# - A - B - C - D - E - F - G - H - I - J - K - L - M - N - O - P - Q - R - S - T - U - V - W - X - Y - Z
Son Haberler
Anasayfa    /    Kritikler
BURIAL HORDES – Ruins
| 17.07.2023

İnsanın asabını bozuyorlar.

Karanlık tarafını her geçen yıl daha da çarpıcı şekilde gösteren komşu ülke Yunanistan’dan çıkan 22 yıllık bir black/death metal grubunu konuk ediyoruz bugün. Başlığı bu şekilde atma sebebim grubun ya da albümün herhangi bir olumsuzluğu olduğundan değil.

Asabım bozuluyor, çünkü BURIAL HORDES’a girdiği dönemde DEAD CONGREGATION’a da katılan ve grubun tüm işlerinde yer alan gitarist T.K., neredeyse 10 yıldır DEAD CONGREGATION’la bir tane bile albüm yapmazken BURIAL HORDES’la iki albüm birden yaptı.

Nedir kardeşim sizin DEAD CONGREGATION dinleyicisiyle derdiniz? Olayınız nedir yani? BURIAL HORDES’la da o kadar iyi müzik yapıyorsunuz ama insan DEAD CONGREGATION’ı bunca yıldır bekleyince geriliyor, küfredesi geliyor, nohut gibi terliyor.

BURIAL HORDES Yunan metal sahnesinin en karanlık taraflarından elemanlar tarafından kurulan bir grup. İçinde DEAD CONGREGATION, RAVENCULT, ACRIMONIOUS gibi gruplarda çalan ya da çalmış isimleri barındıran bu -tabii ki de- Atticalı oluşum, DEAD CONGREGATION götünü büyütürken son 5 yıldaki ikinci albümünü çıkardı bile.

2018’de çıkan ve sevgili Oğuz Sel’in incelediği “Θανατος αιωνιος (The Termination Thesis)”i dinlemiş bir insan olarak “Ruins”de grubun aynı damardan ilerlediğini, ekstrem tarafını daha bir sivrilttiğini, prodüksiyon konusunda geliştiğini ve son derece uğursuz bir black metal/death metal kırması sunduğunu görüyorum.

“Perish” gibi şarkılara bakarsanız BURIAL HORDES’un bilindik fikirler üzerinden ilerlediğini ve uğursuz atmosferini old-school olaylarla bezediğini görebilirsiniz. Diğer yandan grup tam olarak günümüze uygun bir kıyamet ve yıkım gösterisine de girişmeden edemiyor ve bu da BURIAL HORDES’un acımasız tarafını oluşturuyor. “Wandering Stream of Wind”de rastladığımız düşük tempo damarlı ızdıraplar, “In the Midst of a Vast Solitude” veya “Purgation” gibi şarkılarda fokurdayan lavlar şeklinde tezahür ediyor.

Albümün en etkileyici unsurlarından biri olan davulda, bir süredir FLESHGOD APOCALYPSE’te çalan ve VITAL REMAINS, DECAPITATED ve BELPHEGOR gibi hayvanlıklara sahnede eşlik etmişliği olan Eugene Ryabchenko adlı arkadaş var. Bunu özellikle vurguluyorum çünkü grubun esas davulcusu F.V. sebebini bilmediğim bir nedenden albümde çalmamış ve açıkçası iyi ki de çalmamış çünkü Ryabchenko bence net şekilde daha iyi bir davulcu.

Bir Ege/Akdeniz/Adriyatik ülkesi olan Yunanistan’ın bu güzel coğrafyayla kontrast yaratan karanlığından ekstra keyif alıyor, onu çekici buluyorsanız BURIAL HORDES’a ve “Ruins”e göz atın. Hem bestecilerinden biri DEAD CONGREGATION’ın şerefsiz köpek gitaristi olduğundan hem de prodüksiyon ve bana kalırsa şarkı yazımı açısından zirvelerine ulaştıklarından.

7,5/10
Albümün okur notu: 12345678910 (5.31/10, Toplam oy: 13)
Loading ... Loading ...
etiketler:
  Albüm bilgileri
Çıkış tarihi
2023
Şirket
Transcending Obscurity Records
Kadro
T.D.: Vokal, sözler
D.D.: : Gitar, bas, besteler (1-3, 5, 7, 8)
K.T.: Gitar, bas, besteler (tracks 4, 6)

Konuk:
Eugene Ryabchenko: Davul
Şarkılar
1. In the Midst of a Vast Solitude
2. Insubstantial
3. Perish
4. Wandering Stream of Wind
5. Infinite Sea of Nothingness
6. Isotropic Eradication
7. Purgation
8. ...to the Threshold of Silence
  Yorum alanı

Yorum Yazın

*

"Yaptığım yorumlarda fotoğrafım da görüntülensin" diyorsan, seni böyle alalım.
Pasif Agresif, bir Wordpress marifetidir.