tarzda müzik yapan CRUCIAMENTUM, esasında tarif etmesi son derece kolay bir topluluk. Death metalin bu acımasız, sevimsiz, albenisi yok gibi gözüken tarafını hepimiz biliyoruz ve CRUCIAMENTUM da bize o taraftan seslenen şarkılar yapıyor.

Böyle söyleyince doğal olarak akıllara INCANTATION, GRAVE MIASMA, DEAD CONGREGATION, DISMA ve ekstradan bir dolu Dark Descent Records ve Profound Lore Records grupları gelecektir. Bu haklı bir düşünce, zira CRUCIAMENTUM da bu ayarda müzik yapan bir grup. Orta tempo ve yüksek tempo bölümlerin bir arada kullanıldığı, aşırı çirkin sololar ve lead gitarlar, şerefsiz bir davulculuk, kırçıllı hırpani vokaller ve rezil rüsva bir gitar tonuyla duyulduğu anda ne beklemeniz gerektiğini anladığınız ancak yapılan işin iyiliğinden ötürü takdir etmeden geçemediğiniz -tabii türü seviyorsanız- bir karakteri var bu arkadaşların. Olayı tamamen kaosa, karambole yaslamamış olmaları ve “Scorn Manifestation” gibi şarkılarda klavyedir, dur kalklı riflerdir gibi çeşitli denemelere girmiş olmaları albümün keyfini ve ömrünü uzatıyor kanısındayım. Yanlış ellerde sıkışık olabilecek ve tekdüzeleşebilecek bir müziği yeterince çok yönlü ve fikir dolu biçimde icra ettikleri için CRUCIAMENTUM’daki bu arkadaşları tebrik ediyorum.

Çağ değişti, artık şaşırtan ve sürpriz yapan şeyler duymak istiyorum diye düşünen bir dinleyiciyseniz CRUCIAMENTUM size tekdüze gelebilir. Old-school death metal yapmıyorlar belki, ancak formülleri ve karanlıklarının yayılım alanı belli. Ancak bu tür pisliklerden hoşlanıyorsanız, sırf şu gitarların kırçıllılığından bile ıslanıyorsanız “Obsidian Refractions” size epey keyif verecektir. Özellikle DEAD CONGREGATION’ın gerçek bir haysiyetsiz gibi yeni albüm haberi vermediği şu son 10 yıllık dönemde kuruyup kaldıysanız, CRUCIAMENTUM’a bakmanızı özellikle salık veririm.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (8.00/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Profound Lore Records
Kadro
C.E.: Vokal, bas
D.L.: Gitar, klavye, geri vokal
D.R.: Gitar
M.H.: Davul

Konuk:
Dave Herrera: Vokal (1, 5)
Şarkılar
1. Charnel Passages
2. Abhorrence Evangelium
3. Necropolis of Obsidian Mirrors
4. Scorn Manifestation
5. Interminable Rebirth in Abomination
6. Drowned
  Yorum alanı

“CRUCIAMENTUM – Obsidian Refractions” yazısına 11 yorum var

  1. ismail vilehand says:

    Tam bir işitsel şerefsizlik ve ahlaksızlık söz konusu. Dead Congregation sevenin kesinlikle çok seveceği bir olay. 2023 çıkışlı en beğendiğim karanlık death metal albümü oldu. 9/10.

  2. allahınKocası says:

    akepelerin bile yil sonu listelerine girme kapasitesi olan harika bir album.

  3. Ece says:

    Büyük terbiyesizlik.

  4. Horrendous says:

    Cruciamentum – Charnel Passages ve Phobocosm – Bringer of Drought albümlerini aynı gün satın almıştım. Aynı heves, aynı heyecan. Dolar o zaman 3.5 bandındaydı. Nick’im de yine Horrendous’tu.

    Bilin bakalım ne değişti.

  5. Abdulmecid Karayazı says:

    Bunlar da beyinsiz aq, 2015′te ilk albüm yapıp 2023 Kasım ayında, hem de böyle muazzam bir albüm ile dönmek??? Kasım sonu? Sene sonu? Ya hasssiktirin lan.

    Death metal sevenler pas geçmiştir mutlaka, çünkü burası Türkiye, mal mal iş yapmayın, sömürün.

  6. ismail vilehand says:

    Rabbim bir insanın belasını vermek istiyorsa, o kuluna bu albümü çok sevdirsin.

    Dinlemeden duramıyorum…

  7. Erhan says:

    Bu hayatta ufak tefek de olsa istediğin şeyleri özgürce yapabilmek istiyorsan öncelikle yaşadığın hayatın eli yüzü düzgün olması gerekiyor. Aylardır kendimi bir şekilde eli yüzü düzgün olmayan sözde hayatıma bağlamaya zaman bulabilmek için müzik dinleme lüksümden feragat ediyorum.

    Bu süreçte kaçırdığım şeylerden birisi ise bu albüm. Güzel albümmüş ama listeme alacak kadar dinleme fırsatı bulamadım maalesef. Kim bilir daha neler kaçırdım aq.

  8. deadhouse says:

    Ekstrem metal sevip de bu albümü beğenmemek çok zor.

  9. ismail vilehand says:

    Ömrümü hayatımı evveliyatımı sikti bıraktı bu albüm. Oturup insan gibi müzik dinleyeyim diyorum, sonra dönüp dolaşıp bu albüme geliyorum. Kafayı yiyeceğim. Yok böyle bir işitsel yok ediliş.

  10. deadhouse says:

    Gerçekten kusursuza bir yakın müzik. Umarım adını daha da duyurur ve iyi yerlere gelir bu grup.

    Albümde “her şey yerli yerinde”

    Bir şeyin yerini de değiştirsen tüm büyü bozulacak gibi. Sağlam bir death metal albümü. Ağır abi müziği. Küçükler dinlemesin.

  11. ismail vilehand says:

    Tavizsiz ölüm müziğinin tanımı. Fazla mükemmel.

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.